Związek Winkulijski
Wybór Ministra Stanu Związku Winkulijskiego - Wersja do druku

+- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu)
+-- Dział: Władze (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Dział: Trybuna Ludowa (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Wątek: Wybór Ministra Stanu Związku Winkulijskiego (/showthread.php?tid=3581)

Strony: 1 2 3

RE: Wybór Ministra Stanu Związku Winkulijskiego - Tymoteusz Dostojewski - 21 Lut 2022

1. Jestem za neutralnością ,choć możemy zawiązać jakiś sojusz.
2. Sądzę również jak Artur.
3. Ja też jestem za polepszeniem stosunków z Insulią.

RE: Wybór Ministra Stanu Związku Winkulijskiego - Leszek Ebe-Grüner - 21 Lut 2022

Swoje 5 groszy dodam:

Już nie licząc tego, że Tymoteusz Piechota kolekcjonuje obywatelstwa(Posiadanie więcej niż 1 obywatelstwo nie jest złe, ale na pewno multum obywatelstw nie jest wskazane), mam wrażenie, że nie ma pomysłu na siebie i na aktywną działalność go jako Ministra Stanu, umówmy się-możemy zapomnieć.

Nam jest potrzebny aktywny  Minister Stanu, który ma plan na siebie, gdy już dostanie taką odpowiedzialność na swoje barki. Oczywiście z góry nie piszę, że całkowicie skreślam pana Tymoteusza Piechotę, ale podkreślmy jedną ważną rzecz-bardzo mało i nijako piszę swoje odpowiedzi. Więc dopóki nie rozwinie w żaden sposób swoją wypowiedź, albo nie przedstawi konkretnego planu, słuszny wybór jest po prostu jeden #KardaczNaMinistraStanu.

Natomiast mnie ciekawi za to inna rzecz. Panie Artur Kardacz, jak będzie wyglądać stosunek do Księstwa Sarmacji, Republiki Bialenii oraz do Mecenatu Xorphii? Bo jestem tego bardzo ciekaw.

RE: Wybór Ministra Stanu Związku Winkulijskiego - Artur Kardacz - 22 Lut 2022

Musimy utrzymać dobre relacje z Księstwem Sarmacji oraz Republiką Bialenii. Obie te mikronacje są bardzo szanowane i działają na bardzo wysokim poziomie. Dodatkowo Bialenia jest naszym sąsiadem i musimy utrzymywać z nimi dobre stosunki. Mecenat Xorphii jest młodym państwem które właśnie ulokowało się na Nordacie, łączą nas z nimi wspólni obywatele. Powinniśmy wspierać takie projekty, pojawienie się nowych państw na Nordacie jest szansą na rozruszenie tego kontynentu.

RE: Wybór Ministra Stanu Związku Winkulijskiego - Leszek Ebe-Grüner - 22 Lut 2022

Dziękuje za jakże ważną dla mnie odpowiedź. Cóż z mojej strony to tyle i w dalszym ciągu popieram kandydaturę pana Artura Kardacza.

RE: Wybór Ministra Stanu Związku Winkulijskiego - Alfred Fabian - 26 Lut 2022

Chociaż sam nie zarządziłem wyborów w terminie, to informuję, że można już oddawać głosy zgodnie z zaplanowanym terminarzem, a ogłoszenie wyników odbędzie się również zgodnie z nim. Dlatego też serdecznie zachęcam do oddawania głosów na swoich kandydatów - Tymoteusza Piechotę lub Artura Kardacza, w poniższym wątku. Jak zaznaczyłem na początku, głosowanie jest jawne.

RE: Wybór Ministra Stanu Związku Winkulijskiego - Leszek Ebe-Grüner - 26 Lut 2022

Głosuję na pana Artura Kardacza

RE: Wybór Ministra Stanu Związku Winkulijskiego - Fatima Popow-Chojnacka - 26 Lut 2022

Głosuję na Artura Kardacza.

RE: Wybór Ministra Stanu Związku Winkulijskiego - Alfred Fabian - 27 Lut 2022

Szanowni obywatele!

Naród wybrał! Kolejnym Ministrem Stanu zostaje wybrany Artur Kardacz. Zagłosowały na niego 2 osoby, o łącznej sile głosów - 6. 
Na jego rywala, Tymoteusza Dostojewskiego nie zagłosował żaden z obywateli.
Od głosu wstrzymało się 9 obywateli, nikt nie oddał głosu pustego.

Stosowny dekret pojawi się w Dzienniku Ustaw niebawem.

RE: Wybór Ministra Stanu Związku Winkulijskiego - Adam Aleksander II - 28 Lut 2022

Gratuluję wybrania na ten urząd. Niech ci pióro lekkie będzie i żeby kartek nie zabrakło.

RE: Wybór Ministra Stanu Związku Winkulijskiego - Fatima Popow-Chojnacka - 28 Lut 2022

Gratuluję. Smile