![]() |
|
To już jest przesada - Wersja do druku +- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu) +-- Dział: Podziemia Zamku Królewskiego (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=39) +--- Dział: Forum Archiwalne (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=628) +---- Dział: Plac Pułkowników (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=27) +----- Dział: Wiadomości zza granicy (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=54) +----- Wątek: To już jest przesada (/showthread.php?tid=1488) |
To już jest przesada - Artur Kardacz - 10 Wrz 2019 Król Paderlandu wydał oświadczenie w którym to Federacja Nordacka pokazywana jest w złym świetle. Szczerze to mam dość już tego co oni tak wyrabiają. Najpierw szkalowali Winkulię, SZC a teraz Federację Nordacką. To oni nazywają nas kolonami, szpiegami i wrzodami w mikroświecie. To nasze państwo bez podstaw jest oskarżane i wyszydzane. Rozumiem konstruktywną krytykę ale oni jawnie obrażają nas i naszą ojczyznę. Wczoraj opublikowali prywatne zdjęcie Kaspra Waksama i zamiast wyjaśnień oraz przeprosin dostajemy takie coś.... to jest kompletny dramat. Ich podejście jest takie że spokojnie mogą szkalować i wyzywać inne państwo a gdy te domaga się przeprosin i wyjaśnienie rzucają w niego takimi notkami. Typowe odwrócenie kota ogonem. Myślę że wychodzą oni z założenia że są w pewny sposób "nietykalni" i mogą wyzywać kogo chcą. Ale gdy ty zaczniesz się bronić to jeszcze bardziej obrzucają Ciebie gównem. Pora żeby cały mikorświat zobaczył prawdziwa twarz Paderlandu. To nie pierwszy taki przypadek, non stop obrażany jestem tam ja, Erik, Rosko, Waksman, Micheal a nawet i nasz obecny Prezydent. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oczywiście to jedne z wielu przykładów jakie możemy spotkać na forum Paderlandu. Prawdziwy festiwal kłamstw i bzdur które nawet nie są oparte dowodami. Ale przecież według mieszkańców tego kraju moża kogoś oskarżać bez dowodów.... normalka. Długo to w sobie trzymałem, mówiłem.... Artur daj sobie spokój bo nie jet warto. Niestety mam już dość, kolejny raz te państwo sieje kłamstwo i niszczy innym ludziom zabawę. Czasami mam wrażenie że tam po drugiej stronie siedzą małe dzieci i przed pójściem spać myślą "hmmm komu by tu jutro spierdolić dzień.... albo kogo oskarżyć bez dowodów". Czemu mamy pozwalać na takie coś? Fakt z Suderlandem też się zbytnio nie kochamy, ale ich konflikt to co innego. Tam chociaż jakoś to wygląda, są argumenty, jest dyskusja. Tutaj tego nie ma, oni piszą że jesteśmy zjebami i tyle, piszą że coś robimy źle i tyle, że wszystko niszczymy i tyle. A gdzie dowody? Jakiś argumet? Nie ma.... bo mają w naturze oskarżanie i pomawianie kogoś bez podstaw. Liczę że Prezydent coś z tym zrobi, i nie chodzi o to żeby sie z nimi dogadać! O nie! RE: To już jest przesada - Harrison Wells - 10 Wrz 2019 Kolejna mikronacja która powiedzmy że z poziomu "jako tako" schodzi na psy. Proszę samu się domyślić o czym myślę mówiąc "kolejna" RE: To już jest przesada - Waksman - 10 Wrz 2019 Paderland od samego początku mi się nie podobał. Już za czasów istnienia Athos mieli różne odpały, typu "Kampania przeciwko FN" zainicjowana przez Arisa Kostasa. Nie dziwię się, że coraz więcej ludzi uważa ich za yoyonację. Co to za mikronacja, której mieszkańcy śmieją i nabijają się z realowych zdjęć mieszkańców innego wirtualnego kraju? Zgadzam się z Panem Arturem w każdym aspekcie. Chciałem iść przekazać, że "poważnej mikronacji" nie przystoi takie zachowanie. Co otrzymałem w zamian? Groźby bana, za rzekome "nędzne wypowiedzi". Ot cała dzieciarnia dała o sobie znać, żeby przypadkiem słuch o nich nie zaginął. SylVan, czyli osoba rzekomo "najstarsza" w Paderlandzie (przy jego zachowaniu i umiejętności logicznego myślenia obstawiam 10 lat) najbardziej najeżdża na innych, wyzywa i wyszydza. Najpierw Pan Erik z Panem Arturem, potem Pan Michael, i teraz uwzięli się na mnie. Zastanawia mnie jedno - ile potrwa ta ich yoyonacyjna farsa? Podpisuję się również pod apelem Pana Kardacza ws. reakcji Prezydenta FN w tej sprawie. W mojej opinii, głowa naszego kraju nie powinna pozwolić na wyszydzanie samej strany, jak i jej mieszkańców. Stop szerzeniu się zaściankowym zachowaniom! #StopYoyonacjom #PaderlandYoyo! RE: To już jest przesada - Erik Otton von Hohenburg - 10 Wrz 2019 I co Prezydent FN miałby teraz zrobić? I co miałoby się znaleźć w jego oświadczeniu w tej sprawie? RE: To już jest przesada - Waksman - 10 Wrz 2019 Przede wszystkim żądanie wystosowania przeprosin od władz Paderlandu. To rząd i ichniejsza władza odpowiada za zachowanie obywateli. Jeśli oni przeproszą, i ja przeproszę. Nie może być tak, żeby jedna strona czegoś żądała, i nie dawała nic od siebie. Poza przeprosinami prośbę o interwencję ws. ew. szkalowania obywateli FN. Nie może być tak, że ci ludzie będą nadal pogarszali nasz wizerunek wśród potencjalnych obywateli Federacji, którzy mogą się kiedyś przewinąć przez paderlandzkie forum. RE: To już jest przesada - Erik Otton von Hohenburg - 10 Wrz 2019 Kaspar Waksman-Dëter napisał(a):Przede wszystkim żądanie wystosowania przeprosin od władz Paderlandu. To rząd i ichniejsza władza odpowiada za zachowanie obywateli. Jeśli oni przeproszą, i ja przeproszę. Nie może być tak, żeby jedna strona czegoś żądała, i nie dawała nic od siebie. Poza przeprosinami prośbę o interwencję ws. ew. szkalowania obywateli FN. Nie może być tak, że ci ludzie będą nadal pogarszali nasz wizerunek wśród potencjalnych obywateli Federacji, którzy mogą się kiedyś przewinąć przez paderlandzkie forum. 1.) ujrzenie przeprosiny z ich strony to ostania rzecz jakiej bym się spodziewał w tym i nadchodzącym roku, także nie widzę sensu pisania czegoś takiego — bo conajwyzej zostanie tam ono wyśmiane. 2.) ci potencjalni obywatele mają zarówno dostęp do forum FN jak i Paderlandu jaki i do wszystkich państw Pollinu, można założyć iż osoby które z jakiejś przyczyny znajdą się tam będą wstanie samodzielnie stwierdzić czy absolutnie wszystko co o nas piszą jest prawdą i czy publikowanie czyichś prywatnych zdjęć z komentarzem nawołującym do strzelania do kogokolwiek jest czymś godnym pochwały ze strony inteligentnej i umiarkowanej osoby. Także nie widzę powodów do obaw, zmartwień i zwracania głowy Prezydentowi. RE: To już jest przesada - Alfred Fabian - 10 Wrz 2019 Zostałem niejako zmuszony do podjęcia działań - więc takowe podejmuję. Tymczasowo wydałem oświadczenie, jeżeli rozmowa z JKM Anatolem Padersidisem nie pozwoli na osiągnięcie konsensusu dotyczącego bredni wypisywanych na temat Federacji Nordackiej - zdecyduję się na kolejne kroki, poważniejsze kroki. Proszę o zachowanie spokoju i nie pchanie się z butami za granicę Paderlandu. Chyba, że chcecie, aby zostały wyciągnięte z tego tytułu konsekwencje. RE: To już jest przesada - Grzegorz Szarak von Hohenburg - 10 Wrz 2019 Alfred to klo... a tak na poważnie, to przynajmniej fajnie, że te "posty" zrobiły nam na forum jakąkolwiek aktywność. RE: To już jest przesada - Adam Aleksander II - 11 Wrz 2019 A może trzeba od początku ignorować każde niemerytoryczne zaczepki ze stron państw piątego świata (my to ten drugi lub trzeci chyba)? Jeżeli są yoyo według niektórych, to lepiej będzie i dla nas, i dla nich jak po prostu nie będziemy czytać co piszą, bo pewnie i tak nic to nie wniesie w nasze życie. RE: To już jest przesada - Joanna Walczak - 11 Wrz 2019 Dlaczego Prezydent bez konsultacji ze społeczeństwem grozi wypowiedzeniem wojny? |