Jako administrator ligi MUP, w systemie Xpert11 wydelegowałem się (ponownie) do roli sekretarza tegoż "skupiska światka piłkarskiego" w mikornacyjnym wydaniu.
Mianowicie chodzi o wybranie organizatora kolejnego v-mundialu. Jedni powiedzą, że jeszcze kępki trawy nie zostały wyrównane po poprzednim w Księstwie Sarmacji, ale ja wolę gdy to wszystko mam z góry "poukładane".
Przed nami sezon numer 53, przy założeniu, że grać będziemy w systemie 2 dywizje po 10 zespołów (a wszystko na to wskazuje, że tak będzie), i starcie 12 listopada to
a) raz w tygodniu, z opcją rozgrywek pucharowych w środku tygodnia kończymy - 14 marca 2023roku. 4 mce...
b) dwa razy w tygodniu - bez pucharu - 11 stycznia 2023 roku - 2 mce
Kolejny sezon byłby na pewno bez pucharu, więc zakładam, że przy sprawnym działaniu (max.2 tygodnie przerwy)
a) ruszamy 25 marca i kończymy 24 maja
b) ruszamy 21 stycznia i kończymy 22 marca...
Kwestia tego jak szybko chcemy ten mundial. Ustalimy to w gronie trenerskim.
Co do samej już organizacji to uprzejmie proszę wszystkie państwa zainteresowane organizacją imprezy o składanie ofert drogą prywatną (oraz jeśli zajdzie taka potrzeba to również na discord ogólny MUP) do mnie do dnia 30 listopada.
Następnie rozpoczniemy głosowanie - myślę, że czternastodniowe i dzięki temu, jeszcze przed BN poznamy organizatora XXIV Mistrzostw Mikroświata w piłce nożnej.
Zachęcam do udziału w dyskusji.
Podpisano,
HWG
Podobno wiązek Winkulijski jest na tak na organizację z Ces.Insulii?
Proszę o wskazanie wątku, który mam zaprezentować jako oficjalny do kandydatury Ces.Insulii i Zw.Winkulijskiego jako organizatora kolejnego v-mundialu. Rozumiem, że to będzie coś wspólnego, tak?
Prosiłbym o odpowiedź...
Nie wiem nic o takim wątku
(28 Lis 2022, 13:07:24)Heinz-Werner Grüner napisał(a): [ -> ]Proszę o wskazanie wątku, który mam zaprezentować jako oficjalny do kandydatury Ces.Insulii i Zw.Winkulijskiego jako organizatora kolejnego v-mundialu. Rozumiem, że to będzie coś wspólnego, tak?
Prosiłbym o odpowiedź...
Myślę, że aktualnie łatwiej będzie go znaleźć w Cesarstwie Insulii, ale jak już ta kwestia zostanie ogarnięta w gronie "organizatorskim" to damy znać.
(28 Lis 2022, 15:14:03)Alfred Fabian von Tehen-Dzek napisał(a): [ -> ] (28 Lis 2022, 13:07:24)Heinz-Werner Grüner napisał(a): [ -> ]Proszę o wskazanie wątku, który mam zaprezentować jako oficjalny do kandydatury Ces.Insulii i Zw.Winkulijskiego jako organizatora kolejnego v-mundialu. Rozumiem, że to będzie coś wspólnego, tak?
Prosiłbym o odpowiedź...
Myślę, że aktualnie łatwiej będzie go znaleźć w Cesarstwie Insulii, ale jak już ta kwestia zostanie ogarnięta w gronie "organizatorskim" to damy znać.
Chciałbym po prostu wiedzieć co mam zaprezentować głosującym. 30 listopada kończymy czas na zgłoszenia.
I na spokojnie w tym terminie zdążymy. Jako członek komitetu organizacyjnego, mogę zapewnić że Cesarstwo Insulii wraz ze Związkiem Winkulijskim zaprezentują pełnowartościową kandydaturę, nad którą z chęcią MUP się pochyli. W tej kwestii będziemy w kontakcie.
(28 Lis 2022, 20:27:50)Mateusz Żmigrodzki napisał(a): [ -> ]I na spokojnie w tym terminie zdążymy. Jako członek komitetu organizacyjnego, mogę zapewnić że Cesarstwo Insulii wraz ze Związkiem Winkulijskim zaprezentują pełnowartościową kandydaturę, nad którą z chęcią MUP się pochyli. W tej kwestii będziemy w kontakcie.
Bardzo mnie cieszą takie zapewnienia, choć w zasadzie Wy już jesteście zgłoszeni, a następnie przez okres ok. mca "decydenci" będą mogli zapoznać się z ofertą.
Oto i jest! W imieniu Komitetu Organizacyjnego Kandydatury Insulii i Winkulii na gospodarza XXIV V-Mundialu przedstawiam informator o naszej kandydaturze. Myślę, że wystarczająco przedstawiliśmy w nim swoją wizję. Za zwłokę proszę wybaczyć, niestety dopadła mnie realioza (a dokładniej jej odmiana - mundialoza
).
Szanowni Państwo,
Z dniem 30 listopada zakończono możliwość składania wniosków o organizację kolejnego XXIV Mundialu. Ostatecznie mamy dwie kandydatury.
Pierwsza, to łączona propozycja Cesarstwa Insulii i Związku Winkulijskiego.
Potencjalny organizator w lidze MUP jest reprezentowany przez kadry Insulii, Winkulii i Volkianu.
Druga kandydatura jest "samodzielna" i jest to Cesarstwo Niemieckie.
Delegaci (trenerzy w lidze MUP) mają czas na zapoznanie się z przedstawionymi przez obie kandydatury, ofertami. Z racji tego, że mamy okres przedświąteczny, głosowanie zaczniemy wraz z Nowym Rokiem. Mamy zatem ponad miesiąc na przemyślenia.
Będę informował o postępach prac "komitetów", ale upraszam również trenerów zainteresowanych państw, o wsparcie i "agitacje". W końcu to Wy walczycie o prawo do organizacji V-Mundialu.
Życze powodzenia.
Na ten moment prawcę Cesarstwa Insulii i Związku Winkulijskiego można podejrzeć tutaj:
http://forum.winkulia.eu/showthread.php?...5#pid28435
A Cesarstwa Niemieckiego tutaj:
https://cesarstwoniemieckie.eu/viewtopic.php?t=428
Proszę członków komitetów organizacyjnych o potwierdzenie lub skorygowanie czy dane wątki są adekwatne i odpowiednie.
W razie czego będziemy modyfikować.