Związek Winkulijski
Rocznicowe BINGO - Wersja do druku

+- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu)
+-- Dział: Plac Pułkowników (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Wiadomości z kraju (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=2)
+--- Wątek: Rocznicowe BINGO (/showthread.php?tid=5174)

Strony: 1 2 3 4 5 6

RE: Rocznicowe BINGO - Alfred Fabian - 12 Lut 2023

Dzięki za lekcję historii, tego właśnie było nam potrzeba! Ale nie przedłużajmy, bo jeszcze 20 dat, a dopiero 6 wyczytuję. Chociaż są one bardzo tendencyjne, bo mamy teraz

10. MARCA

Marzec ogólnie jest bardzo tendencyjnym miesiącem, bo to właśnie tego dnia Burek von Trinitz otrzymał obywatelstwo Związku Winkulijskiego. W ogóle, w kuluarach królewskich mówi się o zmianie nazwy miesiąca z Marzec na Burek.

RE: Rocznicowe BINGO - Joachim Cargalho - 12 Lut 2023

- Ha! - powiedział niby szeptem, lecz w sposób jaki tego dokonał, miał spowodować, że odpowiednie osoby go usłyszą. Później zerkał na Księżną Fatimę, czy ta przypadkiem nie zakreśla też któregoś z okienek na swojej karcie.
Chwilę później Król Alfred wypowiedział kolejną datę, a Joachim zerkał z zażenowaniem na swoją kartę, na której AKURAT Ta data nie widniała.

RE: Rocznicowe BINGO - Henryk Wespucci - 12 Lut 2023

Wespucci z zażenowaniem wysłuchiwał kolejnych dat. Nie przybliżały go one ani trochę do zwycięstwa. Nagle mężczyzna siedzący stolik na lewo od Wespucciego znów wykrzyknął radośnie, że tym razem jego data została wylosowana.

- Panu widzę, idzie trochę lepiej niż mi - rzucił Wespucci próbując zacząć rozmowę. Niekoniecznie jednak liczył na odpowiedź. Wszyscy byli w wirze tej niesamowitej i pasjonującej rozgrywki. Bingo w sensie.

RE: Rocznicowe BINGO - Alfred Fabian - 12 Lut 2023

Kolejna data ponownie przypada na pierwsze półrocze, tym razem 2020 roku. Tak, to właśnie

18. STYCZNIA

odbyła się Nordawizja 2020 w Anater, organizowana przez niezastąpionego Henryka Wespucciego, transmitowana przez VTP 2. Zwycięzcami okazali się Volkiańczycy, co spotkało się z bojkotem muratyckich fanów, ale z pewnością nikt się nimi nie przejmował. Zwycięstwo było zasłużone. Zachęcam do powrócenia do powtórki z gali finałowej

RE: Rocznicowe BINGO - Fatima Popow-Chojnacka - 13 Lut 2023

Kobieta zakreślała kolejną datę z niezbyt wesołą miną. Niby układało się dobrze ale jednak nie tak jak trzeba. Dobrze, że miała obok butelkę z koronowską nalewką by to BINGO przeżyć..

RE: Rocznicowe BINGO - Alfred Fabian - 13 Lut 2023

Pora zatem kontynuować naszą zabawę. Coraz bliżej końca, może ktoś w końcu skompletuje jakieś BINGO. A może ktoś już ma i nawet nie zauważył? Oto kolejna data, a jest nią:

25. LIPIEC

czyli data koronacji mojego poprzednika, JKW Mateusza I. Mateusz w sumie był dobrym Królem na czasy inbiarskie, bo potrafił się w nich odnaleźć. Ciekawe, jak potoczyłyby się losy Winkulii, gdyby nie "obalenie" go przez lud pod wodzą Artura Kardacza i późniejszy wybór, zgodnie z sukcesją, mojej osoby na tron.

A jak już w temacie koronacyjnym, to wylosowaliśmy datę dotyczącą kolejnej koronowanej głowy. Tym razem mojej, to jest

12. GRUDNIA

Od ponad roku panuję w Winkulii i myślę, że z całkiem niezłą skutecznością. Mam nadzieję, że jeszcze długo będę na tronie siedział ku uciesze obywateli Big Grin Warto w tej sytuacji przypomnieć sobie przebieg koronacji, a z całą pewnością te legendarne "śliwki w boczku", obecne na winkulijskich stołach bankietowych od tego czasu.

RE: Rocznicowe BINGO - Joachim Cargalho - 13 Lut 2023

- Trochę, nie znaczy, że dobrze - powiedział nieco sarkastycznie do Henryka Wespucciego, wsłuchując się w kolejne daty.
- Ile Pan już ma? - zapytał.

Kiedy padła 25 lipca, zerknął an swoją kartę i aż obejrzał ją z drugiej strony.
- Czy te daty są w ogóle możliwe do wylosowania? - mruczał pod nosem ostentacyjnie machając kartą.
Oczywiście, Księżna Fatima na swojej karcie miała 25 lipca... Big Grin

Chwilę później szczęśliwie padło 12 grudnia, które jakimś cudem na jego karcie był obecny.

Ponieważ się już w kuluarach upominają, że źle ustawiłem BINGO i dat nie ma, to oto kolejna która wypadła. A jest to

17. GRUDNIA
Niech ofiary Katastrofy pod Szaleńskiem spoczywają w pokoju
http://forum.winkulia.eu/showthread.php?tid=1916

RE: Rocznicowe BINGO - Joachim Cargalho - 13 Lut 2023

- Czy to przypadkiem nie miało być 17 października? - zapytał dla pewności, gdyż ten dzień grudnia na jego karcie nie widniał, a października, owszem...