![]() |
|
Prywatna wojna Fazila - Wersja do druku +- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu) +-- Dział: Podziemia Zamku Królewskiego (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=39) +--- Dział: Forum Archiwalne (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=628) +---- Dział: Wiadomości z kraju (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=187) +---- Wątek: Prywatna wojna Fazila (/showthread.php?tid=1712) Strony:
1
2
|
Prywatna wojna Fazila - Artur Kardacz - 29 Paż 2019 Po cyrku jakim odprawia ten człowiek w naszym kraju, przechodzimy do Paderlandu gdzie Fazil Emre prowadzi swoją prywatną wojenkę. Co gorsza w ten cyrk zamieszany jest Sułtana Siyah który stanowi część Egvallandu. Nie godzę się z tym żeby ten człowiek plamił honor naszego kraju. Wciągająca w to starostwo wciąga też Egvalland i Federację. Proszę Prezydenta Erika o reakcję w tej sprawie i pozbawienie Fazila Emre władzy nad starostwem i jeśli to konieczne również obywatelstwa Egvallandzkiego. RE: Prywatna wojna Fazila - Erik Otton von Hohenburg - 29 Paż 2019 Cóż... Tak to już jest kiedy wybitny specjalista od spraw konstytucji, nie wie że wszystkie jednostki paramilitarne na terenie Egvallandu podlegają bezpośrednio Naczelnemu Dowódcy (art. 19. ust. 3. Konstytucji Egvallandu), nie zauważyłem żeby wcześniej Sułtan Siyah prowadził narracyjne wojska oraz poinformował władze wojskowe o posiadaniu przez Siyah jednostek o charakterze militarnym, zatem złamał on tym samym prawo Egvallandu, już nie wspominając o tym o czym pisał mój szanowny przedmówca.
Jak narazie nie będę pozbawiał FE władzy nad Siyah ani tym bardziej obywatelstwa Egvallandu, chyba że nie zrezygnuje z atakowania Królestwa Paderlandu. Za to poleciłem dziś Naczelnemu Dowództwu Armii Egvallandzkiej wysłać dodatkowe oddziały wojska do starostwa, zaś Folksguarde otrzyma rozkazy aresztowania wszystkich członków formacji paramilitarnych niepodporządkowanych rządowi WRE, a zwłaszcza ich dowódców i osoby bezpośrednio w to wszystko zamieszane.
To tyle z mojej strony, jeżeli jednak to nie wystarczy to będę zmuszony podjąć bardziej radykalne kroki.
RE: Prywatna wojna Fazila - AleksanderNovak - 29 Paż 2019 A on nie łamie przez to konstytucji? Działa na szkode FN. RE: Prywatna wojna Fazila - Mateusz Żmigrodzki - 29 Paż 2019 (29 Paż 2019, 00:45:25)AleksanderNovak napisał(a): A on nie łamie przez to konstytucji? Działa na szkode FN. Niestety Panie Aleksandrze, ustawa zasadnicza Federacji jest napisana dosyć pokracznie i niejasno. Jednakże wydaje mi się, że powinniśmy rozważyć możliwość złożenia skargi tego typu do Sądu Najwyższego. RE: Prywatna wojna Fazila - Erik Otton von Hohenburg - 29 Paż 2019 (29 Paż 2019, 00:45:25)AleksanderNovak napisał(a): A on nie łamie przez to konstytucji? Działa na szkode FN. Jak już wspomniałem, tą egvallandzką napewno, federalnej raczej nie ale to wynika z jej konstrukcji i treści odnoszącej się praktycznie tylko do prowincji i władz centralnych, których nie reprezentuje. Może łamie któryś z zapisów kodeksu karnego, ale nie nam to rozstrzygać tylko sądowi. RE: Prywatna wojna Fazila - Fazil Emre - 29 Paż 2019 Zamiast pomóc bratu w potrzebie gdy strzela do niego wrogie wojsko wy wolicie likwidować opozycję? Taki z Artura przyjaciel co za srebrniki sprzeda! RE: Prywatna wojna Fazila - Artur Kardacz - 29 Paż 2019 1. Nie masz prawa nazywać mnie swoim przyjacielem bo nim nie jestem. 2. Czemu prowadzisz działania zbrojne przeciwko Paderlandowi bez wiedzy i zgody Prezydenta Federacji? 3. Dlaczego mieszasz w ten konflikt Sułtanat Siyah? 4. Dlaczego utworzyłeś formację militarną w Sułtanacie bez zgody i wiedzy Prezydenta Egvallandu i Naczelnego Dowódcy? Piszesz o łamaniu konstytucji przez inne osoby a w tym momencie sam ją łamiesz. Logika trolla Fazila Re: Prywatna wojna Fazila - Erik Otton von Hohenburg - 26 Mar 2020 Tęskniliście za Fazilem? to zobaczcie kto wrócił!, resztę oceńcie sobie sami, ja tylko pogrubiłem najciekawsze moim zdaniem fragmenty:
Ertan Emre napisał(a):Ja, syn wielkiego Pana wszystkich karków, sługi Wielkiego Meczetu, Króla Królów, Imperatora Wschodu i Zachodu Fazila Emre, ogłaszam powołanie I Armii Siyah na wygnaniu im. Fazila Emre. Armia składać się będzie z wszystkich braci Siyah przybyłych do Paderlandu z Nordaty. Oczywiście głównym celem pozostaje odzyskanie naszej Świętej Ziemi, którą Allach podarował rodzinie Emre na Nordacie. Czasy w jakich żyjemy zmuszają nas do reakcji na wydarzenia bieżące w Paderlandzie. Jako bracia honoru i chwały, będziemy bronić Królestwa jak i Królowej Camilii Padersidis przed zdrajcami narodu. Dzisiejszy dzień będzie dniem walki o braci paderlandczyków. Ertan Emre napisał(a):Na wezwanie Ertana Emre poddani Sułtana Fazila Emre przybyli do Paderlandu z wszystkich stron świata. Grupa tych biednych ludzi, teraz ma już sens życia. Ci którzy żyli w kraju rajem nazywanym, rządzonym przez wspaniałego władcę znaleźli się pod niewolą brudnych, zawszonych Egvallandczyków. I Armia Siyah daje im nadzieję na lepsze życie. Ertan Emre ogłosił stan wojska który równa się 3000 żołnierzy. Re: Prywatna wojna Fazila - Artur Kardacz - 26 Mar 2020 Pozostaje pytanie czy mamy brać na serio groźby kierowane w naszą stronę. Analizując sytuację wiemy że I Armia Siyah znajduję się w Paderlandzie, czyli Centrazji. Transport morski wojsk z tak odległego kontynentu jest absurdalny pod względem logistycznym (ale o kim my tu rozmawiamy. Przecież to Fazil Emre "pstryk" i robi co chcę). Dawne starostwo Fazila została zlikwidowane, przed tym sytuacja została unormowana i z tego co wiem wszyscy przeciwnicy uciekli razem z Fazilem. Poza tym mamy większą i lepszą armię więc z logicznego punktu widzenia nie mamy czego się bać. Nasza flota powinna załatwić sprawę. Tylko właśnie jest to kwestia logiki, jestem pewny że strona przeciwna ma gdzieś naszą narrację. Reasumując moim zdaniem nie ma się czego bać. Dla spokoju ducha mogę wydać rozkaz patrolu naszych wód ale nie wiem czy jest sens. Re: Prywatna wojna Fazila - Erik Otton von Hohenburg - 26 Mar 2020 Dla większej aktywności — owszem, wydanie takiego rozkazu ma jak dla mnie sens
|