![]() |
|
Bal koronacyjny - koronacja JKM Jerzego I Izaaka - Wersja do druku +- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu) +-- Dział: Władze (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Zamek Królewski (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=8) +--- Wątek: Bal koronacyjny - koronacja JKM Jerzego I Izaaka (/showthread.php?tid=5578) |
RE: Bal koronacyjny - koronacja JKM Jerzego I Izaaka - Jerzy I Izaak - 10 Lut 2024 Król wszedł na Salę Balową witając jednym gestem ręką wszystkich zebranych gości. Następnie podszedł do stołu pełnego jedzenia i obserwował bawiących się, samemu przegryzając różnorodne dania. RE: Bal koronacyjny - koronacja JKM Jerzego I Izaaka - Erik Otton von Hohenburg - 10 Lut 2024 - jak najbardziej Wasza Ekscelencjo - rzekł Marszałek Dworu - Panu Premierowi nie wypada odmówić - po czym wypkl duszkiem kieliszek czystej volkiańskiej razem z Ministrem Stanu.- muszę przyznać Waszej Ekscelencji, że organizacja koronacji stała na bardzo wysokim poziomie, naprawdę jest czego gratulować!
RE: Bal koronacyjny - koronacja JKM Jerzego I Izaaka - Ulrich von Deen - 10 Lut 2024 Wracawszy z toalety do swego stolika, przed oczyma Ulricha ukazali się przybysze zewsząd. Na jego stoliku stały nowe szklanice z czymś co pachniało jak alkohol. Trochę się bał to pić, bo nigdy niewiadomo, czy mu czegoś nie dosypano. -No dzień wieczór wszystkim! Długo trzeba czekać na Szanownych! Korona rozdana, to teraz czas wyznaczać gabinet. Jako, że jestem tutaj nietutejszy, to mam nadzieję, że się do czegoś nadam, a jeżeli nie, to pozwolą Szanowni, że sobie przechylę kielona za zdrowie koronowanego. Niech mu korona lekką będzie! RE: Bal koronacyjny - koronacja JKM Jerzego I Izaaka - Mikołaj III - 10 Lut 2024 Bolesław Kirianóo von Hohenburg, który przybył nieco spóźniony i podczas koronacji siedział cicho z tyłu, wszedł teraz do sali balowej i począł się po mału rozglądać za nowo upieczonym Królem, aby złożyć mu gratulacje. RE: Bal koronacyjny - koronacja JKM Jerzego I Izaaka - Jerzy I Izaak - 10 Lut 2024 Król delektując się pysznym jedzeniem oglądał co dzieje się na sali. Nagle wśród ludzi zauważył rozglądającego się Bolesława. RE: Bal koronacyjny - koronacja JKM Jerzego I Izaaka - AleksanderNovak - 10 Lut 2024 Wasza Królewska Mość, pozwolę że się przedstawię, nazywam się Aleksander Novak i jestem Przewodniczącym Partii Socjalkapitalistycznej Państwa Westland które to jest Wspólnotą Autonomiczną Federacji Nordackiej oraz władcą Winewy. Witam również cały bratni Rząd Winkulijski oraz pozostałych gości. W imieniu Wspólnoty Autonomicznej FN Państwa Westland jak i też jako Książę Winewski chciałbym serdecznie pogratulować Waszej Królewskiej Mości Jerzemu I Izaakowi objęcia tronu Związku Winkulijskiego. Szlachetne pozdrowienia niosą wszyscy Westlandczycy i Doctrińczycy z ich Wspólnoty oraz wszyscy mieszkańcy zamorskiej Winewy! Jestem pewien również że Winkulijczycy mający swą ojczyznę w Taskasie obserwują te wydarzenia uważnie i bacznie oraz z radością. NIech teraz Wasza Królewska Mość pozwoli wysłuchać mych wspomnień, kiedy to związałem się z Związkiem Winkulijskim w 2019 roku zajmując się Winewą a następnie będąc w 2021 roku Prezydentem Zjednoczonego Państwa Voxlandu i Westlandu nawiązałem z Winkulią bardzo pozytywne stosunki dyplomatyczne potwierdzając wzajemne poszanowanie mniejszości narodowych i pełną swobodę tychże. Przez pewien czas Insulia gościła na forum Winkulii co uwidacznia przyjaźń i bliskość dzielącą narody Westlandu i Winkulii. Również dziś obyśmy patrzyli na siebie jedynie z dobrocią. Dlatego też aby się odwdzięczyć niechże Wasza Królewska Mość zechce przyjąć ten bardzo skromny dar z pieniędzy podatników Winewskich i Westlandzkich, mianowicie tą oto betonówkę z wykwintnego kultywaru mieszczącego się w Westlandzkiej Amatorii oraz sakiewkę z specjalną odmianą Konopii Winewskiej z plantacji w mieście Winkowo. RE: Bal koronacyjny - koronacja JKM Jerzego I Izaaka - Henryk Wespucci - 10 Lut 2024 - Usłyszeć takie słowa od Waszej Ekscelencjj to naprawdę zaszczyt. Przyznam, że bal też niczego sobie. Czego, jak czego, ale czystej volkiańskiej zmrożonej to bym się nie spodziewał - zaśmiał się Wespucci. - Myślę, że nasz nowy Król poradzi sobie świetnie w nowej roli. Świetny ruch z tym odznaczeniem Króla Seniora. Przyznać należy, że kto jak kto jak kto, ale Królowi Seniorowi jak to w Volkianie powiadamy... Jemu się to po prostu należało! RE: Bal koronacyjny - koronacja JKM Jerzego I Izaaka - Mateusz Żmigrodzki - 10 Lut 2024 Nieco spóźniony wszedł na salę Żmigrodzki. Kiedy tylko wszedł, zerwał z siebie komżę - na szczęście dla winkulijskich dzieci pod spodem miał zwyczajny smoking. Zawołał do kelnerów: - Whiskey z kolą! Bawimy się, uu-uu-uu! Zauważył pijących Premiera i Marszałka Dworu i postanowił się do nich podstępnie zakraść - Dobry wieczór kochani, jak wasze nastroje? Kelner, gdzie ta łycha?! RE: Bal koronacyjny - koronacja JKM Jerzego I Izaaka - Adelajda Radziwiłłówna - 10 Lut 2024 Adelaide będąc już na sali, skinęła ręką w stronę kelnera, który choć pośpiesznie, to z gracją poruszał się z tacą. -Nalej do szklanki. - powiedziała bez zbytniego ceremoniału. Było już dawno po koronacji, a wszytko wciąż się w niej trzęsło. Szybkim haustem łyknęła zawartość, po czym od razu się rozluźniła. Tym razem już z kieliszkiem udała się w stronę męża, do którego w tym samym czasie zbliżał się Bolesław. RE: Bal koronacyjny - koronacja JKM Jerzego I Izaaka - Mateusz Żmigrodzki - 10 Lut 2024 - Oluś, kochany, dziękujemy! Czas na ziółko! |