Związek Winkulijski
Rankingi aktywności - Wersja do druku

+- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu)
+-- Dział: Plac Pułkowników (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Wiadomości z kraju (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=2)
+--- Wątek: Rankingi aktywności (/showthread.php?tid=2981)

Strony: 1 2 3 4 5

RE: Rankingi aktywności - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 01 Wrz 2020

Też można, może nawet tak byłoby lepiej. Ale jaki to miałby być klimat? Muszę powiedzieć, że mnie do FN głównie przyciągała atmosfera i ciekawi ludzie, a nie jakiś konkretny klimat.
Jednego jestem pewien. Tworząc klimat nie można przegiąć w dziwności, bo jak kultura będzie hermetyczna, niezrozumiała, to ludzie będą się bali coś napisać i będą musieli analizować, czy nie palną niczego głupiego. Ja tak na przykład miałem w Wandystanie, dlatego się tam nigdy nie zaangażowałem. xD

RE: Rankingi aktywności - Artur Kardacz - 01 Wrz 2020

Pomysłów na klimat, przynajmniej ja, mam od groma. Od średniowiecze z elementami fantastyki po wizję Różalskiego lub czasy wiktoriańskie. Tylko właśnie rzecz w tym żeby nie przesadzić i żeby innym się podobało. Co z tego że chciałbym bawić się w fantasy gdy większości nie podoba się ten klimat.

RE: Rankingi aktywności - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 01 Wrz 2020

Mi to się marzy Imperium Nordackie, ale też chętnych zbyt wielu nie ma. Wink

RE: Rankingi aktywności - Artur Kardacz - 02 Wrz 2020

Wpadł mi do głowy pewien pomysł, będę tutaj Państwu próbował go jakoś zobrazować, ale nie wiem czy mi się uda. Chodzi mi o wykreowanie własnej linii czasowej tzn. zakładamy swój kalendarz, gdzie na przykład 1 miesiąc to rok, zaczynamy od pewnej daty i wraz z upływem czasu rozwijamy się technologicznie itp. Oczywiście na przestrzeni kilku lat nasz poziom zabawy będzie się zmieniał, mam nadzieję że wiedzą Państwo o co chodzi (nowe wynalazki itp.) Swoją drogą będzie to jakieś rozwiązanie w sprawie gospodarki, budowy i produkcji. Nie będziemy musieli już czekać x dni realowych a na przykład 2 miesiące naszego czasu, co będzie przekładało się na krótszy czas realny.  Co Państwo o tym myślą? Po prostu nasz czas mikronacyjny nie będzie "stał" w miejscu.

RE: Rankingi aktywności - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 02 Wrz 2020

A jak to się będzie miało do innych państw?

A dlaczego mielibyśmy ustosunkować się do innych państw? Są kraje które mają odmienny klimat do reszty i nie przejmują się innymi. Co, po wprowadzeniu mojego pomysłu, będzie różniło nas od RON czy Pustkowii?

Ależ ja nie mówię, że nie można tego wprowadzić, tylko zastanawiam się, czy to nie utrudni współpracy narracyjnej w przypadku odrodzenia RPN. Chyba, że uda się przekonać państwa kontynentalnej Nordaty do przyjęcia takiego samego (/podobnego) kalendarza.

Ale w czym to będzie przeszkadzało? Co mają sprawy organizacyjne do narracji? Jakoś nie mogę znaleźć przeszkody która będzie utrudniać organzacje międzynarodowch inicjatyw (typu RPN), o ile będziemy w ogóle chcieli znowu się w to bawić.

Jak kwestie organizacyjne, skoro napisałeś, że ten kalendarz będzie wpływać na narracyjny rozwój technologiczny, gospodarkę, budowę i produkcję.

No tak, teraz piszesz że będzie przeszkadzało to  w organizacji RPN. Dlatego piszę że nie wiem dlaczego nasza narracja ma z tym kolidować.