![]() |
|
Bal koronacyjny - koronacja JKM Jerzego I Izaaka - Wersja do druku +- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu) +-- Dział: Władze (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Zamek Królewski (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=8) +--- Wątek: Bal koronacyjny - koronacja JKM Jerzego I Izaaka (/showthread.php?tid=5578) |
RE: Bal koronacyjny - koronacja JKM Jerzego I Izaaka - Mateusz Żmigrodzki - 11 Lut 2024 (11 Lut 2024, 00:11:06)Ulrich von Deen napisał(a): Jak już tak pijemy i palimy, to może znalazła by się jakaś posadka dla nowego przybysza, czyli mnie? Jestem po wstępnych rozmowach z Jego Wysokością i uznał, że się nadam. Także jakbyście mieli jakieś propozycje dla mnie, to chętnię rozpatrzę. - wniósł szkło za zebranych - Ja mam dobry proposal - trzeba wyładować pinć ton wungla, który przejchał dzisiaj na bocznicę na Kanugardzie Towarowym. Jakby to powiedzieć - to dla mojego kolegi, a mu się firma transportowa wysypała... - Heńku! Olku! Ale to nic! I tak najwięcej podsłuchów jest w Rathausio: tak nawet w kostce brukowej są mikrofony, a kiedy otwierasz mikrofalówkę, to wypadają zapisane kasety. Kelner, winko s'il te plait, mon cherri! - Vivat! Vivat! Vivat! RE: Bal koronacyjny - koronacja JKM Jerzego I Izaaka - Henryk Wespucci - 11 Lut 2024 (11 Lut 2024, 00:11:06)Ulrich von Deen napisał(a): Jak już tak pijemy i palimy, to może znalazła by się jakaś posadka dla nowego przybysza, czyli mnie? Jestem po wstępnych rozmowach z Jego Królewską Mością i uznał, że się nadam. Także jakbyście mieli jakieś propozycje dla mnie, to chętnię rozpatrzę. - wniósł szkło za zebranych - Panie Ulrich, moje uszanowanie. Minister Stanu w tym przybytku. A jakie ma Pan kompetencje i że tak powiem... stanowiska, którymi jest Pan zainteresowany? - Mateuszu, ale kasety? Co to za wywiad! Taki nienowoczesny. My stosujemy nowoczesne i ponadczasowe płyty gramofonowe! RE: Bal koronacyjny - koronacja JKM Jerzego I Izaaka - Mateusz Żmigrodzki - 11 Lut 2024 (11 Lut 2024, 00:14:40)Henryk Wespucci napisał(a): - Mateuszu, ale kasety? Co to za wywiad! Taki nienowoczesny. My stosujemy nowoczesne i ponadczasowe płyty gramofonowe! - No ale zapomniałeś - kasety są tańsze, a winyl droższy. I oto wytłumaczenie! RE: Bal koronacyjny - koronacja JKM Jerzego I Izaaka - Henryk Wespucci - 11 Lut 2024 - A słyszałeś, że ten jak mu tam... No... Yyyy... Żrzr.. Tymczasem do Wespucciego podszedł dziennikarz z Telewizji Winkulijskiej. - Panie Premierze, pił pan coś? - Tak... To znaczy... Co piłem?! Zresztą! Panie! Co pan tutaj! Proszę mi nie przeszkadzać, ja tu pracuję, tak? Następnie Wespucci znów się zwrócił do Żmigrodzkiego, biorąc kolejną kolejkę. - Widzisz... Te hieny dziennikarskie. Trzeba je było wszystkie te neoliberalne wsadzić do pierdla... RE: Bal koronacyjny - koronacja JKM Jerzego I Izaaka - Mateusz Żmigrodzki - 11 Lut 2024 - Spokojniutko, moi silni ludzie też się znają na mediach publicznych. Będzie porządeczek zrobiony prima sort! RE: Bal koronacyjny - koronacja JKM Jerzego I Izaaka - Henryk Wespucci - 11 Lut 2024 - Ilu silnych ludzi potrzeba żeby uciszyć te "niezależne" media? RE: Bal koronacyjny - koronacja JKM Jerzego I Izaaka - Erik Otton von Hohenburg - 11 Lut 2024 Erik tymczasem krzątał się pokątnie, to zabawiając gości, to też przypominając im o możliwości przesyłania odpowiedzi do quizu o Winkulii i JKM Jerzym I Izaaku.
- jest to niepowtarzalna okazja by przetestować swoją wiedzę o naszym kraju i naszym monarsze - przekonywał - a czas kończy się o północy. - dodał i wtedy oprzytomniał i dodał też. - nie opuszczajcie balu zbyt prędko, ponieważ już wkrótce o północy odbędzie się pokaz sztucznych ogni! Niech zabawa trwa do samego rana! RE: Bal koronacyjny - koronacja JKM Jerzego I Izaaka - Jerzy I Izaak - 11 Lut 2024 Monarcha wreszcie podniósł się z krzesła, aby dać innym przykład. Wziął królową pod ramię, po czym zaprowadził ją na parkiet. RE: Bal koronacyjny - koronacja JKM Jerzego I Izaaka - Mateusz Żmigrodzki - 11 Lut 2024 (11 Lut 2024, 00:27:10)Henryk Wespucci napisał(a): - Ilu silnych ludzi potrzeba żeby uciszyć te "niezależne" media? Wystarczy piętnastu. Po pięciu na każde medium. O rany koguta... widzę Fazila! RE: Bal koronacyjny - koronacja JKM Jerzego I Izaaka - Henryk Wespucci - 11 Lut 2024 - Fazila? Emre? Mi się dzisiaj... Szymon Święty objawił... Nie wiem co to za towar ten winiewski... Ale kopie mocno... |