![]() |
|
To już jest przesada - Wersja do druku +- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu) +-- Dział: Podziemia Zamku Królewskiego (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=39) +--- Dział: Forum Archiwalne (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=628) +---- Dział: Plac Pułkowników (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=27) +----- Dział: Wiadomości zza granicy (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=54) +----- Wątek: To już jest przesada (/showthread.php?tid=1488) |
RE: To już jest przesada - Alfred Fabian - 11 Wrz 2019 Wcale nie groziłem wypowiedzeniem wojny, tylko zimnej wojny, to po pierwsze Polityka Zagraniczna leży w gestii Rady Ministrów i Prezydenta, w tym przypadku jest to moją rolą, to po drugie Po trzecie, Parlament ma środki, aby jeżeli prezydent podejmuje złe decyzje odwołać go. W każdym razie sytuacja polityczna pomiędzy Paderlandem, a Federacją niedługo zostanie uregulowana w odpowiednim stopniu, wydam w związku z tym odpowiednie oświadczenie. RE: To już jest przesada - Adam Aleksander II - 11 Wrz 2019 Społeczeństwo nie decyduje czy ma być wypowiedziana wojna. RE: To już jest przesada - Leszek Ebe-Grüner - 11 Wrz 2019 W tej sytuacji popieram JLD. Co was obchodzą jakieś bananostany, nacjolola i inne amebonacje? Ludzie jak wam się aż tak nudzi to jest wiele rzeczy do zrobienia, np.większe zaangażowanie w państwie czy zrobienia kącika fanowskiego CRASHday TV lub podróżowanie po polinie(ja np.byłem w Rotrii) i wiele innych rzeczy. Nawet w kategorii jesteśmy obrażani prze.. to jak już, to jakby to był Dreamland, Bialenia, Sarmacja czy inna poważna mikronacja, to bym rozumiał nerwy. Ale jakiś Padlinad xd Ale jak tam chcecie promować te jajo-państwa to proszę bardzo, droga wolna. RE: To już jest przesada - Joanna Walczak - 11 Wrz 2019 Leszek Roskohard napisał(a):W tej sytuacji popieram JLD. Co was obchodzą jakieś bananostany, nacjolola i inne amebonacje? Ludzie jak wam się aż tak nudzi to jest wiele rzeczy do zrobienia, np.większe zaangażowanie w państwie czy zrobienia kącika fanowskiego CRASHday TV lub podróżowanie po polinie(ja np.byłem w Rotrii) i wiele innych rzeczy. Nawet w kategorii jesteśmy obrażani prze.. to jak już, to jakby to był Dreamland, Bialenia, Sarmacja czy inna poważna mikronacja, to bym rozumiał nerwy. Ale jakiś Padlinad xd Ale jak tam chcecie promować te jajo-państwa to proszę bardzo, droga wolna. Czy coś było niezrozumiałe w prośbie Prezydenta? RE: To już jest przesada - Joahim von Ribertrop - 11 Wrz 2019 Kaspar Waksman-Dëter napisał(a):(...) SylVan, czyli osoba rzekomo "najstarsza" w Paderlandzie (przy jego zachowaniu i umiejętności logicznego myślenia obstawiam 10 lat) (...) 10 lat...? To ja od niego starszy jestem (mam 12), a jeszcze nigdy nie byłem starszy od najstarszej osoby w jakieś mikronacji. RE: To już jest przesada - Harrison Wells - 11 Wrz 2019 Joahim-von-R napisał(a):Kaspar Waksman-Dëter napisał(a):(...) SylVan, czyli osoba rzekomo "najstarsza" w Paderlandzie (przy jego zachowaniu i umiejętności logicznego myślenia obstawiam 10 lat) (...) Dobrze że jak na posiadanie 12 lat ma pan wiedzę kim był Joachim von R(...) . RE: To już jest przesada - Kubushal - 13 Wrz 2019 Dzień dobry, Nazywam się Kubushal Urman von Lorcantar. Z większością z Was znamy się trochę lepiej lub trochę mniej. Widzę też nieznane mi dotąd twarze dlatego się przedstawiłem. Dodam tylko że byłem przez jakiś czas obywatelem Federacji Nordackiej a aktualnie jestem Archontem Podlasia w Królestwie Paderlandu. Tak przybywam z tego właśnie kraju. Gdy posiadałem jeszcze podwójne obywatelstwo byłem podzielony pomiędzy dwa tak różne państwa a jednak jakoś to godziłem. Nie żałuję zdania paszportu FN. Teraz poproszę Was o coś czego się nie spodziewacie. Proszę o opinie na temat mojego pomysłu. Dlaczego nie możemy zrobić czegoś wspólnie? Może warto spróbować? Nie myślę o jednej okazjonalnej akcji ale o zazębieniu się wielu wydarzeń. Chciałbym też by FN zgodził się podpisać traktat dyplomatyczny z Paderlandem. Prezydent z Królem nie potrafią dojść do porozumienia. Ja składam propozycje jako obywatel Paderlandu obywatelom Federacji Nordackiej. Napiszcie co o tym myślicie. Jeśli wam się nie podoba to proszę bardzo, możecie mnie nawet zwyzywać. Nie będę się tym przejmował więc nawet może to przyjąć formę "Roast Kubushala". RE: To już jest przesada - Adam Aleksander II - 13 Wrz 2019 Jeżeli obecny prezydent nie może z Panemd ojść do porozumienia, to albo musi Pan zmienić warunki, które WE proponuje albo poczekać na zmianę prezydenta. RE: To już jest przesada - Kubushal - 13 Wrz 2019 Nie rozumiecie, pytam o zdanie obywateli FN. Na linii Prezydent-Król to właśnie ten drugi chyba jest niechętny. RE: To już jest przesada - Waksman - 13 Wrz 2019 Ja, jako obywatel Federacji, jestem jak najbardziej za nawiązaniem stosunków dyplomatycznych oraz za pogodzeniem obu państw. Już nie baczę na incydent z moim prywatnym zdjęciem - nie będę mieszał swojego prywatnego, realowego życia do żywota mikronacyjnego. |