Związek Winkulijski
Suderlandów dwóch - Wersja do druku

+- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu)
+-- Dział: Podziemia Zamku Królewskiego (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=39)
+--- Dział: Forum Archiwalne (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=628)
+---- Dział: Plac Pułkowników (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=27)
+----- Dział: Wiadomości zza granicy (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=54)
+----- Wątek: Suderlandów dwóch (/showthread.php?tid=1440)

Strony: 1 2 3

RE: Suderlandów dwóch - Joanna Walczak - 01 Wrz 2019

JLD napisał(a):I co nam da to przyjazne nastawienie od kilku osób?

Przy obecnym stanie na Pollinie kilka osób to bardzo dużo! Tutaj jest inaczej bo w grupie tych kilku osób wszyscy mają już obywatelstwa (Sarmacji lub FN).

RE: Suderlandów dwóch - Adam Aleksander II - 01 Wrz 2019

Nawoływanie do uznania KR, czy nawiązania jakiejkolwiek relacji z nimi, jest już próbą zaszkodzenia.

RE: Suderlandów dwóch - Artur Kardacz - 01 Wrz 2019

Aż wróciłem z urlopu żeby poczytać sobie co tutaj piszecie i mam do was jedno zasadnicze pytanie. Przepraszam za bluzgi ale "chuj to nas obchodzi?". Relacje z Suderlandem są napięte i jak wspominałem wcześniej nie warto o nich rozmawiać a nawet ich wspominać. Temat o nich całkowicie powinien być zamknięty w skrzynce na kluczyk i wrzucony do Morza Muratyckiego, opadnie na samo dno gdzie nikt nie odważny się o tym wspominać. Powinniśmy olać te państwo i niech robią co sobie chcą a tak to już mamy memy i ciśniemy "bekę". Ja wiem że niektórzy nie lubią Suderlandu ale no kilka spraw warto przemilczeć.

Jeśli chodzi o Królestwo Suderlandu. Proponaowalem kilka warunków uznania lub nawiązania współpracy z innymi państwami. Nie wiem czy ktoś się tym zainteresował ale moim zdaniem trzeba poczekać i zobaczyć jak sytuacja się rozwinie. A nuż upadna po w tygodniach?

RE: Suderlandów dwóch - Michael Wolferine - 01 Wrz 2019

Jestem administratorem na Królestwie, wyręczyłem Sowińskiego, nie jestem człowiekiem, który te państwo założył.

RE: Suderlandów dwóch - Leszek Ebe-Grüner - 01 Wrz 2019

Do szanownej pani parlamentarzystki, na którą głosowałem niestety @Joanna Walczak :

Informuje, że Republika Suderlandu po akcji związanej z zamachem oraz śmiesznych przeprosinach Karla i złożeniu pozwu na samego siebie, również przez Karla, to świadczy tylko o tym, że jest pani po prostu nie obeznana z sytuacją, jaka miała tam miejsce. Jeżeli pani uważa że Republika Suderlandu zasługuje na bycie uznawanym i wgl obserwowanym państwie, to jest pani w gigantycznym błędzie.

A zagłosowałem na panią, bo myślałem, że ma pani dobre intencje i doda nowości do tej polityki, a nie poprze jakiś popaprańców z republiki suderlandu. Więc my jesteśmy państwem, a tworem to właśnie jest ta cała hołota z republiki(z wyjątkiem pana Grzegorza Mykko).

RE: Suderlandów dwóch - Erik Otton von Hohenburg - 01 Wrz 2019

Cytat:Niech pan nie lekceważy, nawet kilku osób. Jedna osoba może wiele złego jak i dobrego, więc dlaczego kilka osób nie miało by się do nas przyjaźnie nastawić.
Poza tym możliwość utarcia nosa RS to zawsze dobry pomysł ale zrobić to na wyższym poziomie nie musimy robić tego bezpośrednio tak jak oni poprzez opluwanie wszystkiego dookoła.

A może najzwyczajniej w świecie wystarczyłoby o nich ZAPOMNIEĆ? Zamiast uznawać Królestwo tylko i wyłącznie ze zwykłej złośliwości? Takie działanie jest poprostu dziecinne.

Cytat:Informuje, że Republika Suderlandu po akcji związanej z zamachem oraz śmiesznych przeprosinach Karla i złożeniu pozwu na samego siebie, również przez Karla, to świadczy tylko o tym, że jest pani po prostu nie obeznana z sytuacją, jaka miała tam miejsce. Jeżeli pani uważa że Republika Suderlandu zasługuje na bycie uznawanym i wgl obserwowanym państwie, to jest pani w gigantycznym błędzie.

Aha i to niby ma być argument za uznaniem Królestwa? Niech Pan lepiej pokaże konkretny przykład tego w czym KSud jest lepszy od dotychczasowej republiki?

EDIT: ustosunkuje się do jeszcze jednej sprawy:
Cytat:A zagłosowałem na panią, bo myślałem, że ma pani dobre intencje i doda nowości do tej polityki, a nie poprze jakiś popaprańców z republiki suderlandu. Więc my jesteśmy państwem, a tworem to właśnie jest ta cała hołota z republiki(z wyjątkiem pana Grzegorza Mykko).

Pani Joanna jako Parlamentarzystka ma moralny obowiązek chronić interes FN, tym również w zakresie polityki zagranicznej i w przeciwieństwie do niektórych osobników, którzy zamieszkują nasz piękny kraj nie kieruje się nienawiścią wobec konkretnej grupy osób i zachowuje w tej kwestii względną roztropność. O Suderlandczykach możemy mieć różne zdanie, ale nie usprawiedliwia to podejmowania takich działań do jakich nawołują nas Szanowni Panowie: Leszek i Wells, uznawanie państwa istniejącego może dwa dni w momencie gdy Republika Suderlandu umacnia swą pozycje w rankingach aktywności jest jak dla mnie sprzeczne z naszym interesem, a co najsmutniejsze wszystko to jest robione dla zwykłej niczym nieuzasadnionej złości.

RE: Suderlandów dwóch - Harrison Wells - 01 Wrz 2019

Erik Otton von Hohenburg napisał(a):
Cytat:Niech pan nie lekceważy, nawet kilku osób. Jedna osoba może wiele złego jak i dobrego, więc dlaczego kilka osób nie miało by się do nas przyjaźnie nastawić.
Poza tym możliwość utarcia nosa RS to zawsze dobry pomysł ale zrobić to na wyższym poziomie nie musimy robić tego bezpośrednio tak jak oni poprzez opluwanie wszystkiego dookoła.

A może najzwyczajniej w świecie wystarczyłoby o nich ZAPOMNIEĆ? Zamiast uznawać Królestwo tylko i wyłącznie ze zwykłej złośliwości? Takie działanie jest poprostu dziecinne.
To też zawsze jest dobrą opcją.

RE: Suderlandów dwóch - Joanna Walczak - 01 Wrz 2019

Myślę że JE Prezydent Hohenburg odpowiedział wystarczająco wyczerpując temat bym nie musiała nic dodawać.

RE: Suderlandów dwóch - Grzegorz Szarak von Hohenburg - 01 Wrz 2019

Wczoraj około godziny 23 zobaczyłem ten post, lecz nie chciałem odpowiadać gdyż byłem już zmęczony. Jednak zdanie moje na ten temat mimo wypoczęcia poprzez przejście z fazy NREM do REM, a następnie powstanie i rozpoczęcie kolejnego ludzkiego dnia, się nie zmieniło.
Moim zdaniem. Grafika (mem) umieszczony przez Pana Waksmana jest nieodpowiednia, oraz "jedzie" po stereotypach. Sam jednak nie dostrzegam tego typu zachowań w Suderalndzie (mimo, iż spędzam mało czasu, to widzę, że w Suderlandzie raczej dba się o tego typu aspekty).
Tutaj jednak stanę po stronie Pana Karla. Wiem, że to dziwne, bo przeważnie byłem pierwszym w FN, który Go krytykował, za co szczerze przepraszam, bo wielokrotnie przesadzałem! Rozumiem jego wściekłość. Tego typu akcje, nic nie wnoszą tylko zmniejszają uznanie międzymikronacyjne (bo z pewnością nie zwiększą). Śmianie się z Suderlandu (Republiki), to błąd. Popieranie Suderlandu (Królestwa), tylko bo jest tam paru naszych kolegów, oraz jest wrogo nastawiony do Suderlandu (Republiki) to błąd. Suderland ma swoje sprawy zagraniczne, a raczej w tym przypadku wewnętrzne. My mam swoje. Mam zdanie na temat tej sytuacji, ale jej szczerze nie mam zamiaru wyjawiać, bo to nie moja sprawa, nie siedzę bardzo długo w Suderlandzie, nie mam zamiaru osądzać, lecz piszę to, aby dać do wiadomości, że w ten sposób nastawiony post nie powinien powstać, bo to niegrzeczne z Naszej strony, że na początku narzekamy, jak to nas te złe Suderlandy nie szkalują, po czym dosłownie "walimy z armaty" wieloma oszczerstwami. Przez co mam refleksję, Czy to niejednokrotny brak finezji ze strony FN nie jest przyczyną części, powtarzam części, sporów na linii FN - Suderland. Moim zdaniem szkoda. Wciąż sądzę, że Suderland i FN mogłyby współpracować na płaszczyźnie naukowym, oraz sportowym.
Jeśli, ktoś się nie zgadza, może o tym napisać w komentarzu. Zdaję sobie sprawę, że ta odpowiedź nie jest w 100% klarowna.