![]() |
|
Reprezentacja Winkulii w piłce nożnej - Wersja do druku +- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu) +-- Dział: Plac Pułkowników (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Wiadomości z kraju (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=2) +--- Wątek: Reprezentacja Winkulii w piłce nożnej (/showthread.php?tid=7) |
RE: Reprezentacja Winkulii w piłce nożnej - Artur Kardacz - 25 Paż 2022 Szkoda że nie udało się awansować, wyjście z grupy byłoby bardzo dużym osiągnięciem. Niemniej trenerowi oraz całej drużynie należą się wielkie gratulacje. Pokazaliśmy że mamy ogromny potencjał i możemy w przyszłości ostro nabroić. RE: Reprezentacja Winkulii w piłce nożnej - Adam Aleksander II - 25 Paż 2022 Również gratuluję i życzę udanego sezonu. RE: Reprezentacja Winkulii w piłce nożnej - Alfred Fabian - 05 Lis 2022 W oczekiwaniu na rozpoczęcie kolejnego sezonu, nie obijamy się i ogrywamy młodzież. To właśnie dlatego, tydzień temu na meczu sparingowym przegraliśmy z przygotowaną lepiej reprezentacją Insulii 3:1. Co prawda, szkoda nam każdej wygranej, ale uważam, że kosztem dania pełnego czasu młodym zawodnikom - warto było. Dzisiaj natomiast na stadionie w Hokasie zmierzyliśmy się z reprezentacją Hawilandu, gdzie poskromiliśmy debiutującą drużynę przed własną widownią 2:1. Myślę, że to dobry wynik, jak na mecz wyjazdowy. Nie przegraliśmy, ale daliśmy pograć rywalom, tak jak to powinno wyglądać. W tym meczu zadebiutował również 17-letni zdolny obrońca, Uli Gassner. Jest on kolejnym młodzikiem, w którym pokładamy ogromne nadzieje i który zastąpi zasłużonego, lecz dosyć starego już lidera tylnej formacji - Lesliego Landersa. Niemniej, przed nim jeszcze długa droga do osiągnięcia mistrzostwa, które miejmy nadzieję, uda mu się osiągnąć ramię w ramię z niewiele starszym kolegą Carlosem Siempre, aktualnie najbardziej perspektywicznym zawodnikiem obrony, a także ramię w ramię z Berne Dunkelem oraz Marciem Grossem, którzy stanowią już solidną podstawę na następny v-Mundial (liczę, że będą mieli po 11 cegieł, w wieku 23 lat (wzrost o 1.5 w ciągu sezonu), dając im pełny wymiar gry przez najbliższe 2 sezony) RE: Reprezentacja Winkulii w piłce nożnej - Alfred Fabian - 12 Lis 2022 Trudno powiedzieć, że niespodziewanie, ale rozpoczęliśmy właśnie kolejny sezon ligowy w MUP. Pierwszy mecz rozegraliśmy ze Skarlandem, który z łatwością zdominowaliśmy i wygraliśmy 3:0. Mieliśmy łącznie 7 szans bramkowych, dając uderzyć tylko raz i bez problemu dając się wykazać bramkarzowi. Nawet posiadanie piłki było na plus dla nas, i to solidny, bo 65% czasu gry przy piłce to nie byle jaka przewaga. Następny mecz z Lumerią i nie powiem, przed tą reprezentacją, odświeżoną przez doświadczonego trenera - trochę dygam. Ale jeżeli dobrze pójdzie, to wygramy, jak nie, to chociaż zremisujemy. Drużynę mamy bez cienia wątpliwości bardzo dobrą. RE: Reprezentacja Winkulii w piłce nożnej - Artur Kardacz - 12 Lis 2022 Laga na Janote skutkuje (czy na kogokolwiek, kto gra na napadzie). RE: Reprezentacja Winkulii w piłce nożnej - Alfred Fabian - 13 Lis 2022 (12 Lis 2022, 23:57:43)Artur Kardacz napisał(a): Laga na Janote skutkuje (czy na kogokolwiek, kto gra na napadzie). Pierwszego gola strzelił Skarlandczyk, drugiego zawodnik ze środka pola, a trzeciego Robinson, który wszedł za kontuzjowanego, młodego Grossa
RE: Reprezentacja Winkulii w piłce nożnej - Alfred Fabian - 06 Sty 2023 Od ostatniego newsa z reprezentacji jesteśmy już prawie na półmetku. Niestety, w pucharze trafiliśmy na Wandystan, który jest w wyraźnej formie, w odróżnieniu od reprezentacji Winkulii.
Aktualnie zajmujemy 3 miejsce w grupie, mając lepszy bilans bramkowy niż Bialenia, niemniej jednak, zgodnie z zamysłem szkoleniowym, planowane jest pozostanie w grupie, ze względu na relatywnie łatwiejszych przeciwników i konieczność rozwoju zawodników na zbliżający się Mundial. Dlatego też, 4 miejsce jak najbardziej nas grzeje.
W trakcie sezonu zmierzyliśmy się kolejno z Lumerią (wygrana 2:0), Bialenią (remis 2:2), Hawilandem (wygrana 4:0), Baridasem (wygrana 4:0), Insulią (wygrana 2:1), Slawonią (przegrana 1:3) oraz Starosarmacją (przegrana 0:1). Faktem jest, że ostatnie 2 mecze, reprezentacja grała niemalże bez trenera, który gdzieś zniknął, niemniej teraz ponownie liczymy na powrót do formy. Piłkarze już są na intensywnych treningach, mających im przypomnieć, jak się gra w piłkę. Na uwagę zasługuje też fakt, że odpadliśmy w ćwierćfinale pucharu, w 1/16 pokonując Teutonię w dwumeczu 3:1 (1:1, 2:0)
Do składu dołączył również kolejny młody napastnik, Wolfram Bielefeld oraz młody, bardzo perspektywiczny bramkarz, Torwald Blessenius, który zastąpił już w większości meczy Darwina Gimeneza, który pojawiać się będzie na bramce już coraz rzadziej, a w przyszłym sezonie ze względu na wiek, zakończy karierę i zostanie przetransferowany do innego klubu, gdzie będzie miał jeszcze okazję powalczyć o inne nagrody.
RE: Reprezentacja Winkulii w piłce nożnej - Alfred Fabian - 12 Sty 2023 Pomimo pokładanych nadziei, Darwin Gimenez we wtorek opuścił szeregi reprezentacji Winkulii, ustępując już na stałe miejsca Torwaldowi Blesseniusowi. Nie jest to co prawda wzmocnienie drużyny, ale długoterminowo, z pewnością będzie bardzo dobrym zawodnikiem, który będzie pożądany przez najlepszych trenerów Pollinu. W sobotę gramy z Volkianem. RE: Reprezentacja Winkulii w piłce nożnej - Pavel van der Gibson - 01 Cze 2023 Nowy selekcjoner reprezentacji Winkulii
Mam przyjemność ogłosić, iż w dniu dzisiejszym objąłem posadę selekcjonera reprezentacji Winkulii. Dziękuję za okazane zaufanie i mam nadzieję, że uda mi się wypełnić postawione przede mną cele. Cieszę się, że moje narracyjno-boiskowe zaangażowanie zostało zauważone i docenione. Kilka słów o mnie. Przybywam z Księstwa Sarmacji, gdzie niedawno zamieszkałem i otrzymałem obywatelstwo. W mojej krótkiej karierze trenerskiej prowadziłem (i nadal prowadzę) dwie sekcje Angemont Athletic - żeńską (Mikronacyjna Liga Kobiet) oraz męską (Sarmacka Liga Piłkarska). A co przed nami? Oczywiście, mundial. Jest to zdecydowanie priorytet i wszystko inne musi zostać mu podporządkowane. Od jutra zaczynamy przegląd kadry, wnikliwą selekcję oraz ciężkie treningi. Wierzę, że już za kilkanaście dni zaowocuje to sukcesem, a tłumnie zgromadzeni na naszych obiektach kibice będą mieli powody do radości. ![]() RE: Reprezentacja Winkulii w piłce nożnej - Alfred Fabian - 02 Cze 2023 Witamy serdecznie! Cieszę się, że ostatecznie zdecydowałeś się przyjąć propozycję prowadzenia kadry Winkulii. Jestem pewny, że się nie zawiedziemy, a ty zostaniesz kolejnym - tym razem sportowym - bohaterem narodowym. Trzymamy wszyscy kciuki! |