Związek Winkulijski
Podejrzane ludzie w Sarmacji - Wersja do druku

+- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu)
+-- Dział: Podziemia Zamku Królewskiego (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=39)
+--- Dział: Forum Archiwalne (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=628)
+---- Dział: Plac Pułkowników (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=27)
+----- Dział: Wiadomości zza granicy (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=54)
+----- Wątek: Podejrzane ludzie w Sarmacji (/showthread.php?tid=626)

Strony: 1 2 3 4

RE: Podejrzane ludzie w Sarmacji - Grzegorz Szarak von Hohenburg - 08 Kwi 2019

Mikronacja rp: Rzesza Edition, to musiało by być...... ciekawe xd

RE: Podejrzane ludzie w Sarmacji - Harrison Wells - 08 Kwi 2019

Posada takiego Himmlera musiała by byś ciekawa .

RE: Podejrzane ludzie w Sarmacji - Grzegorz Szarak von Hohenburg - 08 Kwi 2019

Jestem ciekawy posady Goebelsa

RE: Podejrzane ludzie w Sarmacji - Kamiljan de Harlin - 08 Kwi 2019

Roleplay to już inna sprawa. Tylko żeby było ciekawie, to ktoś musiałby odgrywać też rolę osoby spoza rządu, która mogłaby walczyć z reżimem albo być przez z niego zwalczana. Ale raczej osoby zainteresowane taką narracją wolałyby być w rządzie.
Przy okazji też powiem, że fajnie by było, jeśli nasze posty miałyby więcej niż jedną linijkę długości.

RE: Podejrzane ludzie w Sarmacji - Waksman - 09 Kwi 2019

Wracając do głównego tematu wątku - wg. mnie jest to bardzo ciekawe. Z jednej strony wygląda to na pospolitego trolla, a z drugiej nie, bo może to być jakiś 10-cio latek, który po prostu nie ogarnia tematu mikronacji. Ba, to napewno jest taki 10-cio latek, gdyż po wejściu na forum tej całej Pelandii znalazłem link do kanału na YouTube tego dzieciaczka. Brzmi na maksymalnie 11-12 lat, więc logicznym będzie, iż nie ogarnie co się dzieje. Boli mnie też trochę postawa niektórych sarmatów, bo zamiast dziecku normalnie wytłumaczyć, że tak się nie robi, bo powinno się to robić inaczej, to niektórzy wręcz napastują tego człowieka, krytykują, i wyzywają.

Co do Pana Wawrzyniaka to nie będę się wypowiadał. Nie dość, że nie u siebie, to jeszcze takie rzeczy robi. Ja rozumiem, że można żywić niechęć i wrogość do jakiegoś narodu, ale żeby do takich działań się posuwać? Brak słów.

RE: Podejrzane ludzie w Sarmacji - Waksman - 10 Kwi 2019

Po Panu Adamie nadal jest jechane. Moja opinia nt. Sarmacji jako państwa opiekuńczego i chętnie przyjmującego nowych właśnie ulega zmianie. Pokolenie nowych, czyli tych, którzy przejmą mikronacje po nas powoli zaczyna wkraczać w nasz świat. Raz są to osoby z 16 latami na karku, raz z 10-cioma. I tych, i tych powinniśmy przyjąć z otwartymi ramionami, bo to oni za kilkanaście lat będą budowali to, co my budujemy teraz. Wypowiedziami krytykującymi tylko zniechęcamy takie osoby do zostania. Musimy wykazywać szczere chęci pomocy i zrozumienia dla takich osób, bo de facto my też kiedyś tacy byliśmy - głupi, nie orientujący się w mikronacjach. Tymczasem niektórzy sarmaci z trybu "pomocnego" postanowili przerzucić się na tryb "chamski", bo po co pomóc nowemu? Lepiej go skrytykować od A do Z, i powiedzieć, że bardziej się nadaje do Dreamlandu niż Sarmacji, bo KD to miejsce dla takich właśnie co nie umieją formatować tekstu.

Żal aż na to wszystko patrzeć.

RE: Podejrzane ludzie w Sarmacji - Grzegorz Szarak von Hohenburg - 11 Kwi 2019

Takiego zachowania po Sarmancji bym się nie spodziewał! Już pomijając fakt kim była Saramncja do tej pory, ale żeby tak traktować drugą osobę? I to na skalę państwową, powinniśmy wziąść przykład co się dzieje, gdy brakuje akceptacji oraz szacunku

RE: Podejrzane ludzie w Sarmacji - Kamiljan de Harlin - 11 Kwi 2019

Trollów do Dreamlandu można eksportować, ale nie świeżych mikronautów.
Czy Panowie mieliby tyle cierpliwości i chęci, aby tłumaczyć takiej osobie jak działa mikroświat, nie będąc pewnymi, czy Wasze wyjaśnienia cokolwiek dadzą? Może i tak, ale niektórzy wolą, aby obywatelami ich państwa były ogarnięte osoby. Tylko że coraz trudniej znaleźć jakichkolwiek nowych obywateli, więc wypadałoby brać to co jest. Ja bym brał.
Czy nie wychodzimy na hipokrytów, gdy krytykujemy to, jak traktowany jest nowy obywatel w Sarmacji, podczas gdy sami nieuprzejmie zachowujemy się wobec Pana Arkadiusza? Może najpierw sami dokonajmy samokrytyki, a potem zajmijmy się ocenianiem innych krajów?

RE: Podejrzane ludzie w Sarmacji - Grzegorz Szarak von Hohenburg - 11 Kwi 2019

Tak, aczkolwiek jak powiedziałem "powinniśmy wziąść przykład co się dzieje, gdy brakuje akceptacji oraz szacunku" i to także nas się tyczy. Chodziło mi bardziej (oraz wnioskuję, że panu Waksamowi też), że kultura, która zawsze zarzucała nam bycie "yoyonacją" zachowała się w taki sposób. Co do tłumaczenia, to zawsze jak ktoś jest chętny i pyta się o coś, to o ile wątek nie przepadnie, odpowiedź otrzymuje. Wiadomo jak powinno się obchodzić z trolami. A jeżeli chodzi o pana Arcadio, to nie zauważyłem, żeby ktoś na niego naciskał (może incydent z przymusem opuszczenia obrad Rady Misnitrów, ale o ile wiem, ta decyzja była zgodna z konstytują)

RE: Podejrzane ludzie w Sarmacji - Kamiljan de Harlin - 11 Kwi 2019

Rzuciłbym teraz kilkoma niezbyt miłymi cytatami, które były kierowane do Pana Arkadiusza, ale nie chodzi mi o to, aby wytykać obywatelom popełnione błędy. Wszyscy powinniśmy być bardziej uprzejmi dla siebie nawzajem, włącznie z cudzoziemcami. Może wprowadzilibyśmy jakieś kary pieniężne za atakowanie innych mikronautów?