![]() |
|
Wieści z Bialenii - Wersja do druku +- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu) +-- Dział: Podziemia Zamku Królewskiego (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=39) +--- Dział: Forum Archiwalne (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=628) +---- Dział: Wiadomości z kraju (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=187) +---- Wątek: Wieści z Bialenii (/showthread.php?tid=2985) Strony:
1
2
|
RE: Wieści z Bialenii - Artur Kardacz - 25 Wrz 2020 To Winkulijski już zły? Ręki nie dam uciąć czy mamy, jak coś to sprawdzę w piwnicy. Ewentualnie wyślę się samolot po spory zapas. RE: Wieści z Bialenii - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 25 Wrz 2020 A kto powiedział, że zły? Ale bialeńskie urodziny wypadałoby uczcić bialeńskim trunkiem.
RE: Wieści z Bialenii - Artur Kardacz - 25 Wrz 2020 Trochę dziwne urodziny gdy sam solenizant ich nie obchodzi. Jak Szanowny odniesie się do samej sytuacji w Bialenii? Spodziewał się Pan takiego obrotu spraw? RE: Wieści z Bialenii - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 25 Wrz 2020 To już sprawa obywateli, ja nie jestem jednym z nich. Mnie bardziej niż te zewnętrzne pozory i bieżąca polityka, interesuje Bialenia jako Idea i potencjalna bialeńska misja dziejowa, jako którą pojmuję ukonstytuowanie całościowej cywilizacji nordackiej, będącej jednym z filarów wielobiegunowego mikroświata. W obecnej Bialenii nie widzę nikogo, kto realizowałby tę politykę. Czy to powód, by nie lubić RB? Nie, ponieważ w innych krajach również nie widzę świadomej polityki ukierunkowanej na odrodzenie Mikroświata. Natomiast co do nieobchodzenia 10. rocznicy, nie wiem na ile jest to świadome działanie, a na ile niedopatrzenie. Niemniej jest to dość znamienne. RE: Wieści z Bialenii - Artur Kardacz - 26 Wrz 2020 Oficjalnie! Prezydentka Akrypa odwołana, do czasu wyborów władzę w Bialenii przejmuję....... uwaga, uwaga złapcie się czegoś.... Joahim von Ribentrop. RE: Wieści z Bialenii - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 26 Wrz 2020
RE: Wieści z Bialenii - Joahim von Ribertrop - 27 Wrz 2020 (26 Wrz 2020, 22:05:19)Artur Kardacz napisał(a): Oficjalnie! Prezydentka Akrypa odwołana, do czasu wyborów władzę w Bialenii przejmuję....... uwaga, uwaga złapcie się czegoś.... Joahim von Ribentrop. I w końcu reakcja na którą czekałem! RE: Wieści z Bialenii - Artur Kardacz - 27 Wrz 2020 Cieszę się że nie zawiedliśmy oczekiwań Waszej Ekscelencji
RE: Wieści z Bialenii - Ronon Dex - 27 Wrz 2020 (07 Wrz 2020, 20:35:03)AndrzejSwarzewski napisał(a): Bialenia od wielu lat nie bawiła się w pikselożerstwo i nie spodziewam się, żeby miała się tak stoczyć. A czego oczekuje NUPIA, nie mam pojęcia. Nigdy nie byli zainteresowani trwałymi związkami państwowymi. Woleli nawet być nieaktywni i bawić się w małym gronie. Ale może coś się zmieniło, kto wie.I dalej się w to nie bawi... pikseli do zagospodarowania mamy dość, starczy nam i obyśmy mieli czas i zapał by zagospodarować porządnie to co mamy. Ot nasz długoletni sojusznik ma problem z Forum (w sumie to im zniknęło... jak niejednym te "darmówki") to użyczyliśmy mu miejsca na naszym... bez żadnych zobowiązań i bez żadnych podtekstów. Przyjaciołom się pomaga w potrzebie. A co tam zdecydują co do przyszłości ich v-kraju to już zależy od nich, w razie czego mają u nas "gościnny kąt" do kiedy będą chcieli. (07 Wrz 2020, 18:04:23)Artur Kardacz napisał(a): Ciekawa sytuacja u naszego ulubionego sąsiada. Na forum Bialenii mogą Państwo znaleźć dział poświęcony NUPIA oraz sam wątek powitalny. Czyżby NUPIA planowała działać na forum Republiki? Na tą chwilę nie rzuciła mi się w oczy żadna umowa lub coś. Zapraszam do dyskusji. Bo na razie żadna umowa nie jest potrzebna... NUPIA to nasz przyjaciel od zarania dziejów republiki Bialeńskiej, to pierwszy v-kraj, który oficjalnie uznał naszą państwowość i podpisał z nami traktat sojuszniczy 24.01.2014. To, że w mrocznym okresie dla Bialenii, zdrajcy (ci sami, którzy usiłowali sprzedać Bialenię Sarmacji) go sobie "olali" i o nim zapomnieli to nie znaczy, że myśmy o tym zapomnieli. Odkopaliśmy go, nigdy nikt go nie wypowiedział czyli naszym zdaniem obowiązuje do dzisiaj. RE: Wieści z Bialenii - Artur Kardacz - 27 Wrz 2020 Dziękuję że Ekscelencja zaszczycił nas swoją obecnością. Chwaliłem już ruch Bialenii w tej sprawie, należy sobie pomagać w trudnych chwilach, niemniej temat Nupia został już zakończony i Pańskie wypowiedzi nie wnoszą nic nowego, to że Nupia i Bialenię łączy przyjaźń było wiadome od dawna. |