![]() |
|
[KONSULTACJE SPOŁECZNE] Reforma samorządu terytorialnego - Wersja do druku +- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu) +-- Dział: Plac Pułkowników (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Wiadomości z kraju (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=2) +--- Wątek: [KONSULTACJE SPOŁECZNE] Reforma samorządu terytorialnego (/showthread.php?tid=5542) |
RE: [KONSULTACJE SPOŁECZNE] Reforma samorządu terytorialnego - AleksanderNovak - 24 Sie 2024 "W ten sposób można połączyć (...) Volkian z Winewą" coś tutaj jest ewidentnie nie tak! Volkian z Winewą?! Nie chcę wyjść tutaj na tego, który nic nie robi a jeśli ktoś chce jakieś zmiany, to nagle się pojawia, ale cóż, to dosyć radykalne, by Volkian z Winewą łączyć! Winewa albo mogłaby być na prawach równoprawnej autonomii z innymi regionami albo wcielona ewentualnie do Albionu ja tak to widzę. RE: [KONSULTACJE SPOŁECZNE] Reforma samorządu terytorialnego - Artur Kardacz - 24 Sie 2024 Ale przecież rząd myśli nad nadaniem Winewie statusu parafii na prawach komitatu. Skąd cytat, że rzekomo Winewa ma zostać połączona z Volkianem? RE: [KONSULTACJE SPOŁECZNE] Reforma samorządu terytorialnego - AleksanderNovak - 24 Sie 2024 (15 Sty 2024, 10:41:12)Adelaide von Hohenburg napisał(a): Projekt reformy administracyjnej jest jak najbardziej potrzebny. Uważam, że liczbę krajów koronnych powinno zredukować się do maksymalnie 3-4. Na dobre zmniejszyło by to dotychczasowe zrozdrobnienie. W ramach centralizacji dobrym pomysłem będzie łączenie dzielnic podobnych kulturowo, czy też położonych po sąsiedzku. W ten sposób można połączyć Domenę Królewską z Górną Winkulią, Albion z Zanachorią i Trintzem a Volkian z Winewą. Sposobów na ich łączenie jest wiele, z pewnością każdy z nich będzie miał zarówno dobre jak i źle strony. Pod debatę można oddać jeszcze pomysł ewentualnych regulacji granic krajów koronnych. Post tej Pani. RE: [KONSULTACJE SPOŁECZNE] Reforma samorządu terytorialnego - Adelajda Radziwiłłówna - 24 Sie 2024 Ale to była tylko moja propozycja, a nie wiążąca obietnica połączenia obu dzielnic.
RE: [KONSULTACJE SPOŁECZNE] Reforma samorządu terytorialnego - Wilkor Lunamun - 24 Sie 2024 Wyrażę swój pogląd o definicję Metropolii. Oprócz tej tożsamej ze stolicą. To główną jest to że Metropolia jest centrum cywilizacji i można w niej załatwić wszystkie sprawy dotyczące obecnej cywilizacji. Np. Berlin jest bardziej metropolią niż Warszawa bo można w nim załatwić więcej spraw. Tak samo z "silnym" paszportem i państwem. Państwo jednokulturowe czy jednowymiarowe ok może być ale państwo wielokulturowe i wielowymiarowe jest bogatsze. Oferuje więcej usług i produktów. To tak jak pójść do osiedlowego spożywczaka lub do supermarketu lub bardziej hipermarketu, centrum handlowo-usługowego. Już wcześniej zachwyciłem się, jak Winkulia czerpie z historii terenów na których obecnie funkcjonuje. To jest piękne. Historóżnorodność i Wielokulturowość. Winkulia oferuje większe "Menu" niż państwa monotematyczne. Nie wiedziałem, że @Adelaide von Hohenburg ma taki, pogląd ale teraz rozumiem o co chodzi z Norrington. Antonimowując: Projekt reformy administracyjnej jest jak najbardziej potrzebny. Uważam, że liczbę krajów bazalnych powinno rozmnożyć się do minimalnie 13-44. Na dobre zwiększyło by to dotychczasowe ujednolicenie. W ramach decentralizacji dobrym pomysłem będzie wyłączenie dzielnic nie podobnych kulturowo, czy też nie położonych po sąsiedzku. W ten sposób można rozłączyć Domenę Królewską i Górną Winkulię, Albion i Zanachorią i Trintzem a Volkian i Winewą. Sposobów na ich rozłączenie jest wiele, z pewnością każdy z nich będzie miał zarówno dobre jak i źle strony. Pod debatę można oddać jeszcze pomysł ewentualnych regulacji granic krajów koronnych. Chętnie zaopiekuję się jakimś regionem
RE: [KONSULTACJE SPOŁECZNE] Reforma samorządu terytorialnego - Artur Kardacz - 03 Lis 2024 Wczoraj nasze forum było świadkiem sporego przemeblowania. Natchniony z rozpędu ruszyłem ku realizacji reformy samorządowej. Utworzone zostały działy dla poszczególnych komitatów, przeniesiono wątki i sporządzono krótkie opisy. Cel w minimalnym stopniu został zrealizowany i wreszcie możemy powrócić do normalnego funkcjonowania. Przed nami jeszcze kilka spraw proceduralnych i organizacyjnych, ale to na spokojnie. Warto również wspomnieć, że ruszyliśmy z intensywnymi pracami nad stroną główną. Tego zadania podjął się JE Erik Otton von Hohenburg. W przeszłości Erik tworzył już strony dla Stanów Zjednoczonych Centrazji i Egvallandu. W prace zaangażowany jestem również ja jak i Alfred. RE: [KONSULTACJE SPOŁECZNE] Reforma samorządu terytorialnego - Erik Otton von Hohenburg - 03 Lis 2024 Z tym tworzeniem stron to trochę na wyrost
poprostu dodałem parę dodatków i poprawek według mojego widzimisie i mam nadzieję, że znajdą się też inni chętni do tworzenia naszej witryny.RE: [KONSULTACJE SPOŁECZNE] Reforma samorządu terytorialnego - Artur Kardacz - 05 Lis 2024 (24 Sie 2024, 18:30:32)Wilkor Lunamun napisał(a): Chętnie zaopiekuję się jakimś regionem Nie wiem czy JE Wilkor jest jeszcze z nami ale nastał odpowiedni moment na rozmowę o nadaniu lenna. Wcześniej nie chciałem tego czynić ze względu na reformę samorządową. Całkowicie zakłóciła ona funkcjonowanie naszych samorządów. Teraz, gdy wreszcie mamy to za sobą, mógłbym nadać wyspy Redleck jako parafię JE Lunamunowi. O ile jeszcze jest z nami i nadal ma takową chęć. |