![]() |
|
Pomysły na integracje - Wersja do druku +- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu) +-- Dział: Plac Pułkowników (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Wiadomości z kraju (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=2) +--- Wątek: Pomysły na integracje (/showthread.php?tid=4662) |
RE: Pomysły na integracje - Joahim von Ribertrop - 10 Cze 2022 (10 Cze 2022, 18:54:40)August vHS napisał(a): Ja tam proponuję reaktywować wandeizm (nie, nie wandyzm),To to są różne rzeczy? Cytat:i można wtedy robić krucjaty na wszystko dookoła.Właśnie, dawno nie robiliśmy żadnej krucjaty. Należy znaleźć kogoś lub coś i mu dowalić krucjatom na ryj, zgodnie z Wspaniałą Voxlandzką Tradycją. Ura! Cytat:A poza tym nie żebym się czepiał, ale dlaczego na razie wszystkie pomysły dotyczą sfery religijnej?Bo takie mają ludzie? Jak masz inne to sam zaproponuj. Czekamy z niecierpliwością. RE: Pomysły na integracje - Artur Kardacz - 10 Cze 2022 (10 Cze 2022, 18:54:40)August vHS napisał(a): A poza tym nie żebym się czepiał, ale dlaczego na razie wszystkie pomysły dotyczą sfery religijnej? Był pomysł na targi ale zginął. Sfera religijna nie jest zła, ważne żeby od czegoś zacząć. Pole do współpracy jest naprawdę szerokie i z czasem będziemy to rozwijać. RE: Pomysły na integracje - Kamiljan de Harlin - 10 Cze 2022 Proponowałem, aby wraz ze współdzieleniem forum zintegrować władze sądowniczą Insulii i Winkulii. Sądownictwo często jest zaniedbywane lub nawet ignorowane w mniejszych państwach, bo zwyczajnie brakuje chętnych do sędziowania albo chętni nie są neutralni. Wymiar sprawiedliwości mógłby być wspólny, wtedy moglibyśmy połączyć swoje siły by uczynić władzę sądowniczą żywszą. Ale to by wymagało zmiany aktów konstytucyjnych obydwu państw. RE: Pomysły na integracje - Erik Otton von Hohenburg - 10 Cze 2022 podoba mi się pomysł wspólnego sądownictwa - myślę nawet, że można rozszerzyć to na inne kraje tworząc np. konwencje otwartą na wszystkie zainteresowane państwa z której można się będzie wpisywać i wypisywać. a poza tym mam kilka własnych pomysłów: 1. Można zrobić kolejną edycje Nordawizji, o ile Henryk będzie zainteresowany 2. myślałem aby przyjąć jakąś uchwałę ustanawiającą dzień przyjazni insulijsko-winkulijskiej czy też kultury nordackiej 3. zrobić wspólny uniwersytet 4. igrzyska olimpijskie 5. konkurs literacki 6. wplatanie się we wzajemne dzieje regionów miast, krajów itp. 7. wspolne przedsiebiorstwo produkujące np. uzbrojenie 8. wspólna kompania medialna, mozna by wskrzesić Radio Winkulia czy tez stworzyc Radio Nordata. RE: Pomysły na integracje - Joahim von Ribertrop - 11 Cze 2022 Mi przyszedł jeszcze do głowy pomysł, że możemy zrobić Festyn Pierwszego Tygodnia Wakacji. W Hasselandzie świętują ostatni, my możemy pierwszy. I przy okazji można by było wtedy zrobić te Targi Regionalne, proponowane przez Artura. RE: Pomysły na integracje - Artur Kardacz - 11 Cze 2022 I nie tylko targi bo byłaby to okazja na inne inicjatywy. Ja mam pomysł na rozegranie turnieju "przyjaźni" między reprezentacjami Insulii z Winkulią. RE: Pomysły na integracje - Alfred Fabian - 11 Cze 2022 Mecz pomiędzy reprezentacją Winkulii i Voxlandu na Stadionie Oli Imperatorki, już się odbył, mecz z Westlandem - mamy jeszcze tydzień przed początkiem sezonu, a w najbliższy czwartek gramy ze Starosarmacją na naszym boisku. Targi Regionalne - zdecydowanie warto poczynić kroki, można też połączyć z Festynem Pierwszego Tygodnia Wakacji. Można z tej okazji zrobić jakiś turniej wędkarski - chociaż na pierwszy tydzień mogę się nie wyrobić, to myślę, że jakieś proste klikadełko można wykombinować na to wydarzenie. Zawsze to ściągnie trochę osób. Jestem również za ustanowieniem dnia przyjaźni winkulijsko-insulijskiej. Przychodzą mi 2 terminy do głowy - dzień połączenia forów, lub (zabawne, ale w ten dzień obchodzimy również rocznicę powstania Winkulii) - 7 luty (2021). Ewentualnie, święto przechodnie - pierwsza niedziela lutego, z tego samego powodu, co 7 lutego. Myślę, że większość Insulijczyków wie, co to za dzień
RE: Pomysły na integracje - Erik Otton von Hohenburg - 11 Cze 2022 a może insulia i winkulia wystawi wspólną reprezentacje piłkarską na v-mundialu? RE: Pomysły na integracje - Alfred Fabian - 11 Cze 2022 (11 Cze 2022, 14:58:29)Erik Otton von Hohenburg napisał(a): a może insulia i winkulia wystawi wspólną reprezentacje piłkarską na v-mundialu? Na to już za późno :x I też wolałbym tego uniknąć. Zarówno Winkulia, Volkian, Voxland i Westland mają swoje reprezentacje, a to, że jest ich więcej działa na naszą korzyść
RE: Pomysły na integracje - Joahim von Ribertrop - 11 Cze 2022 (11 Cze 2022, 14:56:19)Alfred Fabian von Tehen-Dzek napisał(a): mecz z Westlandem - mamy jeszcze tydzień przed początkiem sezonu, @AleksanderNovak Cytat:Myślę, że większość Insulijczyków wie, co to za dzień [7 luty] Przyznam się szczerze, że nie miałem pojęcia co to za dzień, aż w końcu... Chociaż nie. Dalej nie wiem co to za dzień. Cytat:Jestem również za ustanowieniem dnia przyjaźni winkulijsko-insulijskiej. Przychodzą mi 2 terminy do głowy - dzień połączenia forów, lub (zabawne, ale w ten dzień obchodzimy również rocznicę powstania Winkulii) - 7 luty (2021). Ewentualnie, święto przechodnie - pierwsza niedziela lutego, z tego samego powodu, co 7 lutego. Jak dla mnie dzień połączenia forów to idealny dzień na Dzień Przyjaźni. Co do 7 lutego - nie wypowiem się, bo jak żem mówił wyżej, pojęcia nie mam co wtedy było. |