Związek Winkulijski
Reprezentacja Winkulii w piłce nożnej - Wersja do druku

+- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu)
+-- Dział: Plac Pułkowników (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Wiadomości z kraju (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=2)
+--- Wątek: Reprezentacja Winkulii w piłce nożnej (/showthread.php?tid=7)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38

RE: Reprezentacja Winkulii w piłce nożnej - Alfred Fabian - 13 Lip 2023

Niestety, nie udało się przekonać trenerki Starosarmacji do wystawienia młodzieżowego składu. Ale to może i dobrze, nikt nie mówił, że v-Mundial będzie dla nas łatwy. Trzymam kciuki za mecz z Niemcami, myślę, że jesteśmy w stanie z nimi wygrać.

RE: Reprezentacja Winkulii w piłce nożnej - Fatima Popow-Chojnacka - 14 Lip 2023

Bo nie umie WKM przekupić na ładne oczy, to nie udało się..

RE: Reprezentacja Winkulii w piłce nożnej - Alfred Fabian - 15 Lip 2023

No cóż. Może w przyszłym roku będzie lepiej.

RE: Reprezentacja Winkulii w piłce nożnej - Pavel van der Gibson - 16 Lip 2023

Zła wiadomość na koniec v-Mundialu. Niestety Cesarstwo Niemieckie otrząsnęło się po wymuszonej regulaminem przerwie selekcjonera. Mecz przegraliśmy 2-0, stylu za wiele też nie uświadczyliśmy. Może gdyby sędzia uznał bramkę na 1-1 zdobytą przez nas w 50 minucie ten mecz potoczyłby się inaczej. A tak, to pozostał nam niedosyt. Nie tylko w związku z meczem, ale także spadkiem na czwarte miejsce w grupie. Dwa zwycięstwa nad Lumerią i jeden remis z Niemcami wstydu nie przynosi, szczególnie, że byliśmy faworytami do zajęcia ostatniej lokaty. Jednak po pierwszych spotkaniach zakładaliśmy, że uda nam się zawalczyć o trzecią pozycję. Nie jest źle, dobrze też nie. Jest średnio. Od jutra rozpoczynamy przygotowania do nowego sezonu w Dywizji B.

[Obrazek: 100365773012206078.png]

RE: Reprezentacja Winkulii w piłce nożnej - Alfred Fabian - 16 Lip 2023

Tylko się nie rozpędzajcie z zakupami. Nie mam pewności, czy pomimo zakończenia v-Mundialu dla Winkulii, można już dokonywać transferów. Trzymam kciuki za przyszły sezon i gratuluję rezultatów. Było dobrze!

RE: Reprezentacja Winkulii w piłce nożnej - Pavel van der Gibson - 26 Lip 2023

Dziś zakończył się XXIV v-Mundial, ale nie to było głównym tematem rozmów wśród winkulijskich piłkarzy. Dziś bowiem rozegraliśmy pierwszy mecz towarzyski w ramach przygotowań do kolejnego sezonu MUP. Naszym rywalem była Bialenia, która mistrzostwa, tak jak my, zakończyła na fazie grupowej. Zdobyli jednak od nas 3 punkt więcej, można więc rzec, że byli delikatnym faworytem. I tak też rozpoczęli spotkanie. W 28 minucie Carl Wheatman głową skierował piłkę do naszej siatki. Od tego momentu wzięliśmy się na szczęście do roboty. W drugiej połowie, zgodnie ze wskazówkami, zawodnicy ruszyli pressingiem na rywali. Poskutkowało to dwoma trafieniami, Adriego van Nieuwerka w 55 minucie oraz Svena-Erika Holmertza 4 minuty później. Od tego momentu kontrolowaliśmy grę i dowieźliśmy wynik do końca. 

Zwycięstwo cieszy, szczególnie, że w najbliższym sezonie będziemy rywalizować z bialeńczykami w lidze. W planie jest kilka transferów, szczególnie, że dzięki zakazowi transferów w trakcie Mundialu, mamy w kieszeni parę groszy.

[Obrazek: 100365773012206497.png]

RE: Reprezentacja Winkulii w piłce nożnej - Alfred Fabian - 26 Lip 2023

Myślę, że Winkulia jest całkiem solidnym zawodnikiem w przyszłej grupie. Czekam na głosowanie w sprawie następnego organizatora v-Mundialu, liczę na relację z "wyborów". Szykują się jeszcze jakieś mecze towarzyskie w niedalekiej przyszłości?

Na razie więcej nie mam zaplanowanych. Przydałby się termin rozpoczęcia kolejnego sezonu, bo na razie nie wiem jak ustawić trening i sparingi.

A w najnowszym rankingu MUP spadliśmy o 2 pozycje na 15 miejsce:

[Obrazek: 100365773012206505.png]

RE: Reprezentacja Winkulii w piłce nożnej - Alfred Fabian - 27 Lip 2023

Do odrobienia. Kilka sezonów temu byliśmy, po solidnych transferach i silniejsi. Teraz czasy świetności, po przerwie - mogą wrócić, jestem przekonany. No i zachęcam do rzucenia komuś rękawicy - jeszcze 2 tygodnie przerwy, jest czas na co najmniej 3 mecze towarzyskie