Związek Winkulijski
Dom von Hohenburg - Wersja do druku

+- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu)
+-- Dział: Plac Pułkowników (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Wiadomości z kraju (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=2)
+--- Wątek: Dom von Hohenburg (/showthread.php?tid=1546)

Strony: 1 2 3

RE: Dom von Hohenburg - Alfred Fabian - 25 Sie 2021

Szanowni Państwo

Ci, którzy przebywają na Discordzie wiedzą, że ostatnimi czasy zająłem się drzewem genealogicznym rodu von Hohenburgów. Takim ładnym, z dużą ilością danych. W tej chwili mogę stwierdzić, że prace są skończone w jakichś 80%, więc jestem gotowy, aby upublicznić obecną wersję.

Obejmuje ona personalia w mikronacjach oraz tytuły związane z posiadłościami ziemskimi -> lenna i inne terytoria (np. w których formalnie pełniony jest urząd Prezydenta, ale faktycznie jest to ziemia pod ich zarządem (patrz. Albion, Koribia)). Dodatkowo uwzględnia ona herb szlachecki lub arystokratyczny (o ile jest posiadany), jak również najważniejsze funkcje pełnione w v-życiu. Przy okazji znajduje się tam również data v-urodzenia.

Brakuje informacji dotyczących Franciszka Paderewskiego (otrzymałem tylko informację o jego sprawowaniu władzy w Królestwie Athos) - zarówno dotyczących lenn, pełnionych funkcji, daty v-urodzenia i posiadania szlacheckiego lub arystokratycznego tytułu i lenna.

Brakuje mi również informacji na temat pełnionych przez Mateusza funkcji (mogłem go złapać jak był na Discordzie, ale akurat się minęliśmy)

Niemniej - oto nasze rodowe drzewo, wydaje mi się, że nawet wyszło całkiem zgrabnie Big Grin

[Obrazek: rMVt6gi.png]

Po kliknięciu w obrazek, pojawi się w pełnym rozmiarze.

RE: Dom von Hohenburg - Alfred Fabian - 13 Wrz 2021

Szanowni Winkulijczycy!

W sobotę doszło do oficjalnych zaręczyn pomiędzy mną, a Fatimą de Cubalibre Marcjan-Chojnacką. Jest to dla mnie bardzo szczęśliwy dzień i mam nadzieję, że zostanie przez nas zapamiętany jeszcze na bardzo długi czas. Nadal nie mogę posiadać się ze szczęścia jakie mnie spotkało.

To jednak oznacza również aktualizację drzewa rodowego von Hohenburgów, które przedstawiam poniżej.

[Obrazek: 2w4eER0.png]

RE: Dom von Hohenburg - Alfred Fabian - 15 Gru 2021

W związku z ślubem mojego syna, oraz brakiem publikacji drzewa po aktualizacji, jak również z faktem zmian na tronach winkulijskim oraz insulijskim, przedstawiam zaktualizowane drzewo rodu von Hohenburg

[Obrazek: gtMmP9p.png]
[url=https://imgur.com/gtMmP9p.png][/url]

RE: Dom von Hohenburg - Alfred Fabian - 21 Sty 2022

W związku  z mającą ostatnio miejsce adopcją, pozwoliłem sobie zaktualizować drzewo rodowe o córkę JCM Bazylego oraz JCW Damiano, oraz wprowadzić kilka drobnych poprawek dotyczących tytułów i funkcji

[Obrazek: 99527777916552117_t.png]

RE: Dom von Hohenburg - Fatima Popow-Chojnacka - 21 Sty 2022

Pięknie to wygląda!
Jak tak dalej pójdzie to będzie poprawka drzewka co chwilę Big Grin

RE: Dom von Hohenburg - Alfred Fabian - 30 Sie 2022

Ten nasz Dom von Hohenburg rósł, i rósł, i rósł, a aktualizacji nie było, wobec tego pora na nowe drzewko. Poza włączeniem do niego nowych członków rodu - Adelaidy de Sousa de la Acri, Bolesława Kirianóo i Burka von Trinitz, uaktualnione zostały również tytuły (przynajmniej większości) członków rodu, a także kilka drobnostek związanych z pełnionymi funkcjami - nie wszystkie, bo na wszystkie nie ma miejsca. Jeżeli ktokolwiek z drzewa chciałby zaktualizowania informacji, to proszę pisać albo tutaj pod postem, albo privem na Discordzie, na pewno uwzględnię Big Grin

[Obrazek: 99886723298755239_t.png]

RE: Dom von Hohenburg - Burek - 30 Sie 2022

Od kiedy jestem hrabią O_o? I daj ten herb co mam w sygnaturce jako mój herb, Alfredzie.

(30 Sie 2022, 20:14:00)Burek napisał(a): Od kiedy jestem hrabią O_o? I daj ten herb co mam w sygnaturce jako mój herb, Alfredzie.

Tak to jest, jak się robi z pamięci Smile Zaraz tytuł poprawię i herb umieszczę, nawet nie pomyślałem o tym, że może być w sygnaturze Smile

RE: Dom von Hohenburg - Erik Otton von Hohenburg - 30 Sie 2022

(30 Sie 2022, 20:18:31)Alfred Fabian von Tehen-Dzek napisał(a):
(30 Sie 2022, 20:14:00)Burek napisał(a): Od kiedy jestem hrabią O_o? I daj ten herb co mam w sygnaturce jako mój herb, Alfredzie.

Tak to jest, jak się robi z pamięci Smile Zaraz tytuł poprawię i herb umieszczę, nawet nie pomyślałem o tym, że może być w sygnaturze Smile

Myślę, że Burkowi Trintz można byłoby nadać już jako własność i uczynić go hrabią lub chociaż baronem (bo jak rozumiem wielkorządca, to nie baron chyba) Trintzu. Tyle już uczynił dla tego regionu, że warto byłoby nadanie takiego tytułu przynajmniej rozważyć.

Po kilku poprawkach które pojawiły się w trakcie Smile