![]() |
|
Potrzeba zmian w Volkiańskiej Armii Ludowej - Wersja do druku +- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu) +-- Dział: Kraje Koronne (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=15) +--- Dział: Volkian (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=43) +--- Wątek: Potrzeba zmian w Volkiańskiej Armii Ludowej (/showthread.php?tid=1847) Strony:
1
2
|
Potrzeba zmian w Volkiańskiej Armii Ludowej - Henryk Wespucci - 06 Gru 2019 [pap=volprez]Towarzyszki, Towarzysze! Obecna sytuacja, przed jaką został postawiony Volkian obliguje mnie, Zwierzchnika Sił Zbrojnych Volkianu do rozpoczęcia debaty nt. zmian w VAL. Obecnie Volkian jest odcięty od Federacji Nordackiej, znaczy jej reszty, tej większej części. No wiemy o co chodzi. Sytuacja ta zagraża bezpieczeństwu Volkianu. Jeżeli kiedykolwiek nasza socjalistyczna prowincja będzie potrzebować pomocy może się zdarzyć, nie nadejdzie ona na czas, lub nigdy nie nadejdzie. Volkian od zawsze musiał radzić sobie sam, teraz jednak musi poradzić sobie jeszcze bardziej. Całkowicie odcięty od reszty FN może być celem dla imperialistycznych krajów, chcących zawładnąć krajem dyktatury proletariatu. Organizacją która jako jedyna może zapewnić nam bezpieczeństwo jest Volkiańska Armia Ludowa, znajdująca się aktualnie na rozdrożu. Niedofinansowanie, brak realnej zdolności bojowej, mogącej powstrzymać zmasowane uderzenie z kilku stron powoduje, że ojczyzna nasza jest zagrożona. W jakim kierunku powinien iść rozwój VAL? Liczę na Wasze wsparcie. Wespucci[/pap] RE: Potrzeba zmian w Volkiańskiej Armii Ludowej - Adam Aleksander II - 13 Sty 2020 Jako FSZ zapewniłem już pewne wsparcie sił centralnych, ale myślę, że VAL powinno skupić się na zabezpieczeniu wód terytorialnych. Siły garnizonowe są wystarczające silne, a powietrze chronić będzie centrala. RE: Potrzeba zmian w Volkiańskiej Armii Ludowej - AleksanderNovak - 13 Sty 2020 Mogę skorzystać z zmian w VAL i zakupić przestarzaly srzęt. Mòj budżet to 45k renòw RE: Potrzeba zmian w Volkiańskiej Armii Ludowej - Adam Aleksander II - 13 Sty 2020 Myślę, że pierwszym przeznaczeniem sprzętu volkiańskiego będzie recykling, a jak coś zostanie to oddamy co pieniądze. RE: Potrzeba zmian w Volkiańskiej Armii Ludowej - Henryk Wespucci - 13 Sty 2020 Jak Towarzysz ocenia stan Volkiańskiej Marynarki Wojennej, czy jest wystarczająco silna, czy potrzebujemy czegoś mocniejszego? RE: Potrzeba zmian w Volkiańskiej Armii Ludowej - Adam Aleksander II - 13 Sty 2020 Flota Volkianu powinna skupiać się na obronie północnego i wschodniego wybrzeża, Doctriny i Los Bananos, ze wskazaniem na ostatnie dwie wyspy, które są w znacznej odległości od "centralnej" części. Okręty powinny być mobilne i skuteczne, dlatego polecałbym zakup nowych fregat i/lub korwet oraz okrętów podwodnych od FSZ. Modernizacja lotniskowców również się przyda, byłby by to mobilne jednostki zdolne niszczyć duże zgrupowania wrogich desantowców i okrętów. RE: Potrzeba zmian w Volkiańskiej Armii Ludowej - Adam Aleksander II - 27 Wrz 2022 Podbijam do wyciągnięcia bo będę reformował VAL w najbliższej przyszłości, tj. w tym roku RE: Potrzeba zmian w Volkiańskiej Armii Ludowej - AleksanderNovak - 27 Wrz 2022 No wreszcie RE: Potrzeba zmian w Volkiańskiej Armii Ludowej - Adam Aleksander II - 27 Wrz 2022 No tylko ogólny plan nie zostanie aż tak szybko przedstawiony. Real wzywa niestety RE: Potrzeba zmian w Volkiańskiej Armii Ludowej - AleksanderNovak - 27 Wrz 2022 Podziwiam, od 2019 się nie poddajecie |