![]() |
|
Ceremonia Zaprzysiężenia III Prezydenta Federacji Nordackiej - Kaspara Waksmana - Wersja do druku +- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu) +-- Dział: Kraje Koronne (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=15) +--- Dział: Dependencje (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=945) +---- Dział: Nowa Winkulia (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=18) +----- Dział: Miasto Stołeczne Jugowice (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=152) +----- Wątek: Ceremonia Zaprzysiężenia III Prezydenta Federacji Nordackiej - Kaspara Waksmana (/showthread.php?tid=912) Strony:
1
2
|
Ceremonia Zaprzysiężenia III Prezydenta Federacji Nordackiej - Kaspara Waksmana - Henryk Wespucci - 27 Maj 2019 [pap=marsz]Szanowni! Zgodnie z decyzją naczelnego organu wyborczego, jakim jest Centralna Komisja Wyborcza dnia dzisiejszego odbędzie się uroczyste zaprzysiężenie i przekazanie władzy przez p.o. Prezydenta - Marszałka Parlamentu Henryka Wespucciemu, nowo wybranemu Kasparowi Waksmanowi. Zgodnie z tradycją organizatorem uroczystości jest Prezydent ustępujący, jednak w związku z tym, że jego obowiązki pełni Marszałek Parlamentu, automatycznie więc organizatorem uroczystości stało się Biuro Marszałka Parlamentu Federacji Nordackiej. Uroczystości będzie można śledzić bezpośrednio, a relacje z całej uroczystości będą zamieszczane w mediach ogólnokrajowych, które wyraziły taką chęć. Część główna przekazania władzy rozpocznie się o godzinie 18tej, od przyjazdu pod budynek Pałacu Prezydenckiego p.o. Prezydenta - Henryka Wespucciego, oraz chwilę później prezydenta-elekta - Kaspara Waksmana. Następnie obaj udadzą się do Pałacu Prezydenckiego, gdzie będą czekać na nich goście. Po części przekazania władzy, głos zabierze Prezydent, goście, obywatele. Biuro Marszałka Parlamentu Federacji Nordackiej[/pap] RE: Ceremonia Zaprzysiężenia III Prezydenta Federacji Nordackiej - Kaspara Waksmana - Henryk Wespucci - 27 Maj 2019 Wybiła godzina osiemnasta. Tłum, zgromadzony przed Pałacem Prezydenckim oczekiwał na przybycie zarówno Henryka Wespucciego, przekazującego władzę, oraz zdecydowanie najważniejszego dzisiejszego dnia - Kaspara Waksman, Prezydenta-elekta. To właśnie on, od chwili zaprzysiężenia będzie pełnoprawnym III Prezydentem Federacji Nordackiej… Nagle zza zakrętu wyjechała kolumna Marszałka Parlamentu. Otwierały ją dwa motocykle jugowickiej policji, dalej jechał pojazd ochrony Biura Marszałka Parlamentu Federacji Nordackiej, limuzyna Marszałka (produkcji baridajskiej), za nimi pojazdy ochrony biura marszałka. Kolumnę zamykały dwa motocykle policyjne.
Marszałek podjechał pod główne wejście do Pałacu Prezydenckiego. Gdy pojazdy zatrzymały, z jednego z nich wysiadł Wespucci, w asyście osobistego asystenta - Mietka. Oboje stanęli przed głównym wejściem, w oczekiwaniu na Waksmana, żeby go powitać. ![]() Limuzyna Marszałka Parlamentu - Henryka Wespucciego w pełnej okazałości. RE: Ceremonia Zaprzysiężenia III Prezydenta Federacji Nordackiej - Kaspara Waksmana - Waksman - 27 Maj 2019 Waksman z lekkim opóźnieniem spowodowanym korkami w centrum Jugowic podjechał swoją limuzyną pod Pałac Prezydencki. Wyszedłszy ze swojego pojazdu skierował się w stronę Marszałka Parlamentu Federacyjnego - Henryka Wespucciego RE: Ceremonia Zaprzysiężenia III Prezydenta Federacji Nordackiej - Kaspara Waksmana - Henryk Wespucci - 27 Maj 2019 Henryk Wespucci przywitał się z Kasparem Waksmanem, który dosłownie przed sekundą wysiadł z swojej nowoczesnej limuzyny. Oboje po chwili wymian życzliwości udali się do wnętrza budynku. Po specjalnie rozłożonym na tą okazję czerwonym dywanie obaj panowie przeszli do głównej sali, w której normalnie głowa państwa przyjmuje gości, w tym wysłanników państw zagranicznych. Po obu stronach sali miejsca, na wcześniej przygotowanych krzesłach zasiedli m.in. przedstawiciele władz prowincjonalnych, przedstawiciele służb mundurowych Federacji - wojska i policji, posłowie Parlamentu Federacji Nordackiej, przedstawiciele mediów, chętni obywatele, oraz goście zagraniczni. Na środku sali znajdowała się mównica. Za nią - flagi Federacji Nordackiej. Po lewej stronie dodatkowo flaga Muratyki, Nordaty Północnej, Dalerii, po prawej stronie - Koribii, Egvallandu, Volkianu. Po wejściu do sali Kaspar, oraz Henryk weszli na małe podwyższenie i stanęli przed mównicą. Najpierw głos zabrał Henryk... [pap=marsz]Szanowni! Zgromadziliśmy się tutaj, na ceremonii zaprzysiężenia III Prezydenta Federacji Nordackiej - Kaspara Waksmana. Już drugi raz będę zaprzysięgać głowę państwa. Ostatni raz miało to miejsce, gdy byłem Przewodniczącym Tymczasowej Rady Państwa, wtedy stałem w AM Learven wraz z Prezydentem-Elektem - Kasparem Waksmanem. Dzisiaj mam taki lekki mętlik. Wróciliśmy, można powiedzieć do punktu wyjścia. Od tego czasu, zmieniła się choćby ilość flag, widocznych za mną. Niektórych, jak flagi Lotryganii już z nami nie ma. Inne dołączyły na nowo, jak np. Nordata Północna. Od tamtego czasu, czyli chwili narodzenia na nowo Federacji, która wcześniej była UTNem wiele się zmieniło. Wszystko zapoczątkowane traktatami w Stołocku. Dziś jednak stoimy w lekkim kryzysie. Prezydent, którym za chwilę stanie się p. Waksman będzie miał przed sobą trudne zadanie, wyprowadzenia kraju z przepaści. Bez zbędnego przedłużania. Przechodzimy do głównego punktu programu! Ja, Henryk Wespucci przekazuję Tobie Kasparze Waksmanie władzę w Federacji Nordackiej. Przysięgnij na konstytucję, że będziesz dobrze władał tym krajem oraz że obronisz go w czasie niebezpieczeństwa.[/pap] RE: Ceremonia Zaprzysiężenia III Prezydenta Federacji Nordackiej - Kaspara Waksmana - Waksman - 27 Maj 2019 Przysięgam. RE: Ceremonia Zaprzysiężenia III Prezydenta Federacji Nordackiej - Kaspara Waksmana - Henryk Wespucci - 27 Maj 2019 Dziękuję. Czas na przemowienia. Zaczniemy od Prezydenta, później chętni goście. RE: Ceremonia Zaprzysiężenia III Prezydenta Federacji Nordackiej - Kaspara Waksmana - Waksman - 28 Maj 2019 [pap=prez]Szanowni Obywatele! Drogi Marszałku! Mili Goście! Po raz kolejny już staję na tej mównicy, tym razem w Jugowicach, przed Wami - przed ludami Federacji Nordackiej. Z tego powodu raduję się bardzo, gdyż od mojego ostatniego zaprzysiężenia minęło pare miesięcy, a także nastąpiło kilka zmian. Cieszę się, że mogę do Was mówić z tego miejsca ponownie. Jak wiecie nie jestem człowiekiem świętym. Jestem zwykłym grzesznikiem, który popełnił wiele błędów - i mniejszych, i tych większych. Jestem tych błędów świadom, i chciałbym za nie z tego miejsca przeprosić. Chciałbym przeprosić wszystkich urażonych moimi słowami z przeszłości - Kugarów, Sarmatów, Dreamlandczyków, Suderlandczyków i innych. Razem z tą kadencją rozpocznie się czas naprawy Naszych stosunków z innymi krajami mikroświata. Ja je zepsułem, i ja je naprawię. W najbliższym czasie planuję na zacieśnienie współpracy z Republiką Bialeńską, a także z Sewerbią, zaś z Suderlandem planuję nawiązać jakiekolwiek kontakty dyplomatyczne. Oprócz tego, chcę zlecić Reżimowi Administracyjnemu wykonanie nowej strony głównej naszego kraju, która będzie bardziej funkcjonalna od tej aktualnej, m. in - dodana zostanie możliwość pisania artykułów przez obywateli. Największym wyzwaniem do zrealizowania w mojej opinii będą dwie rzeczy - naprawa stosunków z Republiką Suderlandu, a także aktywizacja społeczeństwa federacyjnego do większej aktywności. To pierwsze z prostego względu - niewiele osób daży nas tam sympatią, co jest oczywiste. Będę się starał o takową w najbliższym czasie. To drugie zaś - nie każdy ma na tyle czasu, żeby aktywnie działać w Federacji. Wraz z moim rządem postaramy się tak rozłożyć tzw. "eventy", które, mam nadzieję, pobudzą aktywność w naszym kraju. Teraz pozwólcie państwo, że przedstawię nową Radę Ministrów: Ministerstwo Spraw Wewnętrznych obejmę Ja, Ministerstwo Gospodarki i Polityki Społecznej obejmie Aris Kostas, Ministerstwo Spraw Zagranicznych obejmie Erik Otton von Hohenburg. Nowym Dowódzcą Federacyjnych Sił Zbrojnych zostanie Artur Kardacz. Teraz pozwólcie państwo, że udam się do Pałacu Prezydenckiego, aby jak najszybciej rozpocząć działania mające na celu poprawę wizerunku oraz poziomu życia w Federacji Nordackiej. Vivat Stany Federacji! Vivat Federacja Nordacka![/pap] RE: Ceremonia Zaprzysiężenia III Prezydenta Federacji Nordackiej - Kaspara Waksmana - Grzegorz Szarak von Hohenburg - 28 Maj 2019 [nofficial]
Dzień dobry!
Z tego powodu, iż przewidziane są ewentualne przemówienia gości dlatego pozwolę sobie powiedzieć parę słów.
Na sam początek jeszcze raz gorąco gratuluje Prezydentowi FN Kasprowi Waksamnowi! Wielkie brawa!
Bardzo cieszę się, że w 2 turze wyborów oddało głos tyle osób w porównaniu do 1 tury!
Chcę także przeprosić, że wyparowałem jak drogocenne papierki z volkiańskich banków, ale miałem parę ważnych spraw do załatwienia.
Drodzy Obywatele, Obywatelki. Proszę pomóżmy panu Waksmanowi.
Nie zrażajmy się tym, że możemy mieć inne zdanie na jakieś tematy, inne poglądy niż Pan Waksaman.
Przed wyborami forum FN stał. Aktywność opadła.
Uważam Pana Waksmana za osobę posiadające kompetencje dobrego dyplomaty. Jest on także bardzo dobrym mówcą. Z resztą 2 wygrana w wyborach tylko potwierdza moje słowa.
Za kadencji Pana Waksmana Federacja może przeżywać swoje najlepsze chwile. Proszę nie zrażać się. Nie nastawiać negatywnie. Nie doszukiwać się za wszelką cenę jak największej ilość wpadek. Pomóżmy Panu Waksamanowi. Razem stworzymy takie państwo, na jakie liczyli nie tylko prawicowcy, ale także osoby preferującą lewą stronę polityki.
Wielkie brawa dla Pana Waksamana!
"Vivat Stany Federacji!
Vivat Federacja Nordacka!" [/nofficial]
RE: Ceremonia Zaprzysiężenia III Prezydenta Federacji Nordackiej - Kaspara Waksmana - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 28 Maj 2019 Wasza Ekscelencjo! Serdecznie gratuluję zwycięstwa i życzę powodzenia w sprawowaniu władzy! Zapraszam do Wolnogradu, abyśmy mogli porozmawiać dłużej o przyszłości naszych stosunków. Niech żyje Waksman! Niech żyje Federacja! Niech żyje Nordata! RE: Ceremonia Zaprzysiężenia III Prezydenta Federacji Nordackiej - Kaspara Waksmana - Tarsycjusz Operar - 29 Maj 2019 W imieniu rządu Ludowej Republiki Magnifikatu składam gratulacje na ręce Kaspara Waksmana gratulacje z racji wyboru na urząd Prezydenta Federacji Nordackiej. Powodzenia!
|