Związek Winkulijski
Reprezentacja Winkulii w piłce nożnej - Wersja do druku

+- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu)
+-- Dział: Plac Pułkowników (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Wiadomości z kraju (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=2)
+--- Wątek: Reprezentacja Winkulii w piłce nożnej (/showthread.php?tid=7)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38

RE: Reprezentacja Winkulii w piłce nożnej - Alfred Fabian - 07 Paż 2023

Remis ze Starosarmacją tylko dowodzi, że jesteśmy na dobrej drodze, aby zaskoczyć na przyszłym v-Mundialu! Oby tak dalej!

RE: Reprezentacja Winkulii w piłce nożnej - Pavel van der Gibson - 08 Paż 2023

Po niezłym, acz pechowym występie w pucharze, przyszedł czas na powrót do ligowej rzeczywistości. W 9 kolejce pojechaliśmy do Teutonii zajmującej miejsce w środku tabeli. Spotkanie nie było najbardziej emocjonujące, można by rzec, że zespoły się nie przemęczały. Teutończycy nie próbowali nawet zagrozić naszej bramce więc i my nie wrzucaliśmy wyższego biegu. Oddaliśmy ledwie cztery strzały, jednak przy braku prób rywali, to w zupełności wystarczyło. Do bramki trafiliśmy dwa razy za sprawą Vallentina Gallardo. Dzięki temu wywozimy kolejne 3 punkty i na półmetku sezonu wyraźnie prowadzimy w Dywizji B.

Za tydzień rozpoczynamy rundę rewanżową. Na początek ugościmy u siebie naszych wczorajszych rywali z Teutonii. 

[Obrazek: 100505667931996626.png]

[Obrazek: 100505667931996627.png]

RE: Reprezentacja Winkulii w piłce nożnej - Alfred Fabian - 08 Paż 2023

Myślę, że w tym momencie jesteśmy już zdecydowanymi faworytami w grupie. 6 punktów przewagi na półmetku jest ogromna. Smile

RE: Reprezentacja Winkulii w piłce nożnej - Pavel van der Gibson - 15 Paż 2023

Po zeszłotygodniowym, wyjazdowym zwycięstwie na Teutonią, wczoraj ta reprezentacja zagościła u nas. Tym samym rozpoczęliśmy rundę rewanżową. Goście nie mieli zbyt wiele do powiedzenia w tym meczu. Pierwsza połowa może nie była zbyt intensywna, jednak zdołaliśmy oddać dwa strzały, przy jednym (i jedynym) Teutonii. Precyzyjne uderzenie z 37 minuty Valentína Gallardo wyprowadziło nas na prowadzenie i sprawiło, że przeciwnik stracił jakiekolwiek zainteresowanie dobrym dla siebie wynikiem. W drugiej części przycisnęliśmy jeszcze bardziej. Dość długo piłka nie chciała znaleźć drogi do bramki, aż w końcu w w 89 minucie, rezerwowy Berne Dunkel ustalił wynik spotkania uderzeniem zza pola karnego.

W lidze mamy już 8 punktów przewagi nad drugim Volkianem oraz 9 nad Insulią i Lumerią. Pewnie zmierzamy zatem do zwycięstwa w Dywizji B. Awans jest bardzo blisko i chyba tylko katastrofa mogłaby nas go pozbawić.

[Obrazek: 100505667931996795.png]

RE: Reprezentacja Winkulii w piłce nożnej - Alfred Fabian - 15 Paż 2023

Świetne wieści! O awans już bym się nie martwił, jestem jednak naprawdę bardzo, bardzo ciekawy, czy uda się Nam utrzymać w przyszłym sezonie w dywizji A. Już czekam z ogromną niecierpliwością na końcówkę sezonu i jak najwyższe wyniki Smile

RE: Reprezentacja Winkulii w piłce nożnej - Pavel van der Gibson - 21 Paż 2023

Stało się, pierwszy raz w tym sezonie doznajemy porażki w lidze. Naszym katem okazało się Cesarstwo Niemieckie, które gościło nas dzisiaj w Berlinie. Wynik został rozstrzygnięty w pierwszych 25 minutach. Najpierw w 12 minucie Heiko Lüllmann trafił głową do naszej siatki, a chwilę później wyrównaliśmy za sprawą Abrahama Cutlera. Był to już jego 6 gol z rzutu wolnego w tym sezonie. Niestety w 23 minucie po kolejnym dośrodkowaniu, do siatki trafił Sanji Hagiwara. Więcej bramek już nie zobaczyliśmy, za to nabawiliśmy się jednej kontuzji (a rywale dwóch). Boisko na noszach opuścił Adri van Nieuwerk, który wypada aż na 18 dni. Pomimo porażki wciąż prowadzimy w Dywizji B i jesteśmy blisko wywalczenia awansu. Do końca pozostało 7 kolejek. 

[Obrazek: 100505667931996966.png]

RE: Reprezentacja Winkulii w piłce nożnej - Alfred Fabian - 22 Paż 2023

Ajajaj, takiej porażki się nie spodziewałem, chociaż miałem z tyłu głowy, że Cesarstwo Niemieckie, (dopóki ma aktywnego trenera) jest bardzo solidną reprezentacją. Niestety, jak to czasami bywa w mikroświecie, akurat ta reprezentacja często miewa przestoje formy spowodowane brakiem głównodowodzącego. Niemniej, szczęśliwi ze zwycięstw, wierni po porażkach, dalej wierzymy w nadchodzące zwycięstwo w lidze mikroświatowej i v-Mundialu.

RE: Reprezentacja Winkulii w piłce nożnej - Pavel van der Gibson - 28 Paż 2023

Po ostatniej wpadce z Cesarstwem Niemieckim dostaliśmy idealny mecz na poprawę nastrojów. W 12 kolejce MUP pojechaliśmy do Hawilandu, który jak na razie zgromadził jedynie 6 punktów i zajmuje 8 miejsce w Dywizji B. Mecz zaczęliśmy od trafienia Marcelo Bravo już w 3 minucie. Całkowita kontrola nad spotkaniem zaowocowała bramkami w 25 oraz 35 minucie. Najpierw z rzutu wolnego idealnie przymierzył Abraham Cutler, a później Miron Oneata popisał się znakomitym uderzeniem zza pola karnego. Swoją dominację potwierdziliśmy jeszcze 3 minuty po zmianie stron za sprawą drugiej bramki Abrahama Cutlera. Umacniamy się na pozycji lidera mając 9 punktów przewagi nad czwartą Bialenią. Za tydzień przyjmiemy u siebie Baridas, który na papierze jest jeszcze słabszy niż Hawiland. 

[Obrazek: 100505667931997138.png]

RE: Reprezentacja Winkulii w piłce nożnej - Artur Kardacz - 29 Paż 2023

Gratuluję zwycięstwa i dobrej formy. Czy mógłbyś wrzucić cały terminarz abyśmy wiedzieli ile meczów zostało do końca?

Ogólnie wpadłem na szalony pomysł. Na kolejny mecz wyjazdowy moglibyśmy grupą pójść na forum gospodarza i poprowadzić jakąś narrację kibicowską. No wiecie, śpiewy, spamowanie postami i tak dalej. Myślę, że byłby to jakiś ciekawy smaczek w życiu piłkarskim mikroświata.

RE: Reprezentacja Winkulii w piłce nożnej - Alfred Fabian - 29 Paż 2023

Z mojej strony również gratulacje, cieszę się, że trafiliśmy w Winkulii na tak dobrego selekcjonera Big Grin Teraz szykują się całkiem proste mecze, większość nie będzie wyzwaniem, prawie do końca sezonu w sumie. Poza Vokianem, który też wydaje się być silną drużyną, ale mam wrażenie, będzie chciał się z wiadomych względów podstawić - przedruk z x11 na ten temat już był, trener Leszczyński w tym sezonie definitywnie nie chce awansu.

Cytat:Ogólnie wpadłem na szalony pomysł. Na kolejny mecz wyjazdowy moglibyśmy grupą pójść na forum gospodarza i poprowadzić jakąś narrację kibicowską. No wiecie, śpiewy, spamowanie postami i tak dalej. Myślę, że byłby to jakiś ciekawy smaczek w życiu piłkarskim mikroświata.

18. listopada, Lumeria. Ja się na to piszę, jak najbardziej, nawet może znajdę już wtedy więcej czasu na v-życie, odkopię się trochę ze studiów i pracy, ostatnio projekt jest na wykończeniu, więc jest nadzieja, że się uda mieć na mikroświat więcej czasu.