![]() |
|
Wyprawa poszukiwawcza Świątyni wieszczy Webanizmu - Wersja do druku +- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu) +-- Dział: Podziemia Zamku Królewskiego (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=39) +--- Dział: Fora Archiwalne pozostałych państw (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=949) +---- Dział: Związek Kalkilistycznych Republik Muratyckich (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=281) +----- Dział: Instytucje (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=443) +------ Dział: Prywatne (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=445) +------- Dział: Klub Podróżników (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=318) +------- Wątek: Wyprawa poszukiwawcza Świątyni wieszczy Webanizmu (/showthread.php?tid=1248) |
RE: Wyprawa poszukiwawcza Świątyni wieszczy Webanizmu - Leszek Ebe-Grüner - 28 Lip 2019 I tak po igraszkach z córką kaczmarki, udałem się do Fazila. Byłem zaskoczony gdy powiedział, że Grzegorz gdzieś zniknął. Jednak była dobra wiadomość. Takonu Hunhamato to były wojownik Odry Tuyhuńskiej i będzie nam pomagał w odnalezieniu Świątyni Wieszczy. Ponadto jeszcze przed pójściem do Fazila, a po zakończeniu igraszek z córką kaczmarki, to dowiedziałem się o niej, że jest znakomitą łuczniczką. Dlatego zapytałem Fazila czy córka kaczmarki może wyruszyć razem z nami. RE: Wyprawa poszukiwawcza Świątyni wieszczy Webanizmu - Fazil Emre - 28 Lip 2019 Oczywiście że może! Łuczniczka przyda się w wyprawie a i miejsca na dywanie jest sporo. RE: Wyprawa poszukiwawcza Świątyni wieszczy Webanizmu - Fazil Emre - 28 Lip 2019 Po kilku godzinach studiowania Kugarskich map naszemu przyjacielowi udało się ustalić położenie Świątyni. Musimy udać się do regionu Anshan do miejscowości Yole-Bator skąd wyruszymy wąwozem Wielkiego Szakala aż na szczyt Halamandi w Górach Hytika. (Dokładna mapa geograficzna znajduje się na stronie Kugarii i micropedii). Musimy przygotować się na najgorsze. Wąwozu Wielkiego Szakala strzegą tzw. ludzie stepu. Są to niepokonani wojownicy którzy po upadku Chanatu pozostali wierni Webanistycznym Bogom i strzegą ich tajemnic. Takonu przygotował dla nas broń którą będziemy się bronić. Szable Kugarskie są wytwarzane z najlżejszego stopu metalu przy czym ich ostrze tnie powietrze w locie. Czy ktoś znalazł może już brata Szaraka Grzegorza? RE: Wyprawa poszukiwawcza Świątyni wieszczy Webanizmu - Fazil Emre - 28 Lip 2019 Nie będziemy czekali na Grzegorza. Kubushal bracie zostań proszę na miejscu i znajdź brata Grzegorza! Wszyscy na dywan! Ku przygodzie! RE: Wyprawa poszukiwawcza Świątyni wieszczy Webanizmu - Kubushal - 28 Lip 2019 Kubushal posłuchał Fazila i pozostał w wiosce. Na nic zdały się rozmowy z mieszkańcami. Nikt nie widział Grzegorza lub wszyscy coś ukrywali. -Trzeba poszukać go w okolicy - pomyślał Kubushal po czym poszedł do wiejskiej stajni. Celem wizyty w stajni było wynajęcie konia lecz waluta Federacyjna nie przedstawiała dla stajennego żadnej wartości. Domagał się on zapłaty w złocie. -Dobrze że mam swój zegarek przy sobie! - pomyślał Kubushal po czym szybko dobił targu. Koń z siodłem, łuk i Tuyuhuńska szabla za stary zegarek to w tych okolicznościach dobry interes. Mieszkańcy wioski z pewnym zdziwieniem oglądali oddalającego się jeźdźca w stronę górskich zboczy. RE: Wyprawa poszukiwawcza Świątyni wieszczy Webanizmu - Leszek Ebe-Grüner - 28 Lip 2019 I tak latającym dywanem polecieliśmy w stronę regionu Ashan, do miejscowości Yole-Bator. Oczywiście Kubushal został na miejscu, zajmując się poszukiwaniami Grzegorza Szaraka. Oczywiście ja, Fazil, córka kaczamarki i Takon Hunhamoto wylądowaliśmy na miejscu. Ja oczywiście znałem się na dynamitach, jednak niestety wystąpił problem, że miałem tylko 1 laskę dynamitu. Oprócz tego, potrafiłem skakać po skałach i ogólnie byłem zwinnym chłopakiem. Ponadto też jako jedyny posiadałem tą laskę dynamitu. Podeszła do mnie córka kaczmarki, oczywiście trochę nauczyłem jej naszego języka. Powiedziała że ma na imię çiçek, co w naszym języku oznaczało kwiat. Następnie jakaś tajemnicza osoba podeszła do mnie i zapytała Skąd masz tą laskę dynamitu? A ja na toZ mojego państwa, niestety tylko jedną. Dlatego też ten tajemniczy człowiek powiedział, że na tych stepach jest jedno, jedyne miejsce gdzie mogę kupić laski dynamitu, lecz oczywiście tam zapłacić można tylko złotem. Ze sobą miałem tylko kilka złotych monet, ale tajemnicza osoba powiedziała że załatwi mi promocję na całą małą skrzynię lasek dynamitu. Zapytałem gdzie to konkretnie się znajduje, to odpowiedział że w miejscowości Guczan. Tym samym powiedziałem Fazilowi i reszcie ekipy że jadę w stornę Guczanu znajdującego się w okręgu Guczan, na płn. wsch. od Yole-Bator, czyli niedaleko granicy regionów Ashan i Chentiihogor. Oczywiście çiçek to się nie spodobało, ale zapewniłem jej że wrócę cały i żywy z powrotem do grupy poszukiwawczej Świątyni Wieszczy. Fazilowi natomiast kazałem pilnować, by chronił çiçek przed innymi obcymi. Tym czasem wyruszyłem już z tajemnicza osobą do Guczanu... RE: Wyprawa poszukiwawcza Świątyni wieszczy Webanizmu - Fazil Emre - 28 Lip 2019 Podczas przedzierania się przez wąwóz zaskoczyli nas wojownicy stepu. Ogromną odwagą wykazał się Takonu Hunhamato który własnym ciałem osłonił Sułtana przed strzałą. Musieliśmy się wycofać by przeżyć... Stan Takonu jest krytyczny. Oddam mu nasz dywan, niech zaprowadzi go najbliższego szamana uzdrowiciela. Bracia, szable w dłoń i ku przygodzie! RE: Wyprawa poszukiwawcza Świątyni wieszczy Webanizmu - Leszek Ebe-Grüner - 28 Lip 2019 W tym samym czasie, ja już z tajemniczą osobą zbliżałem się do Guczanu. Następnie tam dotarliśmy i szukaliśmy kupca, który sprzedaje laski dynamitu i nie tylko. Tajemnicza osoba powiedziała, że kupiec lubi się przemieszczać po całej miejscowości! No to się rozdzieliliśmy i zobaczyłem jakiegoś kata. Zapytałem się czy widział jakiegoś kupca z laskami dynamitu. Oczywiście ten niezbyt mnie zrozumiał, bo myślał że opowiadam nieśmieszny żart i mnie po prostu zignorował. Potem zobaczyłem kogoś innego i go zapytałem Widziałeś może gdzieś wędrownego kupca?, a on znał mój język i odpowiedział pewnie jest teraz w centrum tej miejscowości. Ponadto ta osoba nazywała się Kayak Hagashiti i był on rybakiem z miasta Kangczong. Zaprowadził mnie do wędrownego kupca, no i go zobaczyłem. Akurat chwilę później tajemnicza osoba dołączyła do mnie. I tak ja i tajemnicza osoba, zaczeliśmy handlować z tym kupcem... RE: Wyprawa poszukiwawcza Świątyni wieszczy Webanizmu - Fazil Emre - 29 Lip 2019 Bez naszego przewodnika ruszamy w dalszą drogę. Mam nadzieję że brat Leszek szybko powróci do nas ponieważ potrzebujemy dynamitu...
RE: Wyprawa poszukiwawcza Świątyni wieszczy Webanizmu - Leszek Ebe-Grüner - 30 Lip 2019 I po długich negocjacjach, w końcu udało nam się wynegocjować dobrą cenę. Jednak tajemniczy człowiek nie był taki w porządku i okazało się że chciał mnie okraść, ale gdy wyciągnąłem swój stary rewolwer kapiszonowy, szybko zmienił zdanie i po prostu uciekł. I gdy po udanych zakupach, miałem już wyjechać z Guczanu, to Kayak Hagashiti mnie zaczepił i powiedział, czy może też wziąć udział w podróży? Jako że mi pomógł, to początkowo niechętny, to jednak zgodziłem się. I tak ruszyliśmy z powrotem do Yole-Bator, gdzie z tamtąd będziemy ruszali do naszej załogi, w której niewiem jaka panuje aktualna sytuacja... |