Związek Winkulijski
Ultimatum w sprawie Wielkiego Budzimiratu Apfelisnel. - Wersja do druku

+- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu)
+-- Dział: Plac Pułkowników (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Wiadomości z zagranicy (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Wątek: Ultimatum w sprawie Wielkiego Budzimiratu Apfelisnel. (/showthread.php?tid=3612)

Strony: 1 2 3

RE: Ultimatum w sprawie Wielkiego Budzimiratu Apfelisnel. - Mistrz Budzimir VII - 07 Mar 2022

Wasza wicekrólewska mość,
cóż za oburzająca decyzja. Osobiście czuje się nią głęboko dotknięty. Dziesiątki godzin w sztabie, przygotowanie planów inwazji, dostarczanie wyposażenia i dodatkowe szkolenia wojsk poborowych, zaangażowanie floty wojennej, batalionu "Nieznanych Sprawców". Koszty były ogromne. I to wszystko pójdzie na marne? Ja wiedziałem, że potęga militarna Zjednoczonego Socjalistycznego Królestwa nie ma sobie równych, ale poddania się bez walki nikt się nie spodziewał. Myślę, że bez reparacji za straty w wyniku zbędnych przygotowań do wojny się nie obędzie. Prosiłbym również o łącze do odpowiedniego wątku, gdzie mogłyby potoczyć się dalsze negocjacje.

RE: Ultimatum w sprawie Wielkiego Budzimiratu Apfelisnel. - Alfred Fabian - 07 Mar 2022

Cytat:Koszty były ogromne.

Juź ja widziałem te koszta! Już ja widziałem te przelewy. Wszystko po taniości, lichej jakości. Dowódców ściągalnoście z Muratyki, a wojska w koszarach gdzieś na rubieżach Magnifikatu, bo tam jest spokojnie. Już ja widziałem, jak celowo rozcieńczacie paliwo z wodą, żeby więcej było, ale tak te czołgi daleko nie pojadą! I nie wiem po co Wam czołgi na wyspę!

To wy nam powinniście płacić, za dbanie o mieszkańców wyspy, o to, że ich nakarmiliśmy, napoiliśmy i ubraliśmy! Wdzięczność wasza nie zna widocznie granic, kiedy wojną i repatriacjami chcecie się odpłacać. 

Stosowny wątek powstanie na dniach, tam za zamkniętymi drzwiami ustalimy szczegóły.

RE: Ultimatum w sprawie Wielkiego Budzimiratu Apfelisnel. - Adam Aleksander II - 08 Mar 2022

Ale jak to tak do fałszywych komunistów nie postrzelamy? ;(

Jak ktoś nie podąża ścieżką Palpatajna, to należy mu się korona z ołowiu przecież.

RE: Ultimatum w sprawie Wielkiego Budzimiratu Apfelisnel. - Waksman - 08 Mar 2022

(07 Mar 2022, 23:33:14)Alfred Fabian von Tehen-Dzek napisał(a): Dowódców ściągalnoście z Muratyki

Powinniście dostać przydomek "Fałszerz", bo w zakłamywaniu rzeczywistości i naginaniu czasoprzestrzeni jesteście bardzo dobrzy.

RE: Ultimatum w sprawie Wielkiego Budzimiratu Apfelisnel. - Adam Aleksander II - 08 Mar 2022

Wiesz Kaspar co to żart?

RE: Ultimatum w sprawie Wielkiego Budzimiratu Apfelisnel. - Mistrz Budzimir VII - 08 Mar 2022

(08 Mar 2022, 00:41:28)Adam Aleksander II napisał(a): Ale jak to tak do fałszywych komunistów nie postrzelamy? ;(

Proszę mnie nie obrażać, jestem wiernym sługą monarchosocjalizmu, najwyższej formy rozwoju społecznego. Systemu bez wad.

Nie jest to przyjęte w Volkianie, więc nie może być bez wad, nie zapraszam do dyskusji bo nie ma o czym.

RE: Ultimatum w sprawie Wielkiego Budzimiratu Apfelisnel. - Alfred Fabian - 08 Mar 2022

Cytat:Powinniście dostać przydomek "Fałszerz", bo w zakłamywaniu rzeczywistości i naginaniu czasoprzestrzeni jesteście bardzo dobrzy.

Dziękuję, zawsze byłeś dla mnie wzorem do naśladowania xD

RE: Ultimatum w sprawie Wielkiego Budzimiratu Apfelisnel. - Fatima Popow-Chojnacka - 08 Mar 2022

A kto przyszedł? Pan Maruda.

Tak samo jak nie rozumiem przywalania się do nas na forum do losowego żartu, tak totalnie załamuję się, gdy widzę, że w ty i Grzesiu nazywacie sytuację z Burkiem ustawioną imbą. Proszę się nie wtrącać w przypadkowe sytuacje na naszym forum, które nijak nie mają się do waszego państwa, dziękuję.