![]() |
|
Bal koronacyjny - koronacja JKM Jerzego I Izaaka - Wersja do druku +- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu) +-- Dział: Władze (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Zamek Królewski (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=8) +--- Wątek: Bal koronacyjny - koronacja JKM Jerzego I Izaaka (/showthread.php?tid=5578) |
RE: Bal koronacyjny - koronacja JKM Jerzego I Izaaka - Mateusz Żmigrodzki - 11 Lut 2024 (11 Lut 2024, 00:02:43)Henryk Wespucci napisał(a): - Ekscelencjo Ministrze, weźcie kieliszka bo bredzicie. Jakich silnych ludzi? - No panie Premierze... tych co będą spółki przejmować. - łyknął kielona. - Kelner, jeszcze jednegooo! RE: Bal koronacyjny - koronacja JKM Jerzego I Izaaka - Erik Otton von Hohenburg - 11 Lut 2024 Po chwili ozwał się marszałek dworu JKM i zderzając łyżeczką w kieliszek szampana poprosił zgromadzonych o chwilę uwagi. - pragnę wznieść toast za Jego Królewską Mość! Niech zyje Król! RE: Bal koronacyjny - koronacja JKM Jerzego I Izaaka - Friedrich von Baden - 11 Lut 2024 Wasza Królewska Mość, Pragnę złożyć najserdeczniejsze gratulacje w dniu Waszej koronacji. Życzę owocnego i mądrego panowania. Liczę też, że będzie to czas nawiązania pomiędzy naszymi państwami przyjaznych relacji i współpracy dyplomatycznej. Nade wszystko w życiu realnym błogosławieństwa Bożego, zaś tutaj owocnego panowania, dużo radości i dobrej współpracy z innymi. Wszystkiego najlepszego! Z wyrazami szacunku i rewerencji. RE: Bal koronacyjny - koronacja JKM Jerzego I Izaaka - AleksanderNovak - 11 Lut 2024 - co? a... oj no dobra... a zresztą... *wyciąga spod garnituru zapachowy kwiatostan i daruje go Ministrowi Stanu Winkulii* yy Niech Żyje Król! RE: Bal koronacyjny - koronacja JKM Jerzego I Izaaka - Henryk Wespucci - 11 Lut 2024 - Ministrze! Myślałem, że spróbujemy zarżnąc te spółki podatkiem dochodowym, a nie siłowo. Jednak... Podoba mi się to. - Panie Novak skąd taki towar... O Boże! Objawił mi się właśnie Szymon Uchastok... Na czym my... A... Służby... My działamy aktywnie w całym mikroświecie. -Powiedział po chwili trochę ciszej - zainstalowaliśmy agentów naszych także w Westlandzie... No wszędzie. Ściany mają hahah uszy. Uszy! Ściany to takie słonie, panie Novak! Mają trąby i słuchają! RE: Bal koronacyjny - koronacja JKM Jerzego I Izaaka - Mikołaj III - 11 Lut 2024 (11 Lut 2024, 00:02:08)Jerzy I Izaak napisał(a):(10 Lut 2024, 23:59:05)Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał(a):(10 Lut 2024, 23:47:18)Jerzy I Izaak napisał(a): Król delektując się pysznym jedzeniem oglądał co dzieje się na sali. Nagle wśród ludzi zauważył rozglądającego się Bolesława. - Tylko trochę - również się roześmiał. RE: Bal koronacyjny - koronacja JKM Jerzego I Izaaka - Jerzy I Izaak - 11 Lut 2024 (11 Lut 2024, 00:07:06)Erik Otton von Hohenburg napisał(a): Po chwili ozwał się marszałek dworu JKM i zderzając łyżeczką w kieliszek szampana poprosił zgromadzonych o chwilę uwagi. Monarcha wstał z kieliszkiem szampana. -Ja za to wznoszę toast za wszystkich tutaj zebranych! RE: Bal koronacyjny - koronacja JKM Jerzego I Izaaka - Ulrich von Deen - 11 Lut 2024 Jak już tak pijemy i palimy, to może znalazła by się jakaś posadka dla nowego przybysza, czyli mnie? Jestem po wstępnych rozmowach z Jego Królewską Mością i uznał, że się nadam. Także jakbyście mieli jakieś propozycje dla mnie, to chętnię rozpatrzę. - wniósł szkło za zebranych RE: Bal koronacyjny - koronacja JKM Jerzego I Izaaka - Friedrich von Baden - 11 Lut 2024 Vivat JKM Jerzy I Izaak !!! Vivat Winkulia !!! RE: Bal koronacyjny - koronacja JKM Jerzego I Izaaka - Jerzy I Izaak - 11 Lut 2024 (11 Lut 2024, 00:07:18)Friedrich von Baden napisał(a): Wasza Królewska Mość, Dziękuję Szlachetnemu za miłe memu uchu życzenia! Teraz zapraszam do stołu! |