![]() |
|
Suderlandów dwóch - Wersja do druku +- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu) +-- Dział: Podziemia Zamku Królewskiego (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=39) +--- Dział: Forum Archiwalne (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=628) +---- Dział: Plac Pułkowników (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=27) +----- Dział: Wiadomości zza granicy (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=54) +----- Wątek: Suderlandów dwóch (/showthread.php?tid=1440) |
RE: Suderlandów dwóch - Joanna Walczak - 01 Wrz 2019 JLD napisał(a):I co nam da to przyjazne nastawienie od kilku osób? Przy obecnym stanie na Pollinie kilka osób to bardzo dużo! Tutaj jest inaczej bo w grupie tych kilku osób wszyscy mają już obywatelstwa (Sarmacji lub FN). RE: Suderlandów dwóch - Adam Aleksander II - 01 Wrz 2019 Nawoływanie do uznania KR, czy nawiązania jakiejkolwiek relacji z nimi, jest już próbą zaszkodzenia. RE: Suderlandów dwóch - Artur Kardacz - 01 Wrz 2019 Aż wróciłem z urlopu żeby poczytać sobie co tutaj piszecie i mam do was jedno zasadnicze pytanie. Przepraszam za bluzgi ale "chuj to nas obchodzi?". Relacje z Suderlandem są napięte i jak wspominałem wcześniej nie warto o nich rozmawiać a nawet ich wspominać. Temat o nich całkowicie powinien być zamknięty w skrzynce na kluczyk i wrzucony do Morza Muratyckiego, opadnie na samo dno gdzie nikt nie odważny się o tym wspominać. Powinniśmy olać te państwo i niech robią co sobie chcą a tak to już mamy memy i ciśniemy "bekę". Ja wiem że niektórzy nie lubią Suderlandu ale no kilka spraw warto przemilczeć. Jeśli chodzi o Królestwo Suderlandu. Proponaowalem kilka warunków uznania lub nawiązania współpracy z innymi państwami. Nie wiem czy ktoś się tym zainteresował ale moim zdaniem trzeba poczekać i zobaczyć jak sytuacja się rozwinie. A nuż upadna po w tygodniach? RE: Suderlandów dwóch - Michael Wolferine - 01 Wrz 2019 Jestem administratorem na Królestwie, wyręczyłem Sowińskiego, nie jestem człowiekiem, który te państwo założył. RE: Suderlandów dwóch - Leszek Ebe-Grüner - 01 Wrz 2019 Do szanownej pani parlamentarzystki, na którą głosowałem niestety @Joanna Walczak : Informuje, że Republika Suderlandu po akcji związanej z zamachem oraz śmiesznych przeprosinach Karla i złożeniu pozwu na samego siebie, również przez Karla, to świadczy tylko o tym, że jest pani po prostu nie obeznana z sytuacją, jaka miała tam miejsce. Jeżeli pani uważa że Republika Suderlandu zasługuje na bycie uznawanym i wgl obserwowanym państwie, to jest pani w gigantycznym błędzie. A zagłosowałem na panią, bo myślałem, że ma pani dobre intencje i doda nowości do tej polityki, a nie poprze jakiś popaprańców z republiki suderlandu. Więc my jesteśmy państwem, a tworem to właśnie jest ta cała hołota z republiki(z wyjątkiem pana Grzegorza Mykko). RE: Suderlandów dwóch - Erik Otton von Hohenburg - 01 Wrz 2019 Cytat:Niech pan nie lekceważy, nawet kilku osób. Jedna osoba może wiele złego jak i dobrego, więc dlaczego kilka osób nie miało by się do nas przyjaźnie nastawić. A może najzwyczajniej w świecie wystarczyłoby o nich ZAPOMNIEĆ? Zamiast uznawać Królestwo tylko i wyłącznie ze zwykłej złośliwości? Takie działanie jest poprostu dziecinne. Cytat:Informuje, że Republika Suderlandu po akcji związanej z zamachem oraz śmiesznych przeprosinach Karla i złożeniu pozwu na samego siebie, również przez Karla, to świadczy tylko o tym, że jest pani po prostu nie obeznana z sytuacją, jaka miała tam miejsce. Jeżeli pani uważa że Republika Suderlandu zasługuje na bycie uznawanym i wgl obserwowanym państwie, to jest pani w gigantycznym błędzie. Aha i to niby ma być argument za uznaniem Królestwa? Niech Pan lepiej pokaże konkretny przykład tego w czym KSud jest lepszy od dotychczasowej republiki? EDIT: ustosunkuje się do jeszcze jednej sprawy: Cytat:A zagłosowałem na panią, bo myślałem, że ma pani dobre intencje i doda nowości do tej polityki, a nie poprze jakiś popaprańców z republiki suderlandu. Więc my jesteśmy państwem, a tworem to właśnie jest ta cała hołota z republiki(z wyjątkiem pana Grzegorza Mykko). Pani Joanna jako Parlamentarzystka ma moralny obowiązek chronić interes FN, tym również w zakresie polityki zagranicznej i w przeciwieństwie do niektórych osobników, którzy zamieszkują nasz piękny kraj nie kieruje się nienawiścią wobec konkretnej grupy osób i zachowuje w tej kwestii względną roztropność. O Suderlandczykach możemy mieć różne zdanie, ale nie usprawiedliwia to podejmowania takich działań do jakich nawołują nas Szanowni Panowie: Leszek i Wells, uznawanie państwa istniejącego może dwa dni w momencie gdy Republika Suderlandu umacnia swą pozycje w rankingach aktywności jest jak dla mnie sprzeczne z naszym interesem, a co najsmutniejsze wszystko to jest robione dla zwykłej niczym nieuzasadnionej złości. RE: Suderlandów dwóch - Harrison Wells - 01 Wrz 2019 Erik Otton von Hohenburg napisał(a):To też zawsze jest dobrą opcją.Cytat:Niech pan nie lekceważy, nawet kilku osób. Jedna osoba może wiele złego jak i dobrego, więc dlaczego kilka osób nie miało by się do nas przyjaźnie nastawić. RE: Suderlandów dwóch - Joanna Walczak - 01 Wrz 2019 Myślę że JE Prezydent Hohenburg odpowiedział wystarczająco wyczerpując temat bym nie musiała nic dodawać. RE: Suderlandów dwóch - Grzegorz Szarak von Hohenburg - 01 Wrz 2019 Wczoraj około godziny 23 zobaczyłem ten post, lecz nie chciałem odpowiadać gdyż byłem już zmęczony. Jednak zdanie moje na ten temat mimo wypoczęcia poprzez przejście z fazy NREM do REM, a następnie powstanie i rozpoczęcie kolejnego ludzkiego dnia, się nie zmieniło. Moim zdaniem. Grafika (mem) umieszczony przez Pana Waksmana jest nieodpowiednia, oraz "jedzie" po stereotypach. Sam jednak nie dostrzegam tego typu zachowań w Suderalndzie (mimo, iż spędzam mało czasu, to widzę, że w Suderlandzie raczej dba się o tego typu aspekty). Tutaj jednak stanę po stronie Pana Karla. Wiem, że to dziwne, bo przeważnie byłem pierwszym w FN, który Go krytykował, za co szczerze przepraszam, bo wielokrotnie przesadzałem! Rozumiem jego wściekłość. Tego typu akcje, nic nie wnoszą tylko zmniejszają uznanie międzymikronacyjne (bo z pewnością nie zwiększą). Śmianie się z Suderlandu (Republiki), to błąd. Popieranie Suderlandu (Królestwa), tylko bo jest tam paru naszych kolegów, oraz jest wrogo nastawiony do Suderlandu (Republiki) to błąd. Suderland ma swoje sprawy zagraniczne, a raczej w tym przypadku wewnętrzne. My mam swoje. Mam zdanie na temat tej sytuacji, ale jej szczerze nie mam zamiaru wyjawiać, bo to nie moja sprawa, nie siedzę bardzo długo w Suderlandzie, nie mam zamiaru osądzać, lecz piszę to, aby dać do wiadomości, że w ten sposób nastawiony post nie powinien powstać, bo to niegrzeczne z Naszej strony, że na początku narzekamy, jak to nas te złe Suderlandy nie szkalują, po czym dosłownie "walimy z armaty" wieloma oszczerstwami. Przez co mam refleksję, Czy to niejednokrotny brak finezji ze strony FN nie jest przyczyną części, powtarzam części, sporów na linii FN - Suderland. Moim zdaniem szkoda. Wciąż sądzę, że Suderland i FN mogłyby współpracować na płaszczyźnie naukowym, oraz sportowym. Jeśli, ktoś się nie zgadza, może o tym napisać w komentarzu. Zdaję sobie sprawę, że ta odpowiedź nie jest w 100% klarowna. |