Związek Winkulijski
Czy ktoś tu mieszka? - Wersja do druku

+- Związek Winkulijski (http://forum.winkulia.eu)
+-- Dział: Kraje Koronne (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=15)
+--- Dział: Volkian (http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=43)
+--- Wątek: Czy ktoś tu mieszka? (/showthread.php?tid=1651)

Strony: 1 2

Czy ktoś tu mieszka? - Fazil Emre - 19 Paż 2019

Jak w temacie! 
Oprócz Prezydenta FN są tu jacyś obywatele? 
Proponuję dla rozruszania wojska obalić komunę w Volkain.

RE: Czy ktoś tu mieszka? - AleksanderNovak - 19 Paż 2019

Ja tu nie mieszkam ale jestem za obaleniem komuny.

RE: Czy ktoś tu mieszka? - Henryk Wespucci - 19 Paż 2019

[pap=volprez]Towarzyszki! Towarzysze!

Służby Socjalistycznej Republiki Volkianu, w szczególności aparat bezpieczeństwa państwowego są zaniepokojone nawoływaniami Szanownych, do obalenia legalnej władzy volkiańskiej, wybranej przez jej obywateli. Wszelkie próby zbrojnego przejęcia władzy skończą się natychmiastową odpowiedzią. Próba wpływania osób trzecich na sytuację wewnętrzną Volkianu jest czymś, co nie powinno mieć miejsca. Tym bardziej dziwi mnie to, że obaj panowie chcą być posłami do parlamentu, a jawnie deklarują działania przeciwko jednej z prowincji, przypomnę państwu - prowincji założycielskiej Federacji Nordackiej (obok Dalerii i Muratyki), która jako jedyna pozostała w Federacji w niezmienionej formie.

Przestrzegam, że każdy prowokator czy szaleniec, który odważy się podnieść rękę na władzę ludową, musi być pewny jednego - Władza Ludowa rękę tą mu odrąbie, w imię socjalizmu, w imię sojuszu robotniczo-chłopskiego, w imię jedności miast i wsi. W imię inteligencyi, robotników i chłopów volkiańskich, zamieszkujących tereny Socjalistycznej Republiki Volkianu, zrzeszonych w jedno państwo komunistyczne. Jeżeli Szanowni Panowie, nie zaprzestaną swoich działań, mogą być pewni, że Volkian nie zawaha się odpowiedzieć, w obronie swoich interesów, które w tym momencie są naruszane. Jedynie rząd socjalistyczny może zagwarantować Volkianowi dobrobyt, oraz wspólne poszanowanie. Mam nadzieję, że Panowie wezmą poważnie to ostrzeżenie.

Co do osób zamieszkujących obecnie Volkian, to przedstawia się to następująco:
1. Wespucci Henryk;
2. Lubomir-Dostojewski Jan;
3. Roskohard-Tracz Lesze.

Prezydent Volkianu
Wespucci[/pap]

Heniu Wespucci napisał(a):[pap=volprez]Towarzyszki! Towarzysze!

Służby Socjalistycznej Republiki Volkianu, w szczególności aparat bezpieczeństwa państwowego są zaniepokojone nawoływaniami Szanownych, do obalenia legalnej władzy volkiańskiej, wybranej przez jej obywateli. Wszelkie próby zbrojnego przejęcia władzy skończą się natychmiastową odpowiedzią. Próba wpływania osób trzecich na sytuację wewnętrzną Volkianu jest czymś, co nie powinno mieć miejsca. Tym bardziej dziwi mnie to, że obaj panowie chcą być posłami do parlamentu, a jawnie deklarują działania przeciwko jednej z prowincji, przypomnę państwu - prowincji założycielskiej Federacji Nordackiej (obok Dalerii i Muratyki), która jako jedyna pozostała w Federacji w niezmienionej formie.

Przestrzegam, że każdy prowokator czy szaleniec, który odważy się podnieść rękę na władzę ludową, musi być pewny jednego - Władza Ludowa rękę tą mu odrąbie, w imię socjalizmu, w imię sojuszu robotniczo-chłopskiego, w imię jedności miast i wsi. W imię inteligencyi, robotników i chłopów volkiańskich, zamieszkujących tereny Socjalistycznej Republiki Volkianu, zrzeszonych w jedno państwo komunistyczne. Jeżeli Szanowni Panowie, nie zaprzestaną swoich działań, mogą być pewni, że Volkian nie zawaha się odpowiedzieć, w obronie swoich interesów, które w tym momencie są naruszane. Jedynie rząd socjalistyczny może zagwarantować Volkianowi dobrobyt, oraz wspólne poszanowanie. Mam nadzieję, że Panowie wezmą poważnie to ostrzeżenie.

bardzo przepraszam.Chciałem przez to powiedzieć iż krytykuje pański rząd i nie lubię komunistów, socjalistów i inne czerwone stworzenia tego typu.Nie wspominając że cała populacja to rząd EDIT masz nawet czerwony nick

Tego już za wiele. Informuję Was Towarzyszu, że możecie obrażać naprawdę wszystko. W Volkianie panuje bowiem wolność słowa. Możecie krytykować co Wam się żywnie podoba. Możecie krytykować, że w autobusie jest tłoczno, a kierowca nie umie prowadzić, że rząd wali w chuja, że Wespucci to kanalia i nic nie robi, że JLD, jako I Sekretarz Komitetu Centralnego jedyne co robi, to pije tanią wódę, albo że Rosko nie umie w politykę i nie nadaje się do Politbiura. Może macie rację. Jednakże obrażanie obywateli, powtarzam obywateli volkiańskich, obrażanie Ludu Pracującego Miast i Wsi Volkianu to coś, na co nie mogę pozwolić. Dodatkowo, porównywanie komunistów i socjalistów do "czerwonych stworzeń tego typu" pokazuje, że wyrażacie się Towarzyszu z pogardą dla nich, bez jakiegokolwiek szacunku.

Ja nie oczekuję od Was, Towarzyszu wiele. Jednakże, szacunek należy się każdemu. Wy szerzycie tutaj nienawiść do klasy robotniczo-chłopskiej. Gdyby nie ona, jej poświęcenie, nieustanna walka o socjalistyczne ideały - nie byłoby Federacji Nordackiej w obecnym kształcie. Każdy Volkiańczyk jest podobnie jak Muratykanin, Koribijczyk, Egvallandczyk - obywatelem Federacji Nordackiej i przysługują mu takie same prawa, w tym jakikolwiek szacunek. Wy, obdzieracie volkiańskiego robotnika, chłopa, pracującego na roli, oraz volkiańską inteligencyje - poczucia własnej wartości, umniejszacie ich rolę we wspólnym budowaniu ojczyzny, jakim jest Federacja Nordacka.

Jeżeli Wam nie podoba się komunizm tak po prostu, bo nie podoba - to uważam że rozmowa jest skończona. Wolałbym jednak poznać merytoryczne powody, dla którego uważacie komunizm za zły, a nawet więcej, dlaczego komunizm w Volkianie powinien przestać istnieć?

Heniu Wespucci napisał(a):Tego już za wiele. Informuję Was Towarzyszu, że możecie obrażać naprawdę wszystko. W Volkianie panuje bowiem wolność słowa. Możecie krytykować co Wam się żywnie podoba. Możecie krytykować, że w autobusie jest tłoczno, a kierowca nie umie prowadzić, że rząd wali w chuja, że Wespucci to kanalia i nic nie robi, że JLD, jako I Sekretarz Komitetu Centralnego jedyne co robi, to pije tanią wódę, albo że Rosko nie umie w politykę i nie nadaje się do Politbiura. Może macie rację. Jednakże obrażanie obywateli, powtarzam obywateli volkiańskich, obrażanie Ludu Pracującego Miast i Wsi Volkianu to coś, na co nie mogę pozwolić. Dodatkowo, porównywanie komunistów i socjalistów do "czerwonych stworzeń tego typu" pokazuje, że wyrażacie się Towarzyszu z pogardą dla nich, bez jakiegokolwiek szacunku.

Ja nie oczekuję od Was, Towarzyszu wiele. Jednakże, szacunek należy się każdemu. Wy szerzycie tutaj nienawiść do klasy robotniczo-chłopskiej. Gdyby nie ona, jej poświęcenie, nieustanna walka o socjalistyczne ideały - nie byłoby Federacji Nordackiej w obecnym kształcie. Każdy Volkiańczyk jest podobnie jak Muratykanin, Koribijczyk, Egvallandczyk - obywatelem Federacji Nordackiej i przysługują mu takie same prawa, w tym jakikolwiek szacunek. Wy, obdzieracie volkiańskiego robotnika, chłopa, pracującego na roli, oraz volkiańską inteligencyje - poczucia własnej wartości, umniejszacie ich rolę we wspólnym budowaniu ojczyzny, jakim jest Federacja Nordacka.

Jeżeli Wam nie podoba się komunizm tak po prostu, bo nie podoba - to uważam że rozmowa jest skończona. Wolałbym jednak poznać merytoryczne powody, dla którego uważacie komunizm za zły, a nawet więcej, dlaczego komunizm w Volkianie powinien przestać istnieć?
Dobrze także odpowiem dlaczego tak bardzo nie lubię komunistów bo Pana uraziła moja opinia.
1. Idea komunizmu jest bardzo utopijna.
2. Federacja Nordacka jest państwem demokratycznym a wy to komuniści czyli dyktatura nigdy nie było w waszym kraju wyborów czyli łamiecie cały czas konstytucje. EDIT Art. 2. Federacja Nordacka jest państwem demokratycznym.
3. Po prostu nie lubię idei komunizmu i nie podoba mi się że np. moja firma to wasza bo wszystko jest "wspólne".

[/hr]
Forum jest zamknięte?

[/hr]
jakiś błąd

1. Owszem. Idee komunizmu są bardzo utopijne. Zresztą, same idee są bardzo utopijne, nawet dla głupiej demokracji, mimo to, nikt nie odważy się jej publiczne krytykować, bo wyjdzie że jest niespełna rozumu. Utopijność systemu nie przeszkadza, wręcz przeciwnie, realizowanie jego założeń pokazuje, jak bardzo rozwiniętym krajem jest Volkian.

2. O! To świetnie się składa - Volkian też jest państwem demokratycznym. A dokładniej demokracji ludowej. Lud wybiera i odwołuje swoich przedstawicieli, którzy powołują i odwołują urzędników na wyższe stanowiska kierownicze. Uważam ponadto, że mówienie nigdy, nie znając całej historii Volkianu, będzie manipulacją. Bardziej bezpiecznie brzmiałoby - od dawna nie było u Was, dżomunistów wyborów. Otóż proszę Towarzysza, były! Nie są one może zbyt często, ale jednak, czasami się wydarzą. Brak wyborów, lub ich mała ilość nie powoduje, że stajemy się państwem niedemokratycznym. Rząd Volkianu zachęca obywateli do wspólnej aktywizacji, przy kształtowaniu socjalistycznej rzeczywistości, dlatego też obywatele są aktywnymi członkami Partii, gdzie mogą wybierać władze partyjne - I Sekretarza KC, Politbiuro, czy proponować nowy skład rządu (który później akceptuje Prezydent).

3. Rozumiem. W Volkianie to, że "moje", jest "wspólne" rozwiązaliśmy w prosty sposób - nie ma mojej firmy, wszystko jest państwowe, czyli wspólne. Więc, nie musicie nic oddawać "innym", bo państwo już to sobie wzięło.

4. Owszem, to nie błąd. Chwilowo forum było nieczynne z powodu prac technicznych, prowadzonych przez Reżim Administratorski Spółka Złodziejska.

Heniu Wespucci napisał(a):1. Owszem. Idee komunizmu są bardzo utopijne. Zresztą, same idee są bardzo utopijne, nawet dla głupiej demokracji, mimo to, nikt nie odważy się jej publiczne krytykować, bo wyjdzie że jest niespełna rozumu. Utopijność systemu nie przeszkadza, wręcz przeciwnie, realizowanie jego założeń pokazuje, jak bardzo rozwiniętym krajem jest Volkian.

2. O! To świetnie się składa - Volkian też jest państwem demokratycznym. A dokładniej demokracji ludowej. Lud wybiera i odwołuje swoich przedstawicieli, którzy powołują i odwołują urzędników na wyższe stanowiska kierownicze. Uważam ponadto, że mówienie nigdy, nie znając całej historii Volkianu, będzie manipulacją. Bardziej bezpiecznie brzmiałoby - od dawna nie było u Was, dżomunistów wyborów. Otóż proszę Towarzysza, były! Nie są one może zbyt często, ale jednak, czasami się wydarzą. Brak wyborów, lub ich mała ilość nie powoduje, że stajemy się państwem niedemokratycznym. Rząd Volkianu zachęca obywateli do wspólnej aktywizacji, przy kształtowaniu socjalistycznej rzeczywistości, dlatego też obywatele są aktywnymi członkami Partii, gdzie mogą wybierać władze partyjne - I Sekretarza KC, Politbiuro, czy proponować nowy skład rządu (który później akceptuje Prezydent).

3. Rozumiem. W Volkianie to, że "moje", jest "wspólne" rozwiązaliśmy w prosty sposób - nie ma mojej firmy, wszystko jest państwowe, czyli wspólne. Więc, nie musicie nic oddawać "innym", bo państwo już to sobie wzięło.

4. Owszem, to nie błąd. Chwilowo forum było nieczynne z powodu prac technicznych, prowadzonych przez Reżim Administratorski Spółka Złodziejska.

Demokracja ludowa to ustrój w państwach związkowych zsrr takich jak Ukraińska Socjalistyczna Republika Radziecka.Demokracja Ludowa to demokracja tyle że udawana.Zadam pytanie czy w PRL były wybory? Były ale udawane.U was też są udawane.A dlaczego? Bo wy robicie coś takiego:
Art. 16. Co miesiąc następuje wymiana 1/3 składu Rady Państwa.
Art. 17. Obradami Rady Państwa kieruje Przewodniczący, wybierany przez Radę Państwa ze swojego grona.
To są według was wybory demokratyczne????

Gdzie tutaj, jest Według Szanownego udawanie? To, że Rada Państwa Socjalistycznej Republiki Volkianu jest organem niekadencyjnym, nie świadczy, że wybory są udawane. Dodatkowo, pragnę zaznaczyć, że demokracja ludowa nie odnosi się wyłącznie do byłych republik i związków autonomicznych Sowieckiego Sojuza. To, że w państwach tychże założenia demokracji ludowej, która to była wymieniana w ideologii marksa, jako dyktatura proletariatu, nie świadczy, że wszystkie państwa, tak postępują.

Mimo to uważam iż skoro lud pracujący Volkian uważa swą ideę za słuszną to niech pozostanie.