![]() |
|
Projekt uchwały o zarządzeniu referendum ogólnokrajowym - Wersja do druku +- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu) +-- Dział: Władze (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Trybuna Ludowa (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=10) +--- Wątek: Projekt uchwały o zarządzeniu referendum ogólnokrajowym (/showthread.php?tid=5255) |
RE: Projekt uchwały o zarządzeniu referendum ogólnokrajowym - Burek - 17 Lip 2023 Nie wiem, czy jest sens męczyć towarzysza Wespucciego, chyba że sam chce. Zawsze możemy po prostu zagłosować nad tym w Trybunie (swoją drogą odrzucenie tego projektu też byłoby jasnym opowiedzeniem się, więc to też jest jakieś rozwiązanie). RE: Projekt uchwały o zarządzeniu referendum ogólnokrajowym - Mateusz Żmigrodzki - 17 Lip 2023 Znaczy jeśli jest taka wola to możemy przeprowadzić to w Trybunie. Wolałbym aby jednak głosowanie było tajne, a wgląd do dokładnych danych osobowych miał tylko prowadzący obrady, czyli Minister Stanu. O ile wiem, da się tak chyba zrobić z ankietami na naszym forum. RE: Projekt uchwały o zarządzeniu referendum ogólnokrajowym - Alfred Fabian - 17 Lip 2023 Zróbmy głosowanie jawne, już i tak większość wyraziła swoją opinię na ten temat. RE: Projekt uchwały o zarządzeniu referendum ogólnokrajowym - Artur Kardacz - 17 Lip 2023 (17 Lip 2023, 15:54:36)Mateusz Żmigrodzki napisał(a): Znaczy jeśli jest taka wola to możemy przeprowadzić to w Trybunie. Wolałbym aby jednak głosowanie było tajne, a wgląd do dokładnych danych osobowych miał tylko prowadzący obrady, czyli Minister Stanu. O ile wiem, da się tak chyba zrobić z ankietami na naszym forum. Częściowo da się. Istnieje opcja ukrycia danych głosujących jednakże każda osoba z uprawnieniami admina będzie miała do tego wgląd. W tej sprawie jestem podobnego zdania co Jego Miłość. Sami doskonale wiemy jak zagłosujemy i nie wiem co mamy ukrywać. RE: Projekt uchwały o zarządzeniu referendum ogólnokrajowym - Mateusz Żmigrodzki - 17 Lip 2023 Dobra, no to jak chce lud. Vox populi vox Dei. RE: Projekt uchwały o zarządzeniu referendum ogólnokrajowym - Erik Otton von Hohenburg - 17 Lip 2023 (17 Lip 2023, 16:31:44)Artur Kardacz napisał(a):Masz na myśli ankietę na forum? W takim wypadku nie będzie chyba możliwe użycie głosów ważonych.(17 Lip 2023, 15:54:36)Mateusz Żmigrodzki napisał(a): Znaczy jeśli jest taka wola to możemy przeprowadzić to w Trybunie. Wolałbym aby jednak głosowanie było tajne, a wgląd do dokładnych danych osobowych miał tylko prowadzący obrady, czyli Minister Stanu. O ile wiem, da się tak chyba zrobić z ankietami na naszym forum. RE: Projekt uchwały o zarządzeniu referendum ogólnokrajowym - Mateusz Żmigrodzki - 17 Lip 2023 Nie chcę wyjść na niecierpliwego, ale miejmy to już za sobą. Przedkładam wniosek o rozpoczęcie głosowania dot. stosunku do przystąpienia Winkulii do II FN. RE: Projekt uchwały o zarządzeniu referendum ogólnokrajowym - Henryk Wespucci - 17 Lip 2023 Jaśnie Oślepieni, moja propozycja jest dalej aktualna. Z innej strony jednak jeżeli nie byłoby zdania sprzeciwu, proponuję przeprowadzić głosowanie w formie jawnej. RE: Projekt uchwały o zarządzeniu referendum ogólnokrajowym - Artur Kardacz - 17 Lip 2023 Jeśli Pan Henryk chcę przeprowadzić referendum to wystarczy że zgłosi się do Naczelnej Komisji Referendalnej. Obecny projekt dopuszcza też użycie systemów zewnętrznych do przeprowadzenia referendum. Proszę Pana Mateusza o złożenie drugiej autopoprawki, tym razem uwzględniając zmianę tajności głosowania. Większość osób jest za przeprowadzeniem referendum jawnego. Z drugiej strony możemy poddać jeszcze tę kwestię pod głosowanie. RE: Projekt uchwały o zarządzeniu referendum ogólnokrajowym - Mateusz Żmigrodzki - 17 Lip 2023 Poprawiono. Cytat: |