![]() |
|
Wniosek o osadzenie mnie w więzieniu. - Wersja do druku +- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu) +-- Dział: Podziemia Zamku Królewskiego (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=39) +--- Dział: Forum Archiwalne (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=628) +---- Dział: Archiwa (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=33) +----- Dział: Archiwum Związku Winkulii i Volkianu (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=536) +------ Dział: Archiwum publiczne (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=129) +------- Dział: Władze (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=29) +-------- Dział: Naczelny Sąd Federalny (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=177) +--------- Dział: Archiwum Naczelnego Sądu Federalnego (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=311) +--------- Wątek: Wniosek o osadzenie mnie w więzieniu. (/showthread.php?tid=1291) |
Wniosek o osadzenie mnie w więzieniu. - Fazil Emre - 03 Sie 2019 Szanowny Sędzio Henryku uprzejmie proszę o osadzenie mnie w więzieniu na okres 14 dni za niedostosowanie się do wyroku Sądu. Bardzo proszę by kara rozpoczęła się dnia 04.08.2019. Nie przeprosiłem Artura Kardacza Króla Netopii, Prezydenta Egvallandu, Przewodniczącego CKW z pełną świadomością czynu jak i następstw prawnych. RE: Wniosek o osadzenie mnie w więzieniu. - Leszek Ebe-Grüner - 03 Sie 2019 Kiedy prosisz o to, by wsadzono cię do więzienia, bo jednej osobie nie spodobał się wiersz-bezcenne RE: Wniosek o osadzenie mnie w więzieniu. - Adam Aleksander II - 03 Sie 2019 Gdyby dostosował się do wyroku, to by nie musiał dobyć kary więzienia. RE: Wniosek o osadzenie mnie w więzieniu. - Artur Kardacz - 03 Sie 2019 Kiedy ktoś nie może skumać że idzie do więzienia za niedostosowanie się do wyroku a nie za wiersz - bezcenne RE: Wniosek o osadzenie mnie w więzieniu. - Fazil Emre - 03 Sie 2019 Bezcenne jest czekanie na wykonanie wyroku. Sąd Federacji to patologia! Powtarzam PATOLOGIA. Pomijam że wyrok dla Waksmana został wydany chyba po tygodniu. Ja czekam i czekam. Proszę osadzić mnie w więzieniu - sam, dobrowolnie się zgłaszam do odbycia kary i nic. Osoba reprezentującą NSF Pan Wespucci nabrawszy najpatologiczniejszych manier z rządów socjalistów przelewa tą patologie na Sądy. Kolejnym przykładem były wybory gdzie położył ich organizację. Gdyby nie Pan Artur Kardacz Król Netopii i Prezydent Egvallandu nie przejął sterów mielibyśmy kompromitację. Właśnie przeciwko takiemu zachowaniu ludzie zagłosowali na mnie w wyborach. Nie po to żeby było śmiesznie. To wcale nie Waksman dokonywał dywersacji FN. To działanie choćby NSF grzebie Federację w mogile. Jesteśmy na tyle silnym państwem by przestać tworzyć gówno w kraju i kłaniać się w pas zagranicą. W czym gorsi jesteśmy od Suderlandu? Wszyscy nagle chcieli się z nimi godzić. A ja powiedziałem: jak wygramy kolejne wybory nie zapomnimy słów które padły i wejdziemy w otwarty konflikt z Suderlandem. A najlepszym w tym wszystkim są wiadomości jakie dostaje - "weź już przestań", "wstyd nam przynosisz" i najlepsza "proszę opuść FN, dla dobra nas wszystkich". Jeśli taka będzie wola narodu to opuszczę FN. Niektórzy potrafią czytać między wierszami i pojęli moją wizję silnego FN który będzie marką stabilną na arenie międzynarodowej. Wyrok na Waksmanie był próba ocieplenia stosunków z innymi państwami. Ciekawe gdzie Federacja by była gdyby nie Waksman? Z więzienia wyjdę, wtedy zabierzemy się do pracy. Oczyścimy urzędy Federalne z patologi socjalistycznej, zapewnimy sprawne działanie urzędów i wejdziemy w nową drogę. Drogę chwały i siły. RE: Wniosek o osadzenie mnie w więzieniu. - Grzegorz Szarak von Hohenburg - 03 Sie 2019 Pragnę się z Panem w paru punktach nie zgodzić. Ogólnie rzecz biorąc (moim zdaniem) nie poprawne jest stwierdzenie, że NSF nic nie robi, a pan Henryk to patologia. Pan Henryk był na zapowiedzianym urlopie i sam oświadczył, że z tego powodu nie będzie mógł poprowadzić debaty, ani wyborów. Pan Henryk to bardzo ważna postać. To On od początku istnienia FN zajmuje się forum. To On od początku istnienia serwera discordowego zajmuje się nim. Ba Pan Henryk zajmuje się nawet serwerem mikroświata. Tak Pan Waksman zrobił bardzo dużo dla naszego kraju, lecz po Jego odejściu wciąż funkcjonujemy. Ba! W tym miesiącu zostaliśmy najaktywniejszą v-nacją, mimo iż od połowy miesiąca nie ma Pana Waksmana. Co do wyroków. Obecnie nie mamy KK. Wyroki są tylko i wyłącznie na podstawie dobrej woli sędziego. Pan Wespucci, nie olał Pana. Nie zobaczył tego wątku gdyż jeszcze nie wszedł na forum. Pan Henryk co dziennie się trudzi. Sprawa Waksmana była bardzo poważna, gdyż nie zależnie od wyroku ktoś będzie czuł się pokrzywdzony i wyleje błoto na pana Henryka. Albo jedną strona, gdyż za mały wyrok, albo druga iż przesada. Pan Henryk postanowił jednak się z tym zmierzyć. Pan Wespucci nie ma żadnego powodu, ani nawet prawa by zamkną pana w więzieniu. Gdyż poprzednia kara nie uwzględniała, co jeśli Pan nie przeprosi Pana Kardacza, a dobrowolne oddanie się do więzienia - Pan Henryk nie może od tak powiedzieć "OK", a parę godzin później siedzi Pan w więzieniu. Nie może gdyż jest bardzo dużo formalności, których trzeba dopełnić. Kwesta Suderlandu. FN spełnia wymagania co do uznawania v-nacji w Suderlandzie. Suderland spełnia wymagania (ustawa oficjalne przegłosowana w parlamencie) co do uznawania v-nacji w FN. Suderland jednak nie chce głośno przyznać, że nas uznawa, mimo iż nasze zachowania często są w Suderlandzie komentowne. Ale jak to skoro nas nie uznawają?! Nie istotne. Tracimy na tym gdyż raz nie zaprosili nas na ważne wydarzenie sportowe mimo, iż powinniśmy brać udział i spełniliśmy wszystkie wymagania. Z resztą Bialenia może być świetnym przewodnikiem w relacji FN - Suderland, gdyż ma ambasadę w Suderlandzie. RE: Wniosek o osadzenie mnie w więzieniu. - Fazil Emre - 03 Sie 2019 Nie orientujesz się zbyt dobrze bracie. Z całym szacunkiem ale wyrok zawierał pouczenie że niedostosowanie się do wyroku grozi karą więzienia na dni czternaście. Suderland na każdym kroku poniża FN. I wy chcecie z nimi wspólnych wydarzeń sportowych? Bialenia wypowiedziała traktat z Suderlandem. RE: Wniosek o osadzenie mnie w więzieniu. - Leszek Ebe-Grüner - 03 Sie 2019 Więc tak: 1.Pan Szarak jak zwykle jest zaślepiony wizją, że Suderland na 100% pozwoli na działanie ambasady z FN, ba! Nawet dadzą ciasteczka, piwko i ogólnie myśli że go będą bogłosławić. Jednak muszę też się odnieść do kroków, jakie chce podjąć pan Fazil. Chcę tylko przypomnieć że winny temu nie jest cały suderland, tylko elita suderlandzka składająca się z Noberta Byfyja, Karla Schwarzengraua i częściowo Ryszarda Maja oraz z tzw.3 obozu zwanego Arystokracją Psychologiczną Dmowskiego. Dla przykładu powiem że np.pan Gregory Mykko nie jest tu boga ducha winny. Owszem możemy w najwyższym wypadku dać nawet embargo na Suderland, ale nie powinniśmy wypowiadać im wojny, bo to będzie dla nas na ten moment niekorzystne, chyba że to oni nam wypowiedzą wojnę, to wiadomo już inna kwestia. 2.Co do pana Henryka Wespucciego. Nie będę owijał w bawełnę. Jest dość leniwą osobą, ale ma też zalety. Jak skończy się mu lenistwo, to raz a porządnie zajmie się sprawami, które są ważne dla Federacji Nordackiej. I tu już nie chodzi o to że dzięki niemu bardzo dobrze funkcjonuje forum i nie bawi się jak Waksman w usuwanie forów. Po prostu jak przybywa to zajmuje się postanowionymi zadaniami i to nawet z 2 razy lepszym efektem. 3.Co do pana Waksmana. No nie mogę się 100% zgodzić. Pan Waksman jako administrator czy nawet moderator to wręcz niebezpieczna osoba dla FN. Ale jako zwykły użytkownik i owszem ma pan rację, jest on bardzo aktywny, co widać zresztą było po postach. Z Waksmanem jest o tyle ciekawa sytuacja, że jako zwykły chłopak to nawet się stara dla dobra FN, ale kiedy ma admina lub nawet moderatora to wtedy mu odbija i każdy wie jak to się kończy. Co do jego wyroku początkowo uważałem że jest za surowy, w sumie dalej uważam, jednak nie powinien obejść on bez konsekwencji. Pół roku bana, zgoda to może być za dużo, 2 tygodnie zgoda to może być za krótko, ale myślę że 2-3 miesiąca bana, były by w sam raz dla niego. RE: Wniosek o osadzenie mnie w więzieniu. - Henryk Wespucci - 03 Sie 2019 Po pierwsze. Sąd wierzył, że zmieni Szanowny zachowanie i mimo wszystko przeprosi poszkodowanego. Stąd też, pomimo jasnego oświadczenia ze strony Sz. P. dot. niewykonania wyroku NSF, sąd czekał. Czekał, aż w końcu dojdzie między obywatelami do pogodzenia i wyegzekwowania przeprosin. Sąd wyciągnął rękę. Starał się dać Panu drugą szansę, wiedząc że jest Pan nowym obywatelem. Tą szansę jednak dał pod pewnym warunkiem. Wykonania wyroku. Sędzia jest niepoprawnym optymistą i wierzy, że każdemu należy się druga szansa. Sąd miał nadzieję, że Szanowny ustosunkuje się do decyzji Sądu. Dlatego też kancelaria sądu odraczała w czasie wysłanie wezwania do stawienia się w jednej z jednostek penitencjarnych. SIĘ KURWA POMYLIŁEM. W zamian, za próbę pójścia na rękę obywatelowi, wierząc w zdolność zmiany zachowania zostaję socjalistyczną patologią. Owszem. Tym razem to ja zawaliłem wybory idąc na urlop. Jednak po pierwsze - nikt, absolutnie nikt nie konsultował w żaden sposób CKW, czy ten termin jest dobry. Nikt też nie spytał się, czy CKW da radę je zorganizować. W końcu musi. Pragnę panu Emre przypomnieć że to właśnie ja ratowałem ostatnie wybory, gdy Waksman był Prezydentem i CKW. Mogłem udać że nic się nie dzieje, jednak widziałem że Prezydent sobie nie radzi. Może byśmy się nie doczekali tych wyborów? Nie no. Lepiej uznać mnie, za winnego wszelkiego zła na tym świecie. Ale cóż. Informuję Szanownego, że jeszcze dziś wieczorem trafi Szanowny do aresztu. Uważam też, że sąd w związku z zaistnieniem nowych okoliczności powinien pochylić się jeszcze raz nad Pana sprawą. RE: Wniosek o osadzenie mnie w więzieniu. - Fazil Emre - 03 Sie 2019 Dobrze, dobrze teraz mnie wsadźcie do więzienia za to że nie przeprosiłem mimo iż jestem jestem już pogodzony z Arturem. Podaliśmy sobie dłonie. Przepraszać nie będę za wiersze które według sądu i Artura odnosiły się do Artura Kardacza Króla Netopii Prezydenta Egvallandu etc.etc. Proszę o cele z Waksmanem. [/hr] Skoro wiersz uznano za obrazę Artura Kardacza to dlaczego sąd nie uznał wiersza z dnia 25.07 jako przeprosin? Dla przypomnienia zacytuję: Przeprosić Ciebie bardzo chciałem, Artura prawo karne widziałem. Nie mogłem czynić dobra wielkiego, Zamierzam uczynić dobra wielebnego! |