![]() |
|
Odsłonięcie pomnika Kaspara Waksmana na Alei Sław i Sławków - Wersja do druku +- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu) +-- Dział: Kraje Koronne (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=15) +--- Dział: Volkian (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=43) +---- Dział: Samorządy (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=224) +----- Dział: Obwód Krasnodarski (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=225) +------ Dział: Krasnodarsk (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=71) +------ Wątek: Odsłonięcie pomnika Kaspara Waksmana na Alei Sław i Sławków (/showthread.php?tid=587) |
RE: Odsłonięcie pomnika Kaspara Waksmana na Alei Sław i Sławków - Henryk Wespucci - 26 Mar 2019 Patrol SBV nie miał dziś dobrego dnia. - 012! Japierdolę! Co tu się odalrajania! Jakiś gościu strzela do karetki, zgłosiła nam to załoga karetki. Nasz snajpier ranił go. No ale szuj ukrył się. Zamykacie port lotniczy, wszystkie stacje kolejowe i drogi prowadzące do miasta. Wzmocnione patrole na rogatkach miasta. Nic nie ma prawa się stąd wydostać. Szpital MSW jest całkowicie zamknięty dla odwiedzających. Postawcie tam kogoś z SBV, stoi tam już ORMO, ZOMO i ŻW, ale bezpieczeństwa nigdy za dużo. A i jeszcze jedno. Macie niecałą godzinę na uporanie się z tym. Dzwonił do mnie Novak, Minister Wojny i Propagandy. Dał nam godzinę. Po tym czasie wchodzi VAL i nie będą się pierdolić z nikim. - odezwał się dużurny - No idzie ochujeć - powiedział oficer. RE: Odsłonięcie pomnika Kaspara Waksmana na Alei Sław i Sławków - Henryk Wespucci - 26 Mar 2019 W tym czasie karetka dotarła do szpitala MSW w Krasnodarsku. Na miejscu czekał już lekarz, który będzie go operował za kilka minut. - Stan beznadziejnie krytyczny. Stracił wiele litrów krwi. Rana postrzałowa. Prowizorycznie zatamowaliśmy, ale trzeba to zmienić. Podaliśmy jakieś tam środki i co tam było w karetce - opowiadał lekarz z karetki. - Dobra panowie, wieziemy go na blok. Dzwońcie do szpitali o zapas krwi. Powiedzcie że potrzebna na już. A i zwołaj mi zespół dr. Janiaka! Potrzebuję go na bloku. Ale już! RE: Odsłonięcie pomnika Kaspara Waksmana na Alei Sław i Sławków - Harrison Wells - 26 Mar 2019 W między czasie w Pałacu Gubernatorskim w Eihenbergu : Gubernator Thawne siedzi przy biurku w swoim gabinecie przeglądając stosy dokumentów gdy nagle dzwonie telefon -Że co proszę ja ciebie się ojebutało ? -Mhhh, a co z Waksmanem ? -W szpitalu tak. -Że co zablokowali ? całe miasto ? A pod szpitalem stoi chyba połowa Volkiańskiej Armii . -A żeby zamachowiec nie próbował jeszcze raz. -Tak wiem że sami musimy się tym zająć, tak zaraz zadzwonię do Harego on dobrze się odnajduje w kręgach przestępczych, w pięć minut znajdzie tego co co kupił i tego co sprzedał broń zamachowcom. -Dobra, dobra informuj mnie na bieżąco o całej sytuacji . RE: Odsłonięcie pomnika Kaspara Waksmana na Alei Sław i Sławków - Aris Kostas - 26 Mar 2019 Aris Kostas wyszedł z murów klasztornych w Zwierzogrodzie, gdzie brał udział w kilku dniowych medytacjach, na których nie miał kontaktu ze światem. Gdy był on już na zewnątrz zobaczył, iż w jego aucie siedzi jego sekretarz - Nowak, z pochodzenia frydlandczyk. Widać było, że jest przestraszony. Wszedł do auta i spytał się jego: - Добро дошли, Госпадин Новяк! Что се стало?... А? (Dzień dobry, Panie Nowak! Co się stało? ... A?) - Госпадин Костас! Презыдйонт Ваксман... зямюх бил но него! (Panie Kostas! Prezydent Waksman... zamach był na niego!) - Что? Щофер! До Йуговиц едземы! (Co? Szofer! Do Jugowic jedziemy!) Już po 30 minutach byli w gmachu Ministerstwa Moralności i Dobrobytu. Kostas przeanalizował całą sprawę i powiedział po athosańsku: - Γαμώτο! (Cholera jasna!) Zasłonił okna, zdjął obraz Vladimir ik Lihtenštána, za którym był sejf. Wpisał kod, dzięki czemu sejf się otworzył. Wyjął z niego teczkę, z napisem po volkiańsku - Prötokel Y (Protokół Y). Położył ją na biurko i połączył się z sekretarką. Powiedział: - Pani Asiu, proszę mnie łączyć z Prezydentem Harlinem - natychmiast! RE: Odsłonięcie pomnika Kaspara Waksmana na Alei Sław i Sławków - Kamiljan de Harlin - 26 Mar 2019 Harlin siedział znudzony w Pałacu Prezydenckim w Jugortowicach. Nagle jego czerwony telefon zaczął z niewiadomych przyczyn wibrować, dlatego odłączył go od kontaktu. Następnie postanowił porozmawiać z sekretarką. - Pani Leonoro! Niech mnie Pani zrobi kawę, tak nudno w tych FNach, że aż zasypiam na biurku. Nic się nigdzie nie dzieje i nikt nawet nie pomyśl, aby zadzwonić do mnie i porozmawiać se o czymś. Może Pani sobie usiądzie w moim gabinecie? Ja tu po prostu umieram od stagnacji. - Zaraz Panu zrobię, ale Panie Prezydencie, ktoś jest chętny do rozmowy. Jakiś Arys Kostak próbował dodzwonić się do wszystkich telefonów w Pałacu, włącznie z moim prywatnym! - Aris Kostas? Szybko, łącz mnie no z nim! Nie wiesz jeszcze, że to nasz nowy członek reżimu?! RE: Odsłonięcie pomnika Kaspara Waksmana na Alei Sław i Sławków - Aris Kostas - 26 Mar 2019 Kostas w końcu połączył się z Harlinem: - Dobry wieczór, Panie Prezydencie! Mam pewną sprawę, która jest związana z zamachem na Waksmana. Mianowicie - w początkowych latach istnienia UTNu, istniała organizacja, która nazywała się Policja Myśli, inaczej MyślPol. W każdym razie, ta organizacja tuż przed rozwiązaniem stworzyła dla MSW, coś co nazwano Protokołem Y. A ten Protokół przeszedł do dyspozycji Federacji. Powiem wprost - Policja Myśli miała do dyspozycji specjalne urządzenia radiowe, które pozwalały na czytanie w myślach dowolnych obywateli. Zgodnie z treścią Protokołu Y, jeśli jakiemuś urzędnikowi wyższego szczebla (m.in ministrom) stanie się krzywda, a służby nie znajdą sprawcy w ciągu 24h, to Minister ds. bezpieczeństwa wewnętrznego (którym ja jestem), ma obowiązek zarządzić mobilizację funkcjonariuszy Policji Myśli, którzy są w stanie spoczynku, a ci z kolei rozpoczynają dochodzenie za pomocą tych urządzeń. W każdym razie potrzebuję zgody Pana Prezydenta, aby Protokół wszedł w życie. I jak z tym będzie? RE: Odsłonięcie pomnika Kaspara Waksmana na Alei Sław i Sławków - Kamiljan de Harlin - 27 Mar 2019 Harlin zastanawiał się nad pomysłem ministra i w zamyśleniu pił kawę. Spojrzał na ruchliwą arterię przed Pałacem Prezydenckim i po pewnym w czasie odezwał się: - Sprawa jest bardzo poważna, zamachowcy wciąż nie zostali złapani i mogą zagrażać innym funkcjonariuszom państwowym. Chyba musimy podjąć radykalne środki, aby zapewnić bezpieczeństwo naszemu państwu. Może to oznaczać koniec prywatności życia obywateli, rozwój technologiczny umożliwia już śledzenie każdego kroku wszystkich mieszkańców. MyślPol mogłaby obserwować każdego obywatela dwadzieścia cztery godziny na dobę, uniemożliwilibyśmy w ten sposób popełnienie jakiegokolwiek przestępstwa. Zapobieganie zbrodni jest lepsze od karania zbrodniarzy. Musimy sprawić, aby Federacja była bezpiecznym państwem - musimy aktywować ten protokół. RE: Odsłonięcie pomnika Kaspara Waksmana na Alei Sław i Sławków - Aris Kostas - 27 Mar 2019 Kiedy Kostas usłyszał decyzję Prezydenta, ten odetchnął głęboko i powiedział: - Postąpił Pan dobrze, Panie Prezydencie. Dziękuję za poświęcony mi czas. Miłego dnia! - odłożył słuchawkę. Zaraz potem, połączył się ze swoją sekretarką i kazał przyjść do swojego gabinetu dowódcom służb państwowych. Po chwili wszyscy byli w jego gabinecie. - Panowie - zwrócił się do nich - Otrzymałem decyzję Prezydenta - aktywujemy Protokół Y. Za chwilę zejdziemy do Centrum Kontroli Bezpieczeństwa, gdzie użyjemy swoich poświadczeń, aby aktywować Protokół. - Tak jest, Panie Ministrze! - odrzekli szefowie służb. Wyszli z gabinetu i udali się na klatkę schodową. Po około 7 minutach byli w CKB, które znajduje się w podziemiach gmachu Ministerstwa Moralności i Dobrobytu. Kostas wyjął z nesesera teczkę z napisem Protokół Y i ją otworzył. Przewertował kilka kartek, aż znalazł właściwy arkusz papierów, który zaczął głośno czytać: - Instrukcja Aktywacji Specjalnych Czynności Obrony Bezpieczeństwa Wewnętrznego, znanych jako Protokół Y, opracowanych przez Dowództwo Główne Policji Myśli [MyślPol]. Punkt pierwszy: wprowadź do konsoli CKB poniższy kod. Kostas wklikał kilka cyfr i zatwierdził zielonym guzikiem. Na ekranie pojawiło się logo z napisem "MyślPol". - Punkt drugi: jeśli na ekranie pojawi się logo Policji Myśli, wpisz do konsoli słowo "AKTYWACJA". Kostas wpisał podane słowo. Z głośników poleciała nagle pieśń "Deutschland, Deutschland uber alles", a na ekranie pojawiło się okienko ze znakiem zapytania oraz odpowiedziami "Tak" oraz "Nie". - Punkt trzeci: jeśli ujrzysz okno zapytania kliknij "Tak" Minister kliknął "Tak" i po chwili na ekranie pojawiło się okno procedury poświadczania przez szefów służb. - Punkt czwarty: niech szefowie służb państwowych wprowadzą kody uwierzytelniające. Dziewięciu szefów podchodziło po kolei i wprowadzali kody za pomocą pinpadu. Po wprowadzeniu ostaniego, swój kod musiał wprowadzić Minister Kostas. Chwilę się zawachał, ale w końcu wpisał swój kod i zatwierdził go zielonym guzikiem. Na ekranie pojawił się napis: POLICJA MYŚLI ZOSTAŁA AKTYWOWANA. W CIĄGU DWÓCH NASTĘPNYCH GODZIN ROZPOCZNIE SIĘ DOCHODZENIE. PROSIMY O POZOSTAWANIE W KONTAKCIE Z FUNKCJONARIUSZAMI MyślPolu.
RE: Odsłonięcie pomnika Kaspara Waksmana na Alei Sław i Sławków - Aris Kostas - 28 Mar 2019 Dokładnie dziś, o godz. 02:35 dzięki działaniom MyślPolu zatrzymano sprawców zamachu na Kaspara Waksmana, którzy ukrywali się w Puszczy Sarjeńskiej, w Volkianie. Zamachowcy to Nikolaj V. i Ławrientij B. MyślPol nie zdradził więcej informacji. Sprawcy zostali przetransportowani w nieokreślone miejsce. Policja Myśli odniosła także inny sukces nie powiązany z sprawą zamachu na Kaspara Waksmana. Dokładnie, dziś o godz. 08:01 zatrzymany został obywatel Nordaty Północnej, Grigorij Mużnyj, który jak się okazało, jest seryjnym mordercą, który został nazwany w latach 60., "Freddym Kruegerem z Visp". Mużnyj znany jest z tego, iż w latach 1958 - 1969 dokonał na obrzeżach miasta Visp ponad 25 brutalnych morderstw. Sprawca swoje ofiary porywał po cichu z domu i zabierał je do swojej "pracowni", w której poddawał je okrutnym torturom, a następnie ciała bezcześcił i wyrzucał na ulicę oraz do parków. Mużnyj nie został złapany w tamtym okresie przez miejscową policję, ponieważ zachowywał niezwykłą ostrożność przy dokonywaniu swoich zbrodni. Za to MyślPolowi wystarczyła myśl w umyśle mordercy, która trwała zaledwie 14 sekund! RE: Odsłonięcie pomnika Kaspara Waksmana na Alei Sław i Sławków - Henryk Wespucci - 28 Mar 2019 Kłamstwo. Dwaj zamachowcy zostali zatrzymani przez SBV. Wczoraj Prokuratura Ludowa przedstawiła im zarzuty usiłowania zamachu stanu. Został wobec nich zastosowany środek zapobiegawczy w postaci pozbawiebia wolności. Te Wasze MyślPole to zwykli oszuści i krętacze. Volkiańskie służby pojmały dwóch z trzech zamachowców w obławie w niecałą godzinę od zamachu. Oficerowie SBV poszukują ostatniej osoby mogącej mieć związek z zamachami. Prezydent Waksman przeszedł pomyślnie operację. Niezbędna jest jednak jeszcze jedna. Niedługo odbędzie się konferencja prasowa zespołu lekarzy go operujących. |