![]() |
|
Bal koronacyjny JKM Mikołaja III - Wersja do druku +- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu) +-- Dział: Władze (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Zamek Królewski (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=8) +--- Wątek: Bal koronacyjny JKM Mikołaja III (/showthread.php?tid=5921) Strony:
1
2
|
Bal koronacyjny JKM Mikołaja III - Erik Otton von Hohenburg - 12 Lip 2025 Po zakończeniu uroczystości koronacyjnej nowego króla Winkulii - Mikołaja III gości zagranicznych i członków korpusu dyplomatycznego zaproszono na uroczysty bal koronacyjny z udziałem króla i dostojników państwowych w salonie bursztynowym na kanugardzkim zamku królewskim.
![]() RE: Bal koronacyjny JKM Mikołaja III - Leszek Ebe-Grüner - 12 Lip 2025 Tak też gdy najdłuższa koronacja na całym Pollinie się zakończyła, podszedłem do Mateusza Żmigrodzkiego i powiedziałem. - Witam księdza! kiedy robimy jakąś kolejną imprezę? Wiem że na księdza zawsze można liczyć w tym temacie. Uśmiechnąłem się i zawołałem. - JKM Mikołaj III, Krzysztof Windsor i Cesarz Snapi chodźcie do nas! Zjedzmy, pogadajmy! RE: Bal koronacyjny JKM Mikołaja III - Pavel van der Gibson - 12 Lip 2025 Kanclerz Księstwa Sarmacji, z powodu spraw służbowych, nie mógł uczestniczyć osobiście w uroczystości koronacyjnej, jednak na mniej oficjalną część po głównym wydarzeniu, zdołał już dotrzeć. Zresztą kto by nie skorzystał z zaproszenia na taki bal. RE: Bal koronacyjny JKM Mikołaja III - Erik Otton von Hohenburg - 12 Lip 2025 Winkulijski premier Erik Otton von Hohenburg powitał radośnie pierwszych przybyłych na bal gości - Leszka Ebe-Grunera i Kanclerza Księstwa Sarmacji Pavla van der Gibsona.
- Oh, witajcie przyjaciele! jaka to wielka radość was znów widzieć na winkulijskiej ziemi! Może pozwolę sobie zaproponować cygarko tudzież szklaneczkę wybornego santyjskiego koniaku? RE: Bal koronacyjny JKM Mikołaja III - Kamiljan de Harlin - 12 Lip 2025 Cześć, macie betonówkę? RE: Bal koronacyjny JKM Mikołaja III - Fatima Popow-Chojnacka - 12 Lip 2025 Po koronacji kobieta udała się na dobrze znany jej Zamek, gdzie miałbyć dobyć się bal koronacyjny. Dawno mnie tutaj nie było, ale wciąż jest tak samo - pomyśla z lekkim uśmiechem na twarzy, gdy szła do sali, przyglądając się dyskretnie każdemu kątowi. Gdy weszła do sali przywitała się z gośćmi. Podeszła również do Jego Mości. Dostojnie i z delikatnym uśmiechem przywitała się. – Dobry wieczór, Wasza Królewska Mość. W imieniu swoim, małżonka i społeczeństwa sarmackiego pragnę pogratulować i życzyć wszystkiego dobrego. Mam nadzieję, że panowanie WKM będzie owocne i udane oraz, że nasze Narody skorzystają z tego jak najlepiej. Po chwili nieco już w luźniejszym tonie powiedziała: – Mojej siostry nie ma? Myślałam, że będzie i będzie również koronowana. Szkoda. Jak Wam się układa i kiedy odbędzie się Wasz ślub? RE: Bal koronacyjny JKM Mikołaja III - Pavel van der Gibson - 12 Lip 2025 - Panie Premierze, cieszę się, że możemy spotkać się w takich okolicznościach, to pewna odmiana od korytarzy kancelarii Rady Ministrów w Sarmacji. Nie mogłem przybyć na główną część uroczystości, za to czym prędzej udałem się do księgi pamiątkowej, aby zostawić tam kilka słów od siebie. Mam nadzieję, że nieobecność zostanie usprawiedliwiona. - Uśmiechnął się Kanclerz kończąc zdanie. RE: Bal koronacyjny JKM Mikołaja III - Erik Otton von Hohenburg - 12 Lip 2025 - ah, jakżeby inaczej! - uśmiechnął się Erik do sarmackiego kanclerza- w końcu sam miałem okazję przekonać się jak niełatwo jest dostać się z Grodziska do Kanugardu w rozsądnym czasie! - odrzekł śmiejąc się lekko przy tym - jak już wspomniałem jesteśmy niezmiernie wdzięczni za wasze przybycie, w imieniu Króla, pozwolę sobię podziękować również za wpis do księgi pamiątkowej! RE: Bal koronacyjny JKM Mikołaja III - Leszek Ebe-Grüner - 12 Lip 2025 Tak też witam się z Gibsonem i Erykiem i mówię. - No witam panowie. Piękna impreza. Jednak zobaczył że jest późna godzina i musiał jedną rzecz ogarnąć, dlatego ukłoniłem się delikatnie im - Wybaczcie że tak krótko, ale będę leciał. A i gratulacje dla Mikołaja III za to że został królem. RE: Bal koronacyjny JKM Mikołaja III - Mikołaj III - 12 Lip 2025 Monarcha zaczął iść w stronę Leszka, spotykając się po drodze z serdecznymi powitaniami, albo chociaż uprzejmymi dygnięciami. (12 Lip 2025, 22:57:57)Kamiljan de Harlin napisał(a): Cześć, macie betonówkę? - Witam, chyba nigdy. Nie no, mamy - powiedział, podając mu szklankę z szarawą cieczą. (12 Lip 2025, 23:00:08)Fatima Popow-Chojnacka napisał(a): – Dobry wieczór, Wasza Królewska Mość. W imieniu swoim, małżonka i społeczeństwa sarmackiego pragnę pogratulować i życzyć wszystkiego dobrego. Mam nadzieję, że panowanie WKM będzie owocne i udane oraz, że nasze Narody skorzystają z tego jak najlepiej. - Dziękuję. To wiele dla mnie znaczy - uśmiechnął się, chociaż na jego twarzy szybko położył się cień w reakcji na dalsze słowa sarmackiej Królowej-Małżonki. - To skomplikowane... Ogólnie rzecz biorąc bylibyśmy gotowi nawet nazajutrz, ale napotkaliśmy pewne przeszkody natury technicznej. Ślub przełożony na czas nieokreślony - powiedział, wzruszając ramionami. |