Aby pobudzić trochę aktywność i zaangażować użytkowników forum, pomyślałem o zainicjowaniu małej zabawy forumowej. Co jakiś czas będę przedstawiał Państwu opis osoby jaką trzeba zidentyfikować. Najczęściej będą to osoby związane z Winkulią lub I Federacją Nordacką. W zabawie może brać udział każdy. Zachęcam, bo przy dużej aktywności mogą pojawić się jakieś nagrody.
Opis pierwszego ktosia
Pierwszy syn Króla. W przeszłości związany z Koribią. V-urodzony najprawdopodobniej 12 sierpnia 2018 roku. Aktywny polityk i badacz v-kosmosu. Prezes funkcjonującej w I Federacji Nordackiej partii Przeszłość-Teraźniejszość-Przyszłość.
Hmm, niech się zastanowię... Grzegorz Szarak von Hohenburg?
Dokładnie tak. Zagadka ewidentnie za łatwa, następnym razem będzie trudniej.
... ma 5 jabłek. 2 żólte 1 czerwone 2 zielone i 3 brzoskwinie ciasteczkowe ? Jak ma na imię dziewczynka ?
Zgodnie z obietnicą, następna zagadka będzie trochę trudniejsza. Kieruję ją głównie to starszych mieszkańców Winkulii, którzy byli z nami w czasach działania I Federacji Nordackiej. Osoba ta jako pierwsza kobieta mogła zostać prezydentem FN. Do kraju przybyła 1 sierpnia 2019 roku. Obywatelka Socjalistycznej Republiki Volkianu. Aktywnie działająca w polityce. W 2019 startowała do wyborów prezydenckich.
jeśli mnie pamięć nie zawodzi to była to Joanna Walczak.
Zgadza się. Ciekawe jakby potoczyły się losy Federacji jakby wybory wygrała Pani Joanna.
A więc pora na następnego ktosia. Zadanie nie będzie należało do najłatwiejszych. Osoba ta już od dłuższego czasu nie działa w naszym państwie. Poniżej przedstawię krótki opis tej postaci.
Organizator wyścigów samochodowych i twórca sławnego portalu społecznościowego. Właściciel wielu znanych i szanownych restauracji, kawarnii i smażalni. Związany z jednym z miast w Górnej Winkulii. Warto odnotować, że z Winkulią związany był od 2018 roku.
Franciszek Paderewski, choć nie przypominam sobie aby założył jakiś portal społecznościowy.
Moja zagadka: były Minister ds. Skarbu państwa a potem MSZiS. Utworzył Oddziały Narodowe które były gwardią Winkulii. Był członkiem Partii Republikanie oraz Federacji Komunistycznej. Był także kandydatem na prezydenta Związku Winkulijskiego. (Rok 2015)